In het kader van de business case ‘Harmonisatie ontwikkelaanbod Zuid-Hollandse Delta’ ontving Ontwikkelbedrijf Webego van gemeente Goeree-Overflakkee onlangs collega’s van Voorne-Putten (VPwerkt) en Hoeksche Waard (HWwerkt!) in Middelharnis. Het bedrijf presenteerde zich aan de hand van een aantal voorbeelden van ontwikkellijnen in de praktijk.

Zelf ervaren 

Webego zet de ontwikkellijnen Techniek & Bouw, Vervoer & Logistiek, Detailhandel, Facilitair en Groen in om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen naar werk. Deelnemers van de ontwikkellijnen lieten de gasten zien hoe hun werkzaamheden op de ontwikkellijn er in de praktijk uitzien. Even waren de collega’s van Voorne-Putten en de Hoeksche Waard zelf kandidaat op een ontwikkellijn. Zo konden zij ervaren hoe Webego, op een methodische wijze en met het nodige enthousiasme, inwoners werknemers- en vakvaardigheden aanleert die relevant zijn voor de arbeidsmarkt. 

Slim samenwerken 

Het ontwikkelaanbod van Webego is door de samenwerking binnen de Regio Deal nu ook beschikbaar voor kandidaten van VPwerkt en HWwerkt!. Zo is er meer keuze om aan te sluiten op de kwaliteiten, behoefte en het ontwikkelpotentieel van de kandidaten. En waarom zou je alles zelf doen als leerwerkbedrijf als je daarvoor ook bij de buren terecht kunt? Dat is slim samenwerken. Op 17 mei gaan de collega’s van Webego op bezoek bij VPwerkt en vervolgens bij HWwerkt!. De uitwisseling van kennis, ervaring én kandidaten op het ontwikkelaanbod is begonnen, net als de samenwerking tussen de drie leerwerkbedrijven op de drie Zuid-Hollandse eilanden.