Als uitvaartondernemer kunt u op deze pagina uw zaken online regelen. 

Omschrijving

U kunt als uitvaartondernemer 24 uur per dag een reservering maken voor een begrafenis of asbestemming op een van onze begraafplaatsen.

U doet aangifte van overlijden in de gemeente waar de persoon overleden is. De aangifte van overlijden kunt u eenvoudig digitaal doen. U logt in met eHerkenning en geeft de gegevens aan ons door. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen via de website van eHerkenning. 

Is de overledene niet in de gemeente Goeree-Overflakkee overleden, maar wordt de overledene wel op Goeree-Overflakkee begraven? Ook dan moet u de datum en tijd van begraven (of bijzetting van de urn) bij onze gemeente vastleggen. Dat kan via het formulier 'Reservering begrafenis of urnbijzetting' 

Aanpak

Vul één van deze formulieren in

Hoe werkt het aangifte doen van overlijden met eHerkenning

  • U vult alle nodige gegevens in en voegt de doktersverklaring toe. 
  • Als de aangifte van overlijden is verwerkt, ontvangt u digitaal het uittreksel van de Burgerlijke Stand en het verlof tot begraven/cremeren/ontleding.

Reserveer de datum en tijd van begraven via de begraafplaatsagenda

Met de begraafplaatsagenda kunt u als begrafenisondernemer 24 uur per dag via internet een reservering maken voor een begrafenis op een algemene begraafplaats op Goeree-Overflakkee. In de 'Handleiding begraafplaatsagenda voor begrafenisondernemers' staat informatie over de te volgen stappen. Raadpleeg eerst de handleiding als u voor het eerst gebruikmaakt van de begraafplaatsagenda!

Handleiding downloaden(externe link)

Inloggen begraafplaatsagenda

Log in op de begraafplaatsagenda(externe link)

Hebt u geen eigen inloggegevens, maar wilt u direct een reservering maken? Dan kunt u gebruik maken van de algemene inloggegevens. Bij gebruik van de algemene inlogcode dient u een e-mail te sturen naar de gemeente. Anders kunnen wij de reservering niet verder afhandelen (zie hieronder).

De algemene inloggegevens zijn:

  • Gebruikersnaam: GastGGO
  • Wachtwoord: Begraven01!

Belangrijk is dat u bij het toelichtingenveld aangeeft om wat voor soort graf het gaat!

E-mail sturen

Gebruikte u de algemene inlogcode? Stuur dan een e-mail naar begraven@goeree-overflakkee.nl. In het e-mailbericht vermeldt u de volgende gegevens:

  • Naam begrafenisonderneming
  • Naam contactpersoon
  • Adres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer waarop u te bereiken bent