‘Praat mee over Goeree-Overflakkee’. Dat is de uitnodiging van de gemeente aan inwoners, ondernemers en maatschappelijk partners van het eiland. Om hen nog actiever te kunnen betrekken bij plannen en projecten lanceert de gemeente een online platform: www.praatmee.goeree-overflakkee.nl. Via dit platform kunnen deelnemers online hun mening geven, ideeën inbrengen en initiatieven lanceren.

De gemeente betrekt inwoners, ondernemers en andere partijen op dit moment op verschillende manieren bij vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan inwonersbijeenkomsten, enquêtes, brieven, klankbordgroepen en gesprekken met dorpsraden. Daar voegt de gemeente met de komst van het participatieplatform een laagdrempelige manier aan toe.

Het doel van het platform is om meer mensen te betrekken

Wethouder participatie Henk van Putten: “Ik ben blij met de lancering van dit online platform. Niet iedereen heeft zin of gelegenheid om bijvoorbeeld een inwonersbijeenkomst te bezoeken of plaats te nemen in een klankbordgroep. Deze mensen hebben wel degelijk een mening en goede ideeën. Het is fijn dat zij nu vanuit huis met hun laptop of mobieltje hun inbreng kunnen delen of mening kunnen geven over een onderwerp. We hopen op deze manier ook meer jongeren te kunnen betrekken.”

Het platform biedt ook een duidelijk inzicht in (de status van) projecten

Iedereen op het platform heeft per project toegang tot achtergrondinformatie van het project. Zij kunnen zien wat er is gebeurd, in welke fase het project zich momenteel bevindt en wanneer ze eventuele volgende stappen mogen verwachten. Deelnemers kunnen op verschillende manieren om hun mening gevraagd worden. Bijvoorbeeld met een snelle peiling of aan de hand van dynamische kaarten. Deelnemers kunnen op de kaart hun idee of aandachtspunt ‘vastpinnen’ op een bepaalde plaats in het gebied waar het project of plan betrekking op heeft.

Praat mee over Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt iedereen uit om zich aan te melden bij het online participatieplatform. Alle informatie over het platform is te vinden op www.praatmee.goeree-overflakkee.nl. Hier kunnen inwoners zich eenvoudig aanmelden door een account aan te maken. Dat kan met een e-mailadres, maar ook via uw Google- of Facebookaccount.

Op dit ogenblik zijn er twee projecten opgenomen waarover inwoners mee kunnen praten en denken op het platform voor online betrokkenheid. Dit betreft de herinrichting van het Kaaiplein en een gedeelte van de Molendijk, specifiek bedoeld voor de inwoners van Oude-Tonge. Het tweede project op het platform, is een onderzoek naar de toegankelijkheid van het winkelcentrum in Middelharnis. De gemeente voegt regelmatig nieuwe projecten toe op het platform.

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten?

Neem dan contact op met gemeente Goeree-Overflakkee. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen via telefoonnummer 14 0187, optie 3. U kunt ons ook mailen via praatmee@goeree-overflakkee.nl