• Gemeente bedankt organisatoren herdenkingen Ramp met nieuw boek

  In aanloop naar de 70-jarige herdenking van de Watersnoodramp bedankt gemeente Goeree-Overflakkee de zes organisatoren van de lokale herdenkingen. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman sprak donderdag 26 januari namens het gemeentebestuur haar waardering uit voor al hun inzet. Ze overhandigde hen ook het nieuwe boek over de Ramp: ‘Waters’ van fotografe Robin de Puy. 

 • Sportverenigingen op Goeree-Overflakkee kunnen zich weer aanmelden voor GO Sport

  Sportteam GO van de gemeente liet kinderen van Goeree-Overflakkee eind 2022 onder de noemer ‘GO Sport’ gratis kennismaken met verschillende sporten op het eiland. Dit in samenwerking met de sportverenigingen. Aan het initiatief hebben 234 kinderen deelgenomen. 63 daarvan zijn lid geworden van een vereniging. Van 20 maart tot en met 23 april vindt GO Sport opnieuw plaats. Sportverenigingen kunnen zich daarvoor nu aanmelden.

 • Renovatie Heinenoordtunnel (A29) van start, beginnend met afsluitingen in februari

  Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in snelweg A29. De tunnel is daarvoor regelmatig afgesloten.
  Na twee jaar van voorbereidende werkzaamheden gaat de renovatie - volgens planning - in februari beginnen. De tunnel is deze maand dan drie keer een nacht en ieder weekend afgesloten in 1 rijrichting. Daarna zijn er iedere maand nacht- en weekendafsluitingen. Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.

 • Juiste WOZ-waarde belangrijk

  SVHW heft en int de lokale belastingen voor uw gemeente en voor waterschap Hollandse Delta. Met uw belastinggeld draagt u bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in uw gemeente. In februari 2023 ontvangt u het aanslagbiljet lokale belastingen met uw WOZ-waarde.

 • Stichting Werkshop en Ontwikkelbedrijf helpen samen nieuwkomers naar werk

  Nieuwkomers op Goeree-Overflakkee zo goed mogelijk helpen naar werk. Daarin hebben Stichting Werkshop en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee elkaar gevonden. De theorie komt van Stichting Werkshop, het Ontwikkelbedrijf zorgt voor de praktijk.

 • Energieleverancier Essent nieuwe partner Stad Aardgasvrij

  Energieleverancier Essent gaat meewerken aan het project Stad Aardgasvrij. De partijen in het project hebben hier concrete afspraken over gemaakt. Stad Aardgasvrij is een initiatief van een groep inwoners uit Stad aan ’t Haringvliet in de gemeente Goeree-Overflakkee. Met partners werken ze aan een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025 door gezamenlijk over te stappen op groene waterstof of een eigen individuele aardgasvrije oplossing voor het verwarmen van hun woning.

 • Crisisnoodopvang op schip in Stellendam is afgelopen

  Riviercruiseschip Dutch Largo vertrekt donderdag 12 januari uit de haven van Stellendam. De asielzoekers van het schip zijn de afgelopen week naar verschillende locaties in Nederland gebracht.

 • Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

  Rond de kinderopvangtoeslag is er de afgelopen jaren bij de Belastingdienst veel misgegaan. Ook op Goeree-Overflakkee kwamen gezinnen door de kinderopvangtoeslagenaffaire in de problemen. De Belastingdienst wil herstellen wat fout is gegaan en helpt zowel de gedupeerde ouders/verzorgers als de kinderen financieel.

Nieuwsbrieven

U kunt zich aanmelden voor één of meer nieuwsbrieven van de gemeente Goeree-Overflakkee. U ontvangt dan wekelijks een overzicht van het laatste nieuws, of de openstaande vacatures van de gemeente in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief 'Nieuwsoverzicht'(externe link)

Aanmelden nieuwsbrief 'Vacatures'(externe link)