Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de samenleving. Met hulp van mantelzorgers kan iedereen zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. De gemeente bepaalt zelf welke ondersteuning mantelzorgers kunnen krijgen.

Aanpak

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om de zorg voor personen met een langdurige ziekte, een beperking of een hoge leeftijd.

De gemeente vindt het belangrijk mantelzorgers bij hun zware taak te ondersteunen. In samenwerking met Stichting ZIJN worden verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aangeboden. Zo kunt u bij de stichting terecht voor meer informatie, een lotgenoten contactmiddag, recreatieve en ontspannende activiteiten. Maar ook het organiseren van respijtzorg en het begeleiden bij administratieve zaken behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zijngo.nl(externe link).

Zie ook: Mantelzorgcompliment aanvragen

Contact opnemen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Sociaalcontactpunt van de gemeente via telefoonnummer 14 0187, optie 1.