Kandidatenlijst inleveren

Politieke partijen die mee willen doen aan de Europees Parlementsverkiezing leveren in aanloop naar de verkiezing hun kandidatenlijst inleveren bij de Kiesraad(externe link) (het centraal stembureau). Dit doen ze op de dag van kandidaatstelling (23 april 2024). Op deze lijst staan namen van personen die zich kandidaat stellen voor de Europees Parlementsverkiezing.

Meer informatie over kandidaat stellen voor het Europees Parlement

Ondersteuningsverklaring afleggen

Een politieke partij die mee wil doen aan de Europese Verkiezingen heeft soms ondersteuningsverklaringen nodig. Met een ondersteuningsverklaring laat u weten dat u de politieke partij steunt. Een ondersteuningsverklaring indienen doet u op het gemeentehuis in Middelharnis. Dat kan vanaf 9 april tot en met 23 april (dag van kandidaatstelling). Wilt u een ondersteuningsverklaring afleggen?

Meer informatie over het afleggen van een ondersteuningsverklaring

Verkiezingsborden van Image Building

Goeree-Overflakkee maakt weer gebruik van verkiezingsborden van Image Building. We laten de borden tijdelijk op 15 uiteenlopende locaties plaatsen. Dat gebeurt ongeveer 4 weken voor de verkiezingen. Image Building (verkiezingen@imagebuilding.com) benadert de deelnemende partijen zelf om hun afbeelding aan te leveren.

Verkiezingsuitingen; wat mag wel en niet?

Voor overige verkiezingsuitingen geldt: Bij de vaststelling van de algemene plaatselijke verordening (apv) nam de gemeenteraad in artikel 2.10 het besluit dat alles op of aan de weg vergunningsplichtig is. We verlenen geen vergunning voor driehoeksborden. Partijen mogen dus géén driehoeksborden plaatsen.