Gemeente Goeree-Overflakkee kent een bovengemiddelde vergrijzing. Mensen wonen langer thuis waardoor er een groeiende hulpvraag is. Dit betekent dat de druk op mantelzorgers de komende jaren verder toeneemt. Om ervoor te zorgen dat mantelzorgers de zorg voor hun naaste volhouden, organiseert de gemeente samen met zorgorganisaties op het eiland logeerzorg. De gemeente heeft met vier zorgorganisaties tijdelijke contracten afgesloten en biedt daarmee - binnen een pilot - sinds januari 2022 geplande logeerzorg aan.

Bent u mantelzorger? Maak gebruik van logeerzorg

Even op adem kunnen komen is belangrijk om de zorg voor een naaste vol te houden. Mantelzorgers kunnen daarom op Goeree-Overflakkee gebruikmaken van logeerzorg.

Wat is logeerzorg?

Met logeerzorg worden de zorgtaken tijdelijk van de mantelzorger overgenomen. De zorgvrager verblijft dan enkele dagen (maximaal 18 per jaar) op een zogeheten logeerzorglocatie. Als mantelzorger kunt u dan op vakantie of gewoon thuis even op adem komen. Wordt u als mantelzorger opgenomen in het ziekenhuis voor een geplande ingreep? Ook dan kan uw naaste tijdelijk terecht in een logeerhuis.

Logeerzorg geeft rust

Mantelzorg is mooi, maar soms ook intensief en zwaar. Er zijn mantelzorgers die hierdoor overbelast raken. De drempel om gebruik te maken van logeerzorg is vaak nog hoog. U ziet het als vanzelfsprekend om voor uw naaste te zorgen en vindt het daarom moeilijk om de zorg over te dragen aan een ander. Of u denkt dat uw naaste niet naar een logeerhuis wil. Wij maken dit graag bespreekbaar en helpen bij het vinden van een goede, juiste plek. Het geeft rust wanneer u weet dat uw naaste in goede handen is.

Voor wie is logeerzorg niet?

Logeerzorg is niet voor mensen die herstellen na een ziekenhuisopname. Zij kunnen tijdens het herstel verblijven in een eerstelijnsbed van een zorgorganisatie. Dit kan worden gevraagd via de transferverpleegkundige binnen het ziekenhuis. De indicatie hiervoor wordt via de zorgverzekering geregeld.

Zijn er aan logeerzorg kosten verbonden?

Nee. Gedurende de pilot (2022 en 2023) is er geen eigen bijdrage.

Waar op Goeree-Overflakkee kan gelogeerd worden?

Op verschillende locaties op Goeree-Overflakkee en één in Middelburg. De samenwerking tussen de gemeente en meerdere zorgorganisaties heeft ertoe geleid dat er uiteenlopende vormen van logeerzorg worden aangeboden. Hieronder stellen wij de zorgorganisaties graag aan u voor.

Voordat ik logeerzorg aanvraag wil ik een keer komen kijken. Kan dat?

Ja, dat kan. U kunt hiervoor contact opnemen met de zorgaanbieder. Dit kan per mail of telefonisch.

Wilt u meer informatie of gebruikmaken van logeerzorg?

Neem contact op met het Wmo-team van gemeente Goeree-Overflakkee. Dit kan maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 14 0187 of per e-mail naar wmo@goeree-overflakkee.nl.

*Heeft u een Wlz-indicatie of wordt logeerzorg vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering? Dan kunt u direct contact opnemen met de zorgaanbieder om de mogelijkheden te bespreken.

Over CuraMare

Bewoners, cliënten of mantelzorgers kunnen bij CuraMare rekenen op passende zorg en ondersteuning, afgestemd op hun wensen en behoeften. CuraMare houdt hierin rekening met de persoonlijke levenssfeer, levensbeschouwelijke en culturele achtergrond en de eigen gewoontes en gebruiken.

Voor wie is logeerzorg bij CuraMare?

CuraMare biedt logeerzorg aan voor senioren met een chronische lichamelijke aandoening.

Wat biedt CuraMare?

CuraMare heeft voor deze gastvrije zorg een kamer met eigen douche en toilet beschikbaar in De Vliedberg in Ouddorp en Bestenwaerd in Dirksland. Tijdens de logeeropname neemt het zorgteam van De Vliedberg of Bestenwaerd de complete zorg over en zijn de faciliteiten van de locatie vrij te gebruiken. Denk hierbij aan het drinken van een bakje koffie, een warme maaltijd in het restaurant en het deelnemen aan activiteiten.

