• Controle ondermijning op bedrijventerreinen Stellendam

  De komende tijd voert de gemeente Goeree-Overflakkee, samen met politie en andere partners, controles uit in het kader van ondermijning. We spreken van ondermijning als personen of bedrijven bewust, maar ook onbewust betrokken zijn bij criminele activiteiten. Denk aan fraude, witwassen van geld en handel en productie van drugs. In januari vond er een controle plaats op bedrijventerreinen Deltahaven en Korteweg in Stellendam.

 • Metaalbewerkingsbedrijf CS-Staal uit Oude-Tonge helpt kandidaten Ontwikkelbedrijf naar werk

  Metaalbewerkingsbedrijf CS-Staal uit Oude-Tonge en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen naar werk. Woensdag 1 februari was wethouder arbeidsmarkt Berend Jan Bruggeman aanwezig bij de ondertekening van een intentieverklaring en de uitreiking van een mbo-praktijkverklaring aan kandidaat Jeffrey Föller.

 • Indrukwekkende herdenking Ramp in Oude-Tonge

  Goeree-Overflakkee kijkt terug op een indrukwekkende herdenking in Oude-Tonge van de Watersnoodramp, op woensdag 1 februari 2023 70 jaar geleden. Bij de herdenking was Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden aanwezig. 

 • Donderdag 16 februari inwonersavond Achthuizen/Langstraat

  Beste inwoners van Achthuizen en Langstraat,
  Het gemeentebestuur nodigt van u van harte uit voor de inwonersavond op 16 februari in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Op deze avond gaan we graag met u persoonlijk in gesprek over Achthuizen en Langstraat. Bovendien lichten we dan de onderwerpen toe die betrekking hebben op uw kern.

 • Aanleg vangrail tussen rijstroken N59 in augustus 2023

  Op de N59 plaatst provincie Zuid-Holland een vangrail tussen de rijstroken. Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Van 7 tot 28 augustus 2023 is de N59 afgesloten.

 • Hef- en reachtruckcertificaat door Social Return on Investment

  Bij het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee kunnen inwoners ontwikkeltrajecten op maat volgen. We bieden ieder halfjaar bijvoorbeeld een hef- en reachtrucktraining aan. Onlangs was er zo’n training en behaalden alle 7 deelnemers hun hef- en reachtruckcertificaat! 

 • Presentatieavond donderdag 9 februari 2023

  Op donderdag 9 februari 2023, aanvang 19.30 uur, vindt een presentatieavond plaats.

 • Merendeel Allego-laadpalen op Goeree-Overflakkee buiten gebruik

  Vanochtend werd bekend dat door technische oorzaken het merendeel van de Allego-laadpalen niet werkt. We weten niet wanneer de palen weer gemaakt zijn. De verwachting is dat de reparaties langere tijd in beslag zullen nemen.
  In de tussentijd moet u voor het opladen van een elektrische auto uitwijken naar andere palen. Namens Allego excuses voor het eventuele ongemak.

 • Start actualisatie nieuwe gemeentegids

  De nieuwe gemeentegids van de gemeente Goeree-Overflakkee verschijnt in het voorjaar van 2023. De inhoud van deze gids bevat gemeentelijke informatie en contactgegevens van instellingen en verenigingen binnen de gemeente. Inwoners, ondernemers, bezoekers en belangstellenden maken gebruik van deze informatiebron. Omdat de gids ook een uitstekend reclamemedium kan zijn, is er ruimte opgenomen voor advertenties van lokale winkeliers, bedrijven en instellingen. Wij kunnen ons voorstellen dat u van die mogelijkheid gebruik wilt maken.

Nieuwsbrieven

U kunt zich aanmelden voor één of meer nieuwsbrieven van de gemeente Goeree-Overflakkee. U ontvangt dan wekelijks een overzicht van het laatste nieuws, of de openstaande vacatures van de gemeente in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief 'Nieuwsoverzicht'(externe link)

Aanmelden nieuwsbrief 'Vacatures'(externe link)