Nieuws Webego

 • Nieuwkomers maken kennis met Flakkeese arbeidsmarkt

  Het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee helpt nieuwkomers in Nederland zo goed mogelijk naar werk. De afgelopen weken volgde een groep nieuwkomers succesvol theorielessen bij Stichting Werkshop. Nu was het tijd voor een kennismaking met Flakkeese ondernemers.

 • Loo van Eck verzorgt training op maat voor praktijkopleiders

  Loo van Eck (LvE) verzorgde afgelopen dinsdag voor het Ontwikkelbedrijf een training ‘Pakkende sollicitatiebrieven schrijven’. Praktijkopleiders van gemeenten Goeree-Overflakkee en Nissewaard leerden hoe zij kandidaten kunnen trainen om een goede sollicitatiebrief te schrijven.

 • Hef- en reachtruckcertificaat door Social Return on Investment

  Bij het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee kunnen inwoners ontwikkeltrajecten op maat volgen. We bieden ieder halfjaar bijvoorbeeld een hef- en reachtrucktraining aan. Onlangs was er zo’n training en behaalden alle 7 deelnemers hun hef- en reachtruckcertificaat! 

 • RAD helpt kandidaten Ontwikkelbedrijf naar werk

  Grondstoffeninzamelaar RAD en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen naar werk. Kandidaten doen eerst met een korte stage werkervaring op. En als het werk goed gaat, volgt een dienstverband voor minimaal een half jaar.

 • Certificaten ‘Sterk met Taal’ voor kandidaten Ontwikkelbedrijf

  In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook voor sommige inwoners van Goeree-Overflakkee is dat niet zo vanzelfsprekend. Ontwikkelbedrijf Webego, van de gemeente Goeree-Overflakkee, heeft daarom met Irma Lievense (de Taalfirma) het ‘Sterk met Taal’ traject opgezet.

 • Ontwikkelbedrijf Webego presenteert zich aan collega’s VPwerkt en HWwerkt!

  In het kader van de business case ‘Harmonisatie ontwikkelaanbod Zuid-Hollandse Delta’ ontving Ontwikkelbedrijf Webego van gemeente Goeree-Overflakkee onlangs collega’s van Voorne-Putten (VPwerkt) en Hoeksche Waard (HWwerkt!) in Middelharnis. Het bedrijf presenteerde zich aan de hand van een aantal voorbeelden van ontwikkellijnen in de praktijk.

 • Kick-off inburgering nieuwe Nederlanders

  Zeven Nederlandse nieuwkomers zijn in het kader van de nieuwe Wet Inburgering begonnen bij het Ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee (Webego). Zij maken kennis met de Nederlandse arbeidsmarkt. Met kruukplaetjes en Flakkeese bolussen werden ze kortgeleden feestelijk verwelkomd bij de kick-off van hun traject.