De aarde warmt op. Om de opwarming binnen de perken te houden moet iedereen energiebesparende maatregelen treffen. Voor de bewoners van Goeree-Overflakkee die hun eigen woning energiezuiniger willen maken, bestaan er voordelige leningen, kan er tot 50% korting op de leges voor een omgevingsvergunning en rijkssubsidie worden verkregen!

Energiebespaarlening

Een energiezuinig huis zorgt voor meer wooncomfort, een lagere energierekening, waardebehoud of zelfs waardevermeerdering van je woning. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende aanpassingen aan de eigen woning te financieren tot € 65.000. Afhankelijk van je energieverbruik kan de energie die je bespaart genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken. Soms valt er zelfs extra te besparen. Investeer dus slim en maak van je huis een heerlijk comfortabel en duurzaam thuis!

Duurzaamheidslening Goeree-Overflakkee

Je huis isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen installeren? Met de duurzaamheidslening van de gemeente Goeree-Overflakkee financier je energiebesparende maatregelen tot maximaal € 25.000 tegen een zeer aantrekkelijke rente. Zo woon je energiezuiniger, comfortabeler én draag je bij aan een beter milieu. Ook hier vallen de kosten voor de lening door de lagere energierekening in de meeste gevallen geheel of grotendeels weg.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten

Voor beide leningen is het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de uitvoerende financiële instantie. Dit fonds biedt financieringsoplossingen die maatschappelijke waarde helpen creëren. De regelingen zijn stapelbaar zolang de aanvrager kredietwaardig is. Overigens is het rentepercentage van de gemeentelijke Duurzaamheidslening aanzienlijk lager dan de Energiebespaarlening. Bovendien is de looptijd langer. Bij het Nationaal Energiebespaarfonds is juist het leenbedrag weer hoger.

Subsidieregelingen Rijksoverheid

Als particulier kunt u ook een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ga naar www.energiesubsidiewijzer.nl om te zien of u daarvoor in aanmerking komt.