• Schoolvoetbal Goeree-Overflakkee groot succes

  Na 3 jaar geen schoolvoetbal op Goeree-Overflakkee door de coronacrisis kon het Sportteam GO van gemeente Goeree-Overflakkee dit jaar weer een mooi toernooi organiseren.

 • Inwonersavond Nieuwe-Tonge en Battenoord op donderdag 15 juni

  Het gemeentebestuur nodigt inwoners van Nieuwe-Tonge en Battenoord van harte uit voor de inwonersavond op donderdag 15 juni in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge (Korteweegje 14). We vinden het als gemeente belangrijk om persoonlijk met u in gesprek te gaan onder het genot van een kopje koffie of thee. Bovendien lichten we dan de onderwerpen toe die betrekking hebben op uw kern.

 • Renovatie Heinenoordtunnel (A29) afsluitingen in mei en juni 2023

  Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. Daarvoor is de tunnel regelmatig afgesloten. In mei en juni nog 2 weekenden en 2 nachten. Daarna gaat de Haringvlietbrug dicht en in augustus is de Heinenoordtunnel 4 weken in beide rijrichtingen dicht

 • Meer dan 500 handtekeningen voor nieuwe skatebaan in Melissant

  Een groep enthousiaste kinderen uit Melissant heeft een wens: een nieuwe en veilige skatebaan bij speelplaats De Klimgeit. Met een handtekeningenactie hebben ze meer dan 500 handtekeningen verzameld. Burgemeester Ada Grootenboer nam de handtekeningen afgelopen maandag in ontvangst.

 • Bedrijven en werkzoekenden ontmoeten elkaar tijdens Meedoenfestival

  Op maandag 15 mei was het tijd voor het lang verwachte Meedoenfestival in het Prieel van de Staver in Sommelsdijk. Het was dé plek voor werkgevers en werkzoekers om elkaar te ontmoeten.

 • Lokale ondernemers bieden een alternatieve vaarverbinding vanwege annulering Expeditie Haringvliet

  In april dit jaar heeft nautisch dienstverlener AquaSwets B.V. bekendgemaakt Expeditie Haringvliet dit jaar wederom niet te kunnen verzorgen, onder andere wegens personeelstekort. De betrokken gemeenten Goeree-Overflakkee, Voorne aan Zee, Hoeksche Waard en Moerdijk zijn hierdoor onaangenaam verrast. Samen met lokale ondernemers worden dit seizoen als alternatief langzame vaarverbindingen aangeboden in het gebied. Hierdoor kunnen inwoners en bezoekers weer genieten van de mooie vaarverbinding.

 • Bewustwordingscampagne voor toekomstbestendig leven op Goeree-Overflakkee ´De Goede Nieuwe Tijd´ gelanceerd

  “Samen maken we de toekomst!” Met die woorden rondde men donderdag 11 mei enthousiast af in een volle Rabobankzaal in Het Diekhuus in Middelharnis. Na meer dan een jaar voorbereidend werk werd daar in het bijzijn van een breed netwerk van betrokken, lokale partijen bewustwordingscampagne ‘De Goede Nieuwe Tijd’ gelanceerd. De campagne roept iedereen op Goeree-Overflakkee op om het gesprek aan te gaan over de oude dag.

 • Zeven Blauwe Vlaggen voor Goeree-Overflakkee

  Jachthavens en stranden op Goeree-Overflakkee hebben op donderdag 11 mei de Blauwe Vlag onderscheiding ontvangen voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming. Goeree-Overflakkee ontvangt vlaggen voor de Noordzeestranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous. Daarnaast ontvangen deze jachthavens een blauwe vlag: Jachthaven van Middelharnis, Herkingen Marina, WSV Herkingen, Marina Port Zélande in Ouddorp en WSV Goeree in Ouddorp.

Nieuwsbrieven

U kunt zich aanmelden voor één of meer nieuwsbrieven van de gemeente Goeree-Overflakkee. U ontvangt dan wekelijks een overzicht van het laatste nieuws, of de openstaande vacatures van de gemeente in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief 'Nieuwsoverzicht'(externe link)

Aanmelden nieuwsbrief 'Vacatures'(externe link)