• Renovatie Heinenoordtunnel (A29): afsluitingen april en mei 2023

  Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De renovatie duurt tot eind 2024. De tunnel is regelmatig afgesloten. In weekenden en nachten vooral in één rijrichting. In de meivakantie, van vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur, is de tunnel in beide rijrichtingen dicht. 
  Vermijd files, werk zoveel mogelijk thuis of reis anders! Gaat u de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd die in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

 • Aandacht voor verkeerscampagnes 'Rij MONO' en 'Maximaal 2 naast elkaar'

  In maart en april wordt extra aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid op Goeree-Overflakkee. Allereerst is er aandacht voor de landelijke ‘Rij MONO’-campagne. MONO rijden is ongestoord – zonder afleiding van je mobiele telefoon – onderweg zijn. Op de fiets en in de auto. Met de campagne geven we tips om afleiding door je telefoon te voorkomen en maken we inwoners bewust van de risico’s. Lees meer op www.komveiligthuis.nl/mono.

 • ‘Ontstane situatie Dodenherdenking heel verdrietig’

  Gemeente Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk om met elkaar op 4 mei stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties. Met elkaar, niemand uitgezonderd of uitgesloten. Stichting Gay op Flakkee is daarbij uiteraard van harte welkom om een krans of bloemstuk te leggen. Daarmee wordt ook bewust een groep slachtoffers herdacht waar lang over gezwegen is: de vervolgde homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

 • Zaterdag 1 april 2023 - GO Energie Lentemarkt in Ouddorp

  Na de succesvolle eerste editie van de GO Energie Wintermarkt vorig jaar in Middelharnis, is iedereen zaterdag 1 april welkom op de GO Energie Lentemarkt tijdens de Lentefair in Ouddorp! Samen met organisaties als Cherity Re-use, het Energieloket Goeree-Overflakkee, Goed voor Goed, NLGO en Oost West Wonen, organiseert de gemeente opnieuw een GO Energiemarkt voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn er op de Stationsweg in Ouddorp leuke activiteiten voor jong en oud en kan iedereen er terecht voor tips en advies over het vergroenen van tuinen, subsidies, circulariteit en energie besparen zodat de energierekening omlaaggaat.

 • NK Tegelwippen 2023: wint Goeree-Overflakkee weer van de Hoeksche Waard?

  Dinsdag klinkt het startsein: het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer begonnen! Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 steekt Goeree-Overflakkee de handen uit de mouwen. Opnieuw gaan we vriendschappelijk de strijd aan met buurgemeente Hoeksche Waard. Tijdens het NK Tegelwippen willen we zoveel mogelijk tegels vervangen door groen. Op die manier wordt Nederland beter bestand tegen extreem weer en versterken we de biodiversiteit.

 • Gezamenlijke aanpak tegen verslaving 'SamenZien' krijgt jaar na lancering steeds meer een gezicht

  Samen zorgen voor een gezond, vitaal en veilig Goeree-Overflakkee. Met dat doel voor ogen werd in 2022 ‘SamenZien’ gelanceerd. SamenZien is een breed netwerk van betrokken partijen die aan een gezamenlijke aanpak tegen verslavingsproblematiek op Goeree-Overflakkee werken. Naast de gemeente ondertekenden onder andere jongerenorganisaties, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, de politie en wooncorporatie Oost West Wonen begin vorig jaar het SamenZien-convenant. Donderdagmiddag 16 maart kwamen de betrokken partners samen tijdens het ‘Netwerkevent SamenZien’ in Het Diekhuus in Middelharnis. Daar werd gesproken over de huidige aanpak, werden de plannen voor 2023 gepresenteerd en nieuwe feiten en kennis gedeeld.

 • Voorlopige uitslag Provinciale Staten verkiezingen Goeree-Overflakkee

  De voorlopige uitslag van gemeente Goeree-Overflakkee voor de verkiezingen voor Provinciale Staten is bekend. BBB kreeg de meeste stemmen: 6277 van de 27.542 uitgebrachte stemmen. De SGP volgde met 4923 stemmen.

 • Openbare zitting

  De burgemeester van Goeree-Overflakkee maakt bekend, dat voor de verkiezing van Provinciale Staten en het algemeen bestuur van het Waterschap, het gemeentelijk stembureau een openbare zitting houdt waar controles worden verricht van de processen-verbaal van alle stembureaus in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Nieuwsbrieven

U kunt zich aanmelden voor één of meer nieuwsbrieven van de gemeente Goeree-Overflakkee. U ontvangt dan wekelijks een overzicht van het laatste nieuws, of de openstaande vacatures van de gemeente in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief 'Nieuwsoverzicht'(externe link)

Aanmelden nieuwsbrief 'Vacatures'(externe link)