Bijna 250 inwoners van Goeree-Overflakkee gaven in de afgelopen weken al hun mening over één van de 14 havens op het eiland. Ze vertelden meer over hoe ze gebruik maken van de havens. Hoe ze er komen om te vissen, te mijmeren of gewoon om een terrasje te pakken. En ze gaven antwoord op de vraag wat ze graag zouden willen voor hun haven. Zoals meer voorzieningen, behoud van rust en ruimte of juist meer aandacht voor de historische uitstraling.

Haven Goedereede
Haven van Goedereede

De gemeente is blij met de betrokkenheid. Ze hoopt dat in de komende weken nog meer mensen de tijd nemen om 1 of meer enquête(s) in te vullen. De gemeente gebruikt de resultaten voor het Masterplan Havens, een plan voor groot onderhoud van de 14 havens. De enquête staat nog open tot en met vrijdag 24 mei 2024 en is te vinden op praatmee.goeree-overflakkee.nl.

Goeree-Overflakkee telt als waterrijke gemeente een groot aantal havens. In 14 havens en havenkanalen zijn constructies aanwezig die de komende jaren groot onderhoud nodig hebben. De verwachte investeringen zijn zo groot, dat de gemeenteraad opdracht gaf om een Masterplan Havens te maken. Daarin worden de havens beschreven én wordt gekeken naar toekomstscenario’s. Eind 2024 wordt dit plan in concept naar de gemeenteraad gestuurd. De gemeenteraad besluit over het Masterplan en zo dus ook over de aanpak per haven.

Meer informatie over het Masterplan Havens vindt u hier.