Hoe werkt werken in Nederland? Op die vraag kregen nieuwkomers antwoord bij GOwerkt, het ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee. Kortgeleden rondden ze met succes de ‘Module Arbeidsmarkt en Participatie’ af. 

Deze module is één van de vaste onderdelen van de inburgeringsroute voor nieuwkomers. Dat zijn mensen met een verblijfsvergunning. In totaal volgden 21 nieuwe Nederlanders de module. In 9 weken leerden de nieuwkomers meer over (betaald) werk in Nederland. Zo zijn ze voorbereid op werken hier. 

GOwerkt en Stichting Werkshop werken samen

GOwerkt is voor het oefenen in de praktijk, Stichting Werkshop voor de theorie. Trainers Berna, Salima, Nuura en Randy van Stichting Werkshop leerden de nieuwkomers meer over de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze gaven bijvoorbeeld uitleg over de verschillende beroepen en sectoren hier. Ook keken ze naar wat elke nieuwkomer deed in het land waar hij of zij eerst woonde. En welk werk zij in Nederland mogelijk kunnen doen. 

De nieuwkomers krijgen de komende weken nog sollicitatie- en cv-training. Ook gaan ze op bezoek bij lokale ondernemers. 

GOwerkt begeleidt deze nieuwkomers om te zorgen dat ze uiteindelijk aan het werk kunnen. Dat doen ze door leerwerktrajecten, stages en werkervaringsplaatsen bij ondernemers in de buurt. Naast de begeleiding bij GOwerkt volgen de inburgeraars ook andere verplichte Inburgeringsonderdelen. Dat doen ze bij bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk en het Albeda College. Kijk voor meer informatie op de pagina Inburgeren.