“Ook dat is Goeree-Overflakkee!” Trotse woorden van onze burgemeester over inwoners en organisaties op ons eiland die willen helpen bij de noodopvang van de 75 asielzoekers, op het Havenhoofd in Middelharnis.

De gemeente en het COA zijn blij verrast met de hulp die mensen willen bieden, ook in de vorm van spullen. Er zijn zelfs facebookgroepen opgericht om informatie hierover te delen. Ook voor de asielzoekers moet dit heel fijn voelen, mensen die naar hen omkijken. Vanuit de gemeente willen we iedereen heel hartelijk hiervoor bedanken.

Het aanbod van hulp en spullen neemt zelfs zulke vormen aan, dat de gemeente hierbij iedereen dringend oproept om eerst een e-mail over uw hulp te sturen naar noodopvang@goeree-overflakkee.nl, voordat u tot actie overgaat. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan ook via het genoemde e-mailadres contact op met de gemeente. 

Op dit moment zijn er mensen die op eigen initiatief spullen komen brengen bij het schip. Dit is heel positief bedoeld, maar gezien de hoeveelheid hulp is het nodig om hier goede afspraken over te maken. Op die manier kunnen we alles ordelijk laten verlopen, ook in relatie tot het naleven van de coronamaatregelen op en rond het schip.

Na uw e-mailbericht wordt binnen een aantal dagen vanuit de gemeente contact met u opgenomen, om concrete afspraken met u te maken.