Kennismaken?

Neem contact op met Esther Gaanderse voor meer informatie of een rondleiding op de locatie van uw voorkeur. Bereikbaar via telefoonnummer 0187 - 89 50 02 / 06 - 22 84 36 99 of per e-mail: e.gaanderse@curamare.nl

Over Zorgthuys Flakkee

Echt tijd en aandacht hebben voor de cliënten. Dat is waar zorgverleners bij thuiszorgorganisatie Zorgthuys Flakkee iedere dag naar streven. Naast thuiszorg biedt Zorgthuys Flakkee ook dagbesteding in een kleinschalige setting voor mensen met dementie of in een sociaal isolement aan.

Voor wie is logeerzorg bij Zorgthuys Flakkee?

Zorgthuys Flakkee biedt logeerzorg aan voor zorgvragers met beginnende dementie en senioren met een algemene zorgvraag.

Wat biedt Zorgthuys Flakkee?

Van maandag tot en met vrijdag heeft Zorgthuys Flakkee in Dirksland plaats voor logeerzorg met dagbesteding. Overdag kan de gast onder het genot van een kopje koffie deelnemen aan een gezellig programma. Het ontbijt, de lunch en het diner worden vers geserveerd. In de avond en nacht is er een verzorgende waar altijd een beroep op kan worden gedaan. Er is plaats voor twee cliënten waarvoor alle voorzieningen aanwezig zijn.

Kennismaken?

Neem contact op met Marieke Kalle voor meer informatie of een rondleiding op locatie. Bereikbaar via telefoonnummer 06 - 10 94 43 62 of per e-mail: mkalle@zorgthuysflakkee.nl.

Over Eleos

Eleos is specialist in christelijke ggz en biedt begeleiding en behandeling aan mensen met psychische problematiek. Vanuit het christelijk geloof werken ze aan hoop en herstel van het gewone leven.

Voor wie is logeerzorg bij Eleos?

Eleos biedt logeerzorg aan voor zorgvragers met een psychische kwetsbaarheid.

Wat biedt Eleos?

De logeerzorg wordt aangeboden binnen Woonvorm Toevlucht in Middelburg dat dicht bij het centrum van de stad ligt. Bij Toevlucht is een mooie tuin met verschillende patio’s aangelegd, waarin gasten kunnen genieten van het groen. In de huiskamer kan men elkaar ontmoeten. Per gast wordt gekeken welke begeleiding en welke groep het beste past. Er kan gebruikgemaakt worden van het activiteitenprogramma. Als een gast graag zelf kookt is dit mogelijk. Er kan ook gebruikgemaakt worden van de gezamenlijke maaltijd. De begeleiders voeren lichte zorgtaken uit.

Kennismaken?

Neem contact op met Corinde Marinissen voor meer informatie of een rondleiding op locatie. Bereikbaar via telefoonnummer 088 - 892 02 35 of per e-mail: corinde.marinissen@eleos.nl

Over Sjaloom Zorg

Sjaloom Zorg biedt zorg, ondersteuning en advies aan mensen met een beperking. Ze helpen cliënten zo zelfstandig mogelijk te leven. Thuis of in één van de woonvoorzieningen. Sjaloom Zorg staat naast de mensen, op basis van een christelijke levensvisie.

Voor wie is logeerzorg bij Sjaloom Zorg?

Sjaloom Zorg biedt logeerzorg aan (jong)volwassenen vanaf 16 jaar oud met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 

Wat biedt Sjaloom Zorg?

De logeerzorg wordt aangeboden op locatie Bestenwaerd in Dirksland. De gast heeft de beschikking over een eigen kamer en een gedeelde badkamer. Op de verdieping van de logeerkamer bevindt zich een gemeenschappelijke woonkamer waar je kunt aansluiten bij groepsactiviteiten, koffiemomenten en maaltijden met de vaste bewoners. Er is een dagbestedingsaanbod waar de logé gebruik van kan maken.

Kennismaken?

Neem contact op met Conny Berkenbosch voor meer informatie of een rondleiding op locatie. Bereikbaar via telefoonnummer 06 - 10 00 36 67 of per e-mail: c.berkenbosch@sjaloomzorg.nl.