Nieuws Webego

 • Metaalbewerkingsbedrijf CS-Staal uit Oude-Tonge helpt kandidaten Ontwikkelbedrijf naar werk

  Metaalbewerkingsbedrijf CS-Staal uit Oude-Tonge en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen naar werk. Woensdag 1 februari was wethouder arbeidsmarkt Berend Jan Bruggeman aanwezig bij de ondertekening van een intentieverklaring en de uitreiking van een mbo-praktijkverklaring aan kandidaat Jeffrey Föller.

 • Hef- en reachtruckcertificaat door Social Return on Investment

  Bij het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee kunnen inwoners ontwikkeltrajecten op maat volgen. We bieden ieder halfjaar bijvoorbeeld een hef- en reachtrucktraining aan. Onlangs was er zo’n training en behaalden alle 7 deelnemers hun hef- en reachtruckcertificaat! 

 • Stichting Werkshop en Ontwikkelbedrijf helpen samen nieuwkomers naar werk

  Nieuwkomers op Goeree-Overflakkee zo goed mogelijk helpen naar werk. Daarin hebben Stichting Werkshop en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee elkaar gevonden. De theorie komt van Stichting Werkshop, het Ontwikkelbedrijf zorgt voor de praktijk.

 • RAD helpt kandidaten Ontwikkelbedrijf naar werk

  Grondstoffeninzamelaar RAD en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen naar werk. Kandidaten doen eerst met een korte stage werkervaring op. En als het werk goed gaat, volgt een dienstverband voor minimaal een half jaar.

 • Certificaten ‘Sterk met Taal’ voor kandidaten Ontwikkelbedrijf

  In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook voor sommige inwoners van Goeree-Overflakkee is dat niet zo vanzelfsprekend. Ontwikkelbedrijf Webego, van de gemeente Goeree-Overflakkee, heeft daarom met Irma Lievense (de Taalfirma) het ‘Sterk met Taal’ traject opgezet.

 • Ontwikkelbedrijf Webego presenteert zich aan collega’s VPwerkt en HWwerkt!

  In het kader van de business case ‘Harmonisatie ontwikkelaanbod Zuid-Hollandse Delta’ ontving Ontwikkelbedrijf Webego van gemeente Goeree-Overflakkee onlangs collega’s van Voorne-Putten (VPwerkt) en Hoeksche Waard (HWwerkt!) in Middelharnis. Het bedrijf presenteerde zich aan de hand van een aantal voorbeelden van ontwikkellijnen in de praktijk.

 • Kick-off inburgering nieuwe Nederlanders

  Zeven Nederlandse nieuwkomers zijn in het kader van de nieuwe Wet Inburgering begonnen bij het Ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee (Webego). Zij maken kennis met de Nederlandse arbeidsmarkt. Met kruukplaetjes en Flakkeese bolussen werden ze kortgeleden feestelijk verwelkomd bij de kick-off van hun traject.