In maart van dit jaar zetten gemeente Goeree-Overflakkee, Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee (SOPOGO), Wijkvereniging de Zwaluw en Kibeo Kinderopvang hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van een Multifunctionele Accommodatie (MFA). In de zoektocht naar een geschikte architect werd niet lang daarna de aanbestedingsprocedure hiervoor gestart. Na het beoordelen van de verschillende inschrijvingen is de keuze gevallen op architectenbureau RoosRos uit Oud-Beijerland. “Zij staken er op het vlak van kwaliteit en prijs positief bovenuit”, vertelt Projectleider Jan Pas van gemeente Goeree-Overflakkee.

Jan vertelt dat de keuze voor de architect werd gemaakt na een grondige evaluatie van de voorstellen van in totaal 3 architecten. “Hoewel elk bureau indrukwekkende visies presenteerde, wist RoosRos zich te onderscheiden door een combinatie van creativiteit, functionaliteit en kostenefficiëntie.”

Samenwerken

De komende tijd zal RoosRos nauw samenwerken met de gebruikers van de toekomstige MFA om de visies verder uit te werken naar ontwerpen en aan te passen aan de specifieke behoeften. “Het zorgt ervoor dat de nieuwe MFA goed aansluit bij de wensen en eisen van de betrokken partijen”, aldus Jan. “Ook de installatieadviseur is de afgelopen periode aanbesteed. De keuze is daarbij gevallen op ingenieursbureau INNAX uit Veenendaal. Zij zijn verantwoordelijk voor het advies en de ontwerpen van de installaties in de nieuw te bouwen MFA. Daarmee is het ontwerpteam compleet. Ik kijk uit naar de verdere voortgang van dit prachtige project en de positieve impact die het zal hebben op de toekomst van de gemeenschap in Sommelsdijk.”

Samen bouwen aan onderwijs en verbinding

Een groot aantal basisscholen op Goeree-Overflakkee heeft de komende jaren een nieuw gebouw nodig of is toe aan renovatie. Daarom investeert gemeente Goeree-Overflakkee fors in de huisvesting van het onderwijs. Dat doen we samen met de schoolbesturen van SOPOGO, CBS De Hoeksteen en Kindwijs. Er wordt gewerkt aan nieuwbouw en renovatie in Den Bommel, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Ouddorp, Sommelsdijk en Stad aan ’t Haringvliet. De gemeente gaat bij nieuwbouw, sámen met schoolbesturen en maatschappelijk partners, op zoek naar de meest geschikte locaties en verkent de mogelijkheden om deze uit te breiden met bijvoorbeeld een sportzaal, kinderopvang of andere maatschappelijke functies. Bij renovatie verkent de gemeente met het schoolbestuur de mogelijkheden hoe gebouwen duurzaam geschikt gemaakt kunnen worden voor een nieuwe gebruiksperiode. 

Projectwebsite

Op www.go-onderwijsenverbinding.nl wordt u per project op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.