De afgelopen jaren is in Middelharnis de nieuwbouwwijk Westplaat 3e Ring verrezen. De vierde fase van deze wijk is in de zomer van 2021 opgeleverd. De start van de laatste bouwfase is voorzien begin 2022. Bij de planvorming van de nieuwe wijk is ook rekening gehouden met een ruime plek voor sport, spelen en ontspanning: in het Vliedpark.

Opening Vliedpark, meld je hier aan!

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van het Vliedpark, een beweegvriendelijke buitenruimte voor iedereen! Op maandag 24 oktober wordt het park feestelijk geopend. De officiële openingshandeling is om 11:15 op het basketbalveld en wordt gedaan door wethouder Daan Markwat. Na de opening kunt u het nieuwe park gaan ontdekken, onder het genot van een lokaal hapje en drankje. 

Doe mee aan sportclinics!

Maandag 24 oktober 

 • 13:00 – 14:00 uur = Kennismaking met QR-FIT 
  Op diverse plekken in het park zijn fitnesstoestellen geplaatst. Bij deze fitnesstoestellen staat een lichtmast, daarop wordt een QR-code geplaatst. Deze QR-codes zijn aangesloten bij het programma QR-FIT. Wanneer u de app download, kunt u de QR-code scannen en komt er een oefening naar voren die u op het desbetreffende toestel kunt uitvoeren. Ook kunt u uw niveau invoeren en kunt u een rondje door het hele park doen. Maak kennis met QR-Fit! 
   
 • 14:30 – 14:45 uur = Demonstratie stuntsteppen met Collin Eerhart
  Een nieuwe sport de laatste jaren is het zogenoemde ‘stuntsteppen’. Dit is een vorm van steppen waarbij er allerlei stunts worden uitgevoerd met een speciale stuntstep. Deze vorm van steppen is erg populair, vooral onder kinderen en tieners. Collin Eerhart is voormalig Benelux kampioen en kan als geen ander kinderen motiveren voor deze leuke sport! 
   
 • 15:00 – 16:00 uur = Demonstratie en kennismaking met Itachi Dojo
  Maak kennis met de wereld van karate met Itachi Dojo. Itachi Dojo is gespecialiseerd in Kyokushin, een van oorsprong Japanse vechtkunst. Het is een van de ‘hardste’ vormen van karate, met verschillende onderdelen zoals KIHON, KUMITE, KATA en TAMESHIWARI. Op maandag 24 oktober geeft de karateschool uit Sommelsdijk een demonstratie en kennismaking in het Vliedpark. 

Dinsdag 25 oktober 

 • 11:00 - 12:00 uur = Clinic (3 tegen 3) basketbal
  Bent u al bekend met 3 tegen 3 basketbal? Bij deze vorm van basketbal spelen er twee teams van elk drie spelers tegen elkaar. Dit gebeurd op een half basketbalveld en met één basket. Er zitten ook weer andere regels aan verbonden dan aan het normale, 5 tegen 5 basketbal. In 2021 is de sport zelfs olympisch beoefend tijdens de Olympische Spelen! In het Vliedpark is een multifunctioneel basketbalveld gemaakt en op dinsdag wordt hier een clinic 3 tegen 3 basketbal gegeven. 

Woensdag 26 oktober

 • 13:00 – 15:00 uur = Skateboardcontest 
  Het skateparcours in het Vliedpark wordt al jaren veelvuldig bezocht door skaters en steppers. Tijdens de werkzaamheden is de skatebaan opgeknapt en is er een extra element toegevoegd. Op woensdagmiddag organiseren een aantal jongeren een skateboardcontest voor jong en oud! Laat jouw beste tricks zien op je skateboard tijdens deze wedstrijd. Aanmelden kan door te e-mailen naar j.bergsma@goeree-overflakkee.nl.

Donderdag 27 oktober 

 • 10:00 – 11:00 uur = Kennismaking met QR-FIT
  Op diverse plekken in het park zijn fitnesstoestellen geplaatst. Bij deze fitnesstoestellen staat een lichtmast, daarop wordt een QR-code geplaatst.. Deze QR-codes zijn aangesloten bij het programma QR-FIT. Wanneer u de app download, kunt u de QR-code scannen en komt er een oefening naar voren die u op het desbetreffende toestel kunt uitvoeren. Ook kunt u uw niveau invoeren en kunt u een rondje door het hele park doen. Maak kennis met QR-Fit! 

Meld jezelf aan voor de opening

Komt u ook een kijkje nemen in het nieuwe Vliedpark? Meld u dan aan voor de feestelijke opening via het onderstaande formulier. Ook  voor de verschillende (gratis) activiteiten kunt u zichzelf aanmelden. Door uzelf aan te melden, kunnen we een inschatting maken van het aantal mensen dat we ongeveer kunnen verwachten bij de opening en de activiteiten in de openingsweek. 

Online aanmelden

Over het Vliedpark

Het oorspronkelijke ontwerp voor het Vliedpark was onderdeel van het stedenbouwkundig plan voor de nieuwbouwwijk Westplaat 3e Ring. Dit is omstreeks 2010 gemaakt door Kuiper Compagnons uit Rotterdam. De grove contouren van het ontwerp, waaronder de in het oog springende ‘Vliedberg’ zijn inmiddels aangelegd.

Het park is echter nog niet af. In de loop van de tijd zijn er een aantal nieuwe elementen toegevoegd, niet overeen­komstig het ontwerp. De gemeente heeft het voornemen om de resterende onderdelen uit het oorspronkelijke ontwerp van het Vliedpark zo veel als mogelijk/gewenst in 2021/2022 te realiseren.  Gezien de datering van het ontwerp vindt de gemeente het belangrijk dat het ontwerp nog eens goed tegen het licht gehouden wordt en waar nodig aangepast naar de maatstaven en behoeften van de huidige tijd en gebruikers. Bij deze herijking van het ontwerp moeten ook de later toegevoegde elemen­ten die niet conform het ontwerp zijn gerealiseerd goed worden ingepast. Dit proces van herijking van het ontwerp is in 2020 gestart.

De grove contouren van het ontwerp van Kuiper Compagnons zijn inmiddels aangelegd. Daarbij springt de veertien meter hoge Vliedberg meteen in het oog. Vanaf deze kolossale berg heeft de bezoeker een fantastisch uitzicht over de weide omgeving met op de achter­grond de Haringvliet. De berg is ook populair bij sporters en bootcampclubs omdat ze tal van mogelijkheden biedt voor sportieve activiteiten en workouts. In het park is ook een skatevoorziening aangelegd en er is een fitnesstoestel geplaatst. Er zijn enkele halfverharde paden aanwezig en een aantal kleinere heuvels. Verder bestaat het park grotendeels uit gras. Dit biedt echter een geweldige basis om een prachtig park voor sport, spel en ontspanning te realiseren. In de nieuwe situatie dienen de Vliedberg, de skatevoorziening en het fitnesstoestel op een logische manier te worden ingepast.

Nieuwsberichten

 • Vliedpark: stand van zaken maart 2022 

  Op dit moment is het ontwerp definitief gemaakt en wordt achter de schermen gewerkt aan het opstellen van het bestek. Dit houdt in dat er goed gekeken wordt naar wat er precies nodig is om het ontwerp te realiseren en welke werkzaamheden hier allemaal bij komen kijken. Wanneer dit gereed is, zal de aanbestedingsperiode starten en wordt een geschikte aannemer gezocht om het Vliedpark in te richten. Wanneer er meer informatie bekend is over het starten met het grondwerk, communiceren we dat zowel via deze projectenwebsite als via een brief naar de directe omwonenden van het Vliedpark.

 • Werkzaamheden Vliedpark gaan van start

  Een heerlijke ontspannen wandeling maken met de hond, fitnessoefeningen doen bij nieuwe beweegtoestellen of stunts uithalen op de skates: het kan straks allemaal in het vernieuwde Vliedpark in Sommelsdijk. In de week van maandag 20 juni 2022 zullen de werkzaamheden van start gaan, waarmee het park een mooie impuls krijgt. Er wordt onder andere gewerkt aan het plaatsen van verlichting, nieuwe sport- en speltoestellen en een toiletvoorziening. Het Vliedpark wordt een prachtige beleving voor jong en oud!

Vragen en/of opmerkingen

Als u vragen heeft of iets aan ons wilt melden over dit project, kunt u die aan ons doorgeven via het contactformulier:

Contactformulier Vliedpark