Binnen mens-ontwikkelbedrijf Webego voeren wij voor verschillende klanten werkzaamheden uit. Welke werkzaamheden dit precies zijn, hangt af van de wensen en behoeften van de klant.

Veel voorkomende werkzaamheden bevinden zich bijvoorbeeld in de categorieën techniek, schoonmaak, productie en verpakken. Belangrijk hierbij is dat Webego werkzaamheden altijd uitvoert vanuit een ontwikkelperspectief. Ook zijn aan deze werkzaamheden leerlijnen gekoppeld. Hierdoor bestaat er een directe lijn naar reguliere arbeid en onderwijs.

Door dagelijkse werkzaamheden, kunnen onze medewerkers nieuwe dingen leren en zich ontwikkelen. Op deze manier kunnen zij zich ontwikkelen naar een plaats op de reguliere arbeidsmarkt of een andere plek die bij hen past.

Heeft u werkzaamheden die u wilt uitbesteden? Neem dan contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

SROI – maatschappelijk ondernemen

Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt. Ook de mensen voor wie het minder makkelijk is om een geschikte werkplek te vinden. Vanuit deze gedachte probeert de overheid meer kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt gedaan met behulp van Social Return on Investment (SROI), ook wel maatschappelijk of sociaal ondernemen genoemd. Maatschappelijk ondernemen betekent dat u zich naast het streven naar winst, ook bezighoudt met de menselijke aspecten binnen uw bedrijf.

SROI is een instrument van de overheid om werkgelegenheid voor kwetsbare groepen te stimuleren. Bijvoorbeeld door het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het ondersteunen van sociale projecten en het opleiden van mensen om de afstand naar de arbeidsmarkt te verkleinen.

Als werkgever kan dit aantrekkelijk voor u zijn. U draagt op deze manier namelijk bij aan een samenleving waarin niemand uitgesloten wordt. Mensen met een beperking kunnen in deze samenleving precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking.

Wij denken graag met u mee over de mogelijke invulling van sociaal ondernemen binnen uw bedrijf. Als u een afspraak wilt maken om de mogelijkheden te bespreken kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Techniek

Op het gebied van techniek voert Webego een grote verscheidenheid aan werkzaamheden uit. Denk bijvoorbeeld aan controle en reparatie. Ook worden metaal- en montage-werkzaamheden uitgevoerd, zoals boren, slijpen of zagen.

Wanneer u een kaartje of pakketje verstuurt, is het belangrijk dat deze op de juiste manier vervoerd wordt. Bij Webego helpen we PostNL al jaren om diverse rolcontainers en transportkarren te repareren en te onderhouden. Door het reviseren van wielen en/of reminrichting, het vervangen van kapotte onderdelen en het richten van de constructie kunnen wij deze logistieke middelen weer in goede conditie aan PostNL overhandigen.

Schoonmaak

Woont of werkt u op Goeree-Overflakkee? Dan ziet u onze medewerkers vast regelmatig aan het werk. Wij zijn namelijk werkzaam op veel locaties op het eiland. Voor schoonmaakklussen bent u bij ons dan ook aan het goede adres.

Voor de wooncoöperatie FidesWonen voeren wij schoonmaakwerkzaamheden uit. Denk bijvoorbeeld aan het schoonhouden van de trappenhuizen bij verschillende complexen, om zo de toegang tot de woningen prettig te houden.

Verse vis uit Stellendam? Om op de visafslag in Stellendam alles goed te regelen zijn ook de kantoren heel belangrijk. Aan Webego de taak om deze goed schoon te houden! Een dag per week zijn we aanwezig om hiervoor te zorgen.

Productie- en verpakkingswerkzaamheden

Verpakkingswerkzaamheden voeren wij voor verschillende klanten uit. Het hangt van de wensen van de klant af wat deze werkzaamheden precies inhouden.

Wanneer u door een bouwmarkt loopt, komt u waarschijnlijk ongemerkt verschillende producten tegen die bij Webego verpakt zijn. Een van onze klanten is Bolton Adhesives, eigenaar van het merk Bison. Voor deze klant voeren wij verschillende verpakkingswerkzaamheden uit, denk bijvoorbeeld aan het maken van blisters of het verpakken van producten.

Supertape is al jaren een vaste klant van Webego. Wekelijks worden er diverse verpakwerkzaamheden voor Supertape uitgevoerd, die afhankelijk van de behoeften van de klant variëren van enkelvoudige werkzaamheden tot complexe, meervoudige verpakkingswerkzaamheden. Hierbij kan gedacht worden aan handmatig verpakken en labelwerk, maar ook wordt er in grote hoeveelheden gebruik gemaakt van machinaal verpakken van meerdere rollen tape tot een toren met behulp van een krimpmachine.

Projecten

Past een van uw werkzaamheden niet binnen bovenstaande werkzaamheden?

Dan is dit wellicht voor Webego een mooi nieuw project. Webego heeft ervaring met veel uiteenlopende projecten. Gedurende het zomerseizoen vindt bijvoorbeeld het parkeerwachters project plaats, waarbij een groep medewerkers en participanten van Webego zich inzet als gastheer/vrouw op onze stranden.

Contact

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw bedrijf, heeft u een idee voor een mooi project of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.