Actief Zorg

Wij zijn Actief Zorg. Aangenaam. Wij zetten ons in voor iedereen die thuis hulp kan gebruiken. Mensen kunnen bij ons terecht voor huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, begeleiding en advies. Dagelijks zetten meer dan 4000 medewerkers zich in voor onze ruim 19.000 klanten, verdeeld over een groot deel van Nederland.

Geluk Dichtbij

Ons doel is om een zo gelukkig mogelijk leven thuis mogelijk te maken voor iedereen. Daarom zijn wij niet alleen bezig met de hulp die iemand nodig heeft. We willen ook graag weten waar iemand gelukkig van wordt. Dit noemen wij Geluk Dichtbij. Geluk Dichtbij betekent voor ons écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft en daar naar handelen.

Vertrouwd in de omgeving

Wij zijn thuis in uw omgeving en kunnen u dus goed de weg wijzen in de lokale zorgwereld. Wij zoeken voortdurend de samenwerking met de lokaal betrokken instanties. Wanneer nodig durven we onze nek uit te steken. We zijn vindingrijk, werken vanuit ons hart en nemen initiatief.

Zelfregie

Bij alles wat we doen gaan we uit van de mogelijkheden en talenten van mensen. Onze ambitie is om de zelfregie van zowel de klanten als medewerkers te vergroten. Wij geloven dat tevreden medewerkers bijdragen aan gelukkigere klanten. Gelukkige klanten zorgen voor groei en dat merken we. Desondanks blijven wij werken met kleinschalige teams. Hiermee leveren we kwalitatief hoogwaardige zorg en zijn de zorgverleners vertrouwd voor u. Wij leveren zorg met ons hart, ons hoofd en onze handen. Samen op weg naar uw geluk. Vaak gaat dat vanzelf. Soms kost het moeite. Maar het is altijd belangrijk genoeg om bij stil te staan.

Website

www.actiefzorg.nl(externe link)

Buurtdiensten (hulp in en rond het huis)

Buurtdiensten levert alle vormen van huishoudelijke hulp. Samen met u en uw omgeving (partner, familie, vrienden) kijken we naar uw vraag en welke oplossing kan worden geboden. We kijken daarbij niet alleen naar wat Buurtdiensten kan doen, maar juist ook naar wat u zelf nog kunt en waar uw omgeving u bij kan helpen.

U krijgt één vaste medewerker die bij u thuis komt. Zij doet meer dan alleen zorgen dat het huis schoon is, maar helpt u zelfstandig te blijven wonen en let erop of het goed met u gaat. Zij verdiept zich in wat belangrijk is voor u en uw omgeving en kan tips geven over andere activiteiten of ondersteuning in de buurt. Indien nodig overlegt zij met u, uw omgeving en andere zorgaanbieders op welke manier zij u gezamenlijk het beste kunnen ondersteunen.

Wij werken nauw samen met het Buurtzorgteam, hebben dezelfde werkwijze en dezelfde kijk op goede zorg. Als zij ook bij u komen voor bijvoorbeeld persoonlijke verzorging en/of verpleging kan de zorg goed op elkaar worden afgestemd.

Website

www.buurtdiensten.nl(externe link)

Curamare

Als het te zwaar wordt om zelf uw huis schoon te houden, dan kunt u via de gemeente Goeree-Overflakkee huishoudelijke hulp aanvragen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op huishoudelijke hulp en schakelt daarna CuraMare Thuiszorg in.

CuraMare Thuiszorg biedt alleen op Goeree-Overflakkee huishoudelijke hulp. Voor huishoudelijke hulp betaalt u een wettelijk bepaalde, inkomensafhankelijke eigen bijdrage die wordt vastgesteld door het CAK. Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl of bel gratis met 0800 1925.

Website

www.curamare.nl(externe link)

M.I.E.P.

M.I.E.P. staat voor ‘’Multi Inzetbaar Efficiënt Professioneel’’. M.I.E.P. is sinds 2012 actief in de Huishoudservice en heeft medewerkers door heel Nederland, die een helpende hand bieden zodat u langer in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Persoonlijke aandacht staat bij M.I.E.P. voorop.

Website

www.miep.nu(externe link)

RST

Als u zelfstandig woont, weet u uit ervaring wat er komt kijken bij het huishouden. Ramen zemen, de kamer stoffen, stofzuigen, de badkamer schoonmaken, wassen en strijken… Belangrijk werk dat u geen week kunt overslaan. Maar wat als u dit werk niet zelf kunt doen? Als u niet kunt rekenen op de hulp van familie, buren of bekenden? Dan staan de huishoudelijke hulpen van RST Zorgverleners voor u klaar. RST ondersteunt u bij de taken die u niet (of niet helemaal) zelf kunt uitvoeren. Zo blijft uw huis op orde en voelt u zich prettig in uw woonomgeving.

RST is er primair voor cliënten die bewust kiezen voor een zorgverlener met een reformatorische identiteit. Voor RST zijn de Bijbel en de belijdenisgeschriften leidend voor hun handelen. U mag van hun zorgverleners, kortom, een reformatorische levenshouding verwachten. Omgekeerd verwacht RST van u respect voor deze principiële uitgangspunten.

Website

www.rstzorg.nl(externe link)

Sjaloomzorg

Sjaloom Zorg biedt mensen met een beperking zorg, ondersteuning en advies. Wij helpen cliënten zo zelfstandig mogelijk te leven. Thuis of in een van onze woonvoorzieningen. Sjaloom Zorg staat naast de mensen, op basis van een christelijke levensvisie.

Website

www.sjaloomzorg.nl(externe link)

Tzorg

De wens van de meeste mensen is zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Met het ouder worden lukt het misschien niet meer om alle taken van het huishouden zelf te doen. Dan is het belangrijk de juiste ondersteuning te krijgen. Tzorg helpt met hulp bij het huishouden.

Als landelijke zorgspecialist bieden wij lokaal in meer dan 300 gemeenten huishoudelijke ondersteuning aan mensen met een zorgindicatie. Samen bekijken we wat er in uw huis moet gebeuren. Dat kan van alles zijn, zoals de badkamer schoonmaken, opruimen of stofzuigen. Onze medewerkers uit uw wijk zijn betrokken en bieden net dat beetje meer. Een gezellig praatje, een luisterend oor. Juist die persoonlijke aandacht maakt voor u het verschil.

Onze zorg is vertrouwd en dichtbij. Doordat wij werken met vaste thuishulpen bent u verzekerd van persoonlijke aandacht en een vertrouwd gezicht uit uw buurt. Zo kunt u zo lang mogelijk blijven wonen in een schoon en leefbaar huis. Een geruststellende gedachte.

Website

www.tzorg.nl(externe link)

Zeelandcare

Zeelandcare is onderdeel van HollandCare Thuiszorg en biedt u hulp in het huishouden.  Voor iedere doelgroep (psychiatrie, psychogeriatrie en gehandicaptenzorg, maar ook voor cliënten met somatische klachten) leveren zij huishoudelijke hulpen, waarbij altijd door de zelfde zorgverlener en op hetzelfde moment, hulp in het huishouden wordt geboden.

Website

www.hollandcarezorg.nl(externe link)