Als u werkloos bent en geen recht heeft op een WW-uitkering, dan kunt u zich melden bij de gemeente voor een uitkering op grond van de Participatiewet. De gemeente gaat dan samen met u kijken voor welk werk u geschikt bent.  

Omschrijving

Krijgt u een uitkering van de gemeente of een WW-uitkering die binnenkort afloopt? Hebt u een (arbeids)beperking waardoor u niet kunt werken? Geen uitkering, maar zoekt u werk? Dan kan de gemeente u helpen sneller werk te vinden.
Als u een uitkering aanvraagt of al krijgt, gaat de gemeente ervan uit dat u er alles aan doet om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. U gaat zelfstandig en actief op zoek naar betaald werk.
Als u dat moeilijk vindt, helpt de gemeente u daarbij. De gemeente werkt intensief samen met onderwijsinstellingen en ondernemers op Goeree-Overflakkee. Wie niet zelf de stap naar werk kan maken, helpen wij met arbeidsontwikkeling en terugkeer naar werk. De mogelijkheden die de gemeente biedt zijn verschillend en afhankelijk van uw situatie.

Heeft u geen recht op een uitkering maar kunt u wel hulp gebruiken bij het vinden van een betaalde baan? Neem dan contact met ons op via 14 0187. optie 1.

Er zijn allerlei stappen naar werk. Solliciteren, maar ook: netwerken en werken aan uw persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld door een cursus te volgen en iets nieuws te leren. Daarmee vergroot u uw kansen op een baan.

Ontwikkelbedrijf

Het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee is er voor iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft bij het vinden van een baan. Onder begeleiding van een praktijkopleider gaat u aan de slag met uw persoonlijk ontwikkelplan. Bij het Ontwikkelbedrijf kunt u oefenen met werknemersvaardigheden en verschillende ontwikkellijnen en trainingen volgen. Denk bijvoorbeeld aan VCA basis en hef- en reachtruck rijden en ontwikkellijnen gericht op facilitair, vervoer, techniek en groen. Alle onderdelen kunnen worden afgesloten met een (intern) certificaat, dit vergroot uw kans op een baan.

Als u niet kunt werken omdat u bijvoorbeeld een slechte gezondheid, schulden of sociale problemen heeft, dan maakt de gemeente met u persoonlijke afspraken over uw re-integratie en ontwikkeling. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een Plan van Aanpak.

Werkervaringsplaatsingen

Met een werkervaringsplaats krijgt u werknemersvaardigheden en een werkritme. U doet ook werkervaring op. U behoudt uw uitkering.
Met werkervaringsplaatsen kunt u persoonlijke eigenschappen verder ontwikkelen. Zo vindt u makkelijker werk. Het gaat om werkzaamheden voor 3 maanden onder andere in sectoren zoals zorg, horeca, gemeente, uitzendwerk en logistiek.
Voor meer informatie kunt u terecht bij uw contactpersoon bij de gemeente Goeree-Overflakkee.

Meer informatie