Een belangrijke stap in de realisatie van vier woningbouwprojecten op Goeree-Overflakkee: de ondertekening van de anterieure overeenkomsten door ontwikkelaars en het college van burgemeester en wethouders. In de raadsvergadering van 6 juni zijn de bestemmingsplannen vastgesteld. Met deze projecten komen er zo’n 680 woningen bij op het eiland. Dit komt tegemoet aan de grote woningbehoefte. Het betreft woningen en appartementen in allerlei soorten, maten en prijsklassen.  

De vier projecten hebben betrekking op de kernen Dirksland, Middelharnis en Oude-Tonge. Wethouder Daan Markwat: “We zijn ontzettend blij dat we weer een belangrijke stap gezet hebben met nieuwbouw op Goeree-Overflakkee. De projecten passen in de bredere ambitie om woningen aan alle kernen van de gemeente toe te voegen. Dat is van belang gezien de groeiende behoefte op Goeree-Overflakkee aan betaalbare woningen en sociale huurwoningen.”

De afgelopen maanden werkten ontwikkelaars en gemeente aan de anterieure overeenkomsten. In deze overeenkomsten staan concrete afspraken over de realisatie van de vier projecten. 

Kleine Boezem Dirksland

Aan de noordzijde van Dirksland worden 146 woningen gerealiseerd, op initiatief van ontwikkelaars Kroon & de Koning en Roosdom Tijhuis. Het project betreft woningen in verschillende types en prijsklassen, waaronder: 11 vrijstaande woningen, 5 semi-bungalows, 22 twee-onder-een-kapwoningen, 69 rijwoningen en circa 39 sociale huurwoningen.

ondertekening auterieure overeenkomet
Van Links naar rechts, Ivo Zweekhorst (Kroon & De Koning), Peter Gestel (VolkerWessels), burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman, Marco Wijntje (Roosdom Tijhuis)

Menheerse Erf Middelharnis

Ontwikkelaar HD Projectrealisatie ontwikkelt met Menheerse Erf een aantrekkelijk woongebied tussen de Rottenburgseweg en Zuidelijke Randweg in Middelharnis. Dit project is gericht op wonen, welzijn en zorg en bevat koopwoningen in diverse prijssegmenten, variërend van sociale koop tot vrije sector koop, evenals sociale huurwoningen. Dit betreft 280 woningen, waaronder 35 grondgebonden woningen, 187 appartementen en 58 zorgeenheden met 24-uurszorg.

ondertekening anterieure overeenkomst
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman en Robin Dijkgraaf (HD Projectrealisatie)

Voormalig campingterrein Oude-Tonge 

Het terrein van de voormalige camping in Oude-Tonge wordt omgevormd tot een woongebied om tegemoet te komen aan de vraag naar betaalbare starters- en levensloopbestendige woningen. Het project van ontwikkelaar Estate Invest betreft de bouw van 68 grondgebonden woningen, waaronder 18 eengezinswoningen, 28 compacte (eengezins)woningen en 22 woningen voor 1 tot 2 personen. 

Ondertekening anterieure overeenkomst
Dingeman van Es (Estate Invest) en burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Capelleweg/Mercuriuslaan (Nieuw Getij) in Oude-Tonge

Ontwikkelaars Ten Brinke inspire* Vastgoedontwikkeling, Projectontwikkeling Oude-Tonge, Truijers Vastgoed Ontwikkeling en Capelleweg Exploitatie bundelden met dit project – genaamd Nieuw Getij – hun krachten. Het betreft maximaal 185 woningen in diverse prijsklassen en types, waaronder circa 43 sociale huurappartementen, 19 twee-onder-één-kapwoningen, 8 levensloopbestendige woningen, 26 beneden/boven woningen of 13 geschakelde woningen, 8 vrijstaande woningen en 29 rijwoningen. Daarnaast is er ruimte voor 38 appartementen en 600 m² bruto vloeroppervlakte aan maatschappelijke voorzieningen.

Ondertekening anterieure overeenkomst
Boven, van links naar rechts: Dirk-Jan de Vos (Projectontwikkeling Oude-Tonge), Carolien Kranse (gemeente), Iris Trimp (gemeente), Gert-Jan Nieuwland (gemeente), wethouder Daan Markwat, Jaco Brand (Projectontwikkeling Oude-Tonge), Thomas van den Doel (Ten Brinke inspire* Vastgoedontwikkeling). Onder, van links naar rechts: Aco Wallaard (Projectontwikkeling Oude-Tonge), Pieter Van der Brugge (Van der Brugge Makelaardij), burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman, Roberto Truijers (Truijers Vastgoed Ontwikkeling), Theo van Noort (Capelleweg Exploitatie), Daniël Boot (Ten Brinke inspire* Vastgoedontwikkeling).

Meer informatie over nieuwbouwprojecten vindt u op de website: https://www.goeree-overflakkee.nl/gebiedsontwikkelingen of op de websites van de genoemde ontwikkelaars.