• Nieuwjaarstoespraak burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman

  Na twee digitale toespraken kon burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van gemeente Goeree-Overflakkee dinsdagavond 10 januari 2023 de nieuwjaarstoespraak weer ‘live’ uitspreken tijdens de nieuwjaarsreceptie in zalen- en sportcomplex Dorpstienden in Ouddorp. In de toespraak blikt de burgemeester terug op 10 jaar gemeente Goeree-Overflakkee en kijkt vooruit op wat komen gaat, zoals de komende herdenking van de Watersnoodramp en de draagvlakmeting voor Stad Aardgasvrij.

 • Prinses Beatrix bij herdenking Watersnoodramp in Oude-Tonge

  Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is op 1 februari 2023 aanwezig bij de herdenking van de Watersnoodramp in Oude-Tonge. In dit dorp op Goeree-Overflakkee waren in 1953 de meeste dodelijke slachtoffers te betreuren. In 2023 is het zeventig jaar geleden dat Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant door de ramp werden getroffen.

 • Inwoners Stad aan ’t Haringvliet stemmen in juni 2023 over Stad Aardgasvrij

  Van 3 juni tot en met 30 juni 2023 vindt de draagvlakmeting over Stad Aardgasvrij plaats. Dan kunnen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met een aardgasaansluiting stemmen over een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Vier weken lang kan er gestemd worden.

 • Op de fiets of aan de wandel door de Proeftuin Van Pallandtpolder!

  Nieuwe fiets- en wandelverbinding door Van Pallandtpolder

 • Eerste buurtbus rijdt vanaf januari 2023 op Goeree-Overflakkee

  In verband met het wegvallen van financiële steun van het Rijk worden in 2023 de vaste OV-lijnen 135 en 138 in Ooltgensplaat, Achthuizen, Den Bommel, Stad aan ’t Haringvliet, Nieuwe-Tonge en Herkingen ook overdag niet meer bediend. Connexxion, gemeente Goeree-Overflakkee en provincie Zuid-Holland zijn om die reden de afgelopen periode op zoek gegaan naar vrijwilligers voor het besturen van een buurtbus. Dit heeft als resultaat opgeleverd dat er vanaf 9 januari 2023 een buurtbus gaat rijden op Goeree-Overflakkee.

 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  Inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen een collectieve zorgverzekering afsluiten voor 2023. Daarvoor heeft de gemeente een contract met zorgverzekeraar CZ.

 • Mevrouw Tanis-Tanis blaast maar liefst 103 kaarsjes uit

  Afgelopen vrijdag 18 november 2022 blies mevrouw Tanis-Tanis maar liefst 103 kaarsjes uit. Dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. En daarom bezocht burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman haar in De Vliedberg.

 • Maak kennis met het college van burgemeester en wethouders

  Kort voor de zomervakantie werden onze nieuwe wethouders benoemd voor de periode 2022 – 2026. Kent u ze al? Bekende én nieuwe namen en gezichten. Het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maakt graag kennis met u en jou!

 • RAD helpt kandidaten Ontwikkelbedrijf naar werk

  Grondstoffeninzamelaar RAD en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen naar werk. Kandidaten doen eerst met een korte stage werkervaring op. En als het werk goed gaat, volgt een dienstverband voor minimaal een half jaar.

Nieuwsbrieven

U kunt zich aanmelden voor één of meer nieuwsbrieven van de gemeente Goeree-Overflakkee. U ontvangt dan wekelijks een overzicht van het laatste nieuws, of de openstaande vacatures van de gemeente in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief 'Nieuwsoverzicht'(externe link)

Aanmelden nieuwsbrief 'Vacatures'(externe link)