Nieuws

 • Walid zit helemaal op zijn plek bij de Bloemensuper

  Walid Kasim is 43 jaar en komt uit Syrië. Hij is inmiddels 8 jaar in Nederland en woont sinds 2017 in Nieuwe-Tonge. Sinds een jaar werkt hij bij de Bloemensuper in het Zeeuwse Brouwershaven.

 • Raadsleden bezoeken GOwerkt

  Een afvaardiging van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee bracht woensdag 7 februari een werkbezoek aan GOwerkt, het ontwikkelbedrijf van de gemeente. In het pand aan de Pascal in Middelharnis kregen ze eerst een rondleiding. Ook hoorden ze meer over de inzet van een jobcoach en het traject van inburgering.

 • Geslaagde lunch voor SROI-bedrijven

  ​​​​​​​Er zijn aardig wat ondernemers op Goeree-Overflakkee die iets terug doen voor de maatschappij. Op vrijdag 2 februari werden zij in het zonnetje gezet. De gemeente Goeree-Overflakkee nodigde de bedrijven uit voor een heerlijke lunch bij DOK16 in Middelharnis.

 • GOwerkt voor nieuwkomers op weg naar werk

  Hoe werkt werken in Nederland? Op die vraag kregen nieuwkomers antwoord bij GOwerkt, het ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee. Kortgeleden rondden ze met succes de ‘Module Arbeidsmarkt en Participatie’ af. 

 • GOwerkt is de nieuwe naam Webego

  Het ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee krijgt een nieuwe naam: GOwerkt. Vanaf 1 januari 2024 houdt daarmee ook Webego BV definitief op te bestaan. GOwerkt helpt mensen in hun ontwikkeling naar werk. En bij het vinden van een geschikte werkplek.

 • Medewerkers Ontwikkelbedrijf helpen de kerstman

  December, de tijd van het jaar om cadeautjes te geven. Onderling met vrienden of familie, maar ook op het werk. Maar die kerstpakketten die je krijgt van je baas, moeten ook ingepakt worden. En dat is waar het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee in beeld komt. 

 • Adhanom ontwikkelt door bij ASH Carrosserie

  De 36-jarige Adhanom Mebrahtom komt oorspronkelijk uit Eritrea, maar woont sinds een aantal jaar in Middelharnis. Via het Ontwikkelbedrijf van de gemeente Goeree-Overflakkee werkt hij nu bij ASH Carrosserie.

  Adhanom Mebrahtom met begeleiders voor bedrijfswagen
 • Het Ontwikkelbedrijf neemt werk uit handen

  Sommige klusjes of werkzaamheden besteed je als ondernemer liever uit. Daar kan het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan productie- of schoonmaakwerkzaamheden.

  Prasan samen met Pieter van Kik-ongediertebestrijding
 • Thierry voelt zich thuis bij Molenmakerij Grinwis

  Thierry Kabunde (41) kwam vijf jaar geleden vanuit Oeganda naar Nederland na te zijn gevlucht uit Kongo. Inmiddels is hij door het Ontwikkelbedrijf al twee maanden aan het werk bij Molenmakerij Grinwis in Stellendam en is hij onderdeel geworden van de familie.

 • Het Ontwikkelbedrijf zoekt werk!  

  Heeft u inpakwerk? Of eenvoudige producten in uw bedrijf die handmatig in- en uit elkaar gehaald moeten worden? En vindt u maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk? Zoek dan niet verder! De medewerkers van het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee gaan graag voor u aan de slag! 

 • Erik Doorn volledig op zijn plek bij Taale Gas

  Taale Gas B.V. is een onderneming die al een halve eeuw actief is in de verkoop van industriële, medische en technische gassen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van propaan cilinders. Ze zijn te vinden op het industrieterrein in Middelharnis. Eén van hun werknemers is de 20-jarige Erik Doorn uit Ouddorp.

 • Kandidaten leerwerkbedrijven aan de slag in kinderopvang

  De leerwerkbedrijven van de Zuid-Hollandse Delta bundelen de krachten om hun kandidaten te ontwikkelen naar een baan in de kinderopvang. De aftrap van de nieuwe leerlijn groepshulp Kinderopvang was maandag 8 mei bij het Ontwikkelbedrijf Webego van gemeente Goeree-Overflakkee. Het traject is opgezet met VPwerkt en HWwerkt! en is uniek in Nederland.

  Leerlijn kinderopvang - overhandiging lesboeken door de wethouder
 • Certificatenregen bij het Ontwikkelbedrijf

  Het regent certificaten bij het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee! De certificaten zijn een resultaat van goede samenwerking met metaalbewerkingsbedrijf CS-Staal uit Oude-Tonge en medewerkers van de buitendienst van de gemeente.

  Ondertekening certificaat
 • Nieuwkomers maken kennis met Flakkeese arbeidsmarkt

  Het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee helpt nieuwkomers in Nederland zo goed mogelijk naar werk. De afgelopen weken volgde een groep nieuwkomers succesvol theorielessen bij Stichting Werkshop. Nu was het tijd voor een kennismaking met Flakkeese ondernemers.

 • Hef- en reachtruck certificaat door Social Return on Investment

  Bij het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee kunnen inwoners ontwikkeltrajecten op maat volgen. We bieden ieder halfjaar bijvoorbeeld een hef- en reachtruck training aan. Onlangs was er zo’n training en behaalden alle 7 deelnemers hun hef- en reachtruck certificaat! 

 • RAD helpt kandidaten Ontwikkelbedrijf naar werk

  Grondstoffeninzamelaar RAD en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen naar werk. Kandidaten doen eerst met een korte stage werkervaring op. En als het werk goed gaat, volgt een dienstverband voor minimaal een half jaar.

 • Certificaten ‘Sterk met Taal’ voor kandidaten Ontwikkelbedrijf

  In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook voor sommige inwoners van Goeree-Overflakkee is dat niet zo vanzelfsprekend. Ontwikkelbedrijf Webego, van de gemeente Goeree-Overflakkee, heeft daarom met Irma Lievense (de Taalfirma) het ‘Sterk met Taal’ traject opgezet.

 • Ontwikkelbedrijf Webego presenteert zich aan collega’s VPwerkt en HWwerkt!

  In het kader van de business case ‘Harmonisatie ontwikkelaanbod Zuid-Hollandse Delta’ ontving Ontwikkelbedrijf Webego van gemeente Goeree-Overflakkee onlangs collega’s van Voorne-Putten (VPwerkt) en Hoeksche Waard (HWwerkt!) in Middelharnis. Het bedrijf presenteerde zich aan de hand van een aantal voorbeelden van ontwikkellijnen in de praktijk.

 • Kick-off inburgering nieuwe Nederlanders

  Zeven Nederlandse nieuwkomers zijn in het kader van de nieuwe Wet Inburgering begonnen bij het Ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee (Webego). Zij maken kennis met de Nederlandse arbeidsmarkt. Met kruukplaetjes en Flakkeese bolussen werden ze kortgeleden feestelijk verwelkomd bij de kick-off van hun traject.