De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Een melding over een speelterrein of speeltoestel doet u bij de gemeente. Ook als het om overlast gaat. Bij dringende overlast belt u de politie.

Omschrijving

De gemeente heeft verschillende speelruimtes voor kinderen ingericht. Denk aan pleintjes met speeltoestellen en trapveldjes. Voor tieners zijn er hangplekken om elkaar te ontmoeten.

Speelterreinen en -toestellen van de gemeente worden regelmatig gecontroleerd. Elk jaar gaat een onafhankelijke inspecteur langs elk speelterