Spelenderwijs je kind voorbereiden op de basisschool

Peuteropvang is een belangrijke aanvulling op de opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Daarnaast zorgt het voor een goede balans tussen werk en gezin. Kies daarom voor peuteropvang op Goeree-Overflakkee. 

Door de fijne samenwerking tussen kinderopvangaanbieders, het onderwijs, het consultatiebureau en de gemeente wordt uw kind spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Zij denken graag met u mee over de opvang van uw kind en de mogelijkheden in vergoeding van de kosten. 

Op Goeree-Overflakkee zijn er meerdere aanbieders van peuteropvang met verschillende normen en waarden. Zo is er altijd een betaalbare peuteropvang dichtbij die bij u past.

Over peuteropvang

Op de peuteropvang wordt uw 2- of 3-jarige peuter in een vertrouwde en veilige omgeving uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en fijn te spelen met andere leeftijdsgenootjes. Het biedt een prettige balans tussen plezier en activiteiten en momenten van rust. Uw kind wordt door pedagogisch professionals begeleid en gestimuleerd. Zo ontwikkelt uw kind zich spelenderwijs op het gebied van taal, rekenen, motorische en sociale vaardigheden. Alles voor een optimale ontwikkeling en een goede voorbereiding van uw peuter op de basisschool.

Voordelen van peuteropvang

 • Uw kind laten ontdekken, leren en spelenderwijs de wereld laten begrijpen; 
 • Ruimte voor uw kind om te spelen en ontwikkelen in een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving; 
 • Uw kind spelenderwijs uitdagen in zijn of haar ontwikkeling door de activiteiten die pedagogisch medewerkers organiseren;
 • De stap naar de basisschool wordt minder groot.

Peuteropvangaanbieders

Op Goeree-Overflakkee zijn er meerdere peuteropvangaanbieders met verschillende normen en waarden. Zo is er altijd een peuteropvang die bij u past. In elk dorp is peuteropvang mogelijk.

Op Goeree-Overflakkee vindt u de volgende peuteropvangaanbieders:

 • Kibeo - 6 reguliere locaties, 4 Wiedewei locaties (‘groene’ opvang) en 1 Elorah locatie (christelijk reformatorische peuteropvang) verdeeld over Goeree-Overflakkee
 • KidzEiland - 15 locaties verdeeld over Goeree-Overflakkee
 • Het Kinderpaleis - 2 locaties in Oude-Tonge en 1 locatie in Middelharnis. 
 • Kinderopvang Flakkee - 1 locatie in Dirksland
 • Stichting Christelijke Peuterspeelzaal ‘Prinses Amalia’  - 1 locatie in Ouddorp

Aanmelden voor peuteropvang

Hoe meld ik mijn kindje aan voor peuteropvang? 

 1. Kijk op de website van de peuteropvangaanbieders: KibeoKidzEiland, Het Kinderpaleis, Kinderopvang FlakkeeStichting Christelijke Peuterspeelzaal Prinses Amalia.
 2. Plan een rondleiding om vrijblijvend te kijken of de vestiging bij u past. U kunt een rondleiding aanvragen via de website van de vestiging van de peuteropvangaanbieder. 
 3. Kijk of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van peuteropvang op toeslagen.nl
 4. Meld uw kind op tijd aan voor een peuteropvanglocatie via de website. Let op! Sommige vestigingen hebben een wachtlijst. Het is dus belangrijk om uw kind tijdig aan te melden. 
 5. Er wordt contact met u opgenomen en een kennismakingsgesprek wordt gepland.
 6. Uw kind gaat op de afgesproken dag(en) naar de peuteropvang.

Kosten

Om peuteropvang te stimuleren wordt het zo betaalbaar en toegankelijk mogelijk gemaakt. U kunt namelijk een vergoeding krijgen voor de kosten. Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten.

Kinderopvangtoeslag

Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag? 
Als u en uw partner beiden een opleiding volgen of werken, dan krijgt u van de Belastingdienst een vergoeding in de kosten van de peuteropvang. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw inkomen en het aantal uur dat u gebruik maakt van peuteropvang. Meer informatie over de voorwaarden van kinderopvangtoeslag vindt u terug op de pagina "Bijdrage voor kinderopvang aanvragen". Maak op de website van de Belastingdienst zelf een proefberekening en zie hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt. 

Gemeentelijke vergoeding

Als u géén recht heeft op kinderopvangtoeslag, dan betaalt de gemeente mee aan de peuteropvang. Deze vergoeding is net als bij de kinderopvangtoeslag afhankelijk van de hoogte uw van inkomen en het aantal uur dat u gebruik maakt van peuteropvang. Bij de aanbieders van peuteropvang kunt u meer informatie krijgen over de gemeentelijke vergoeding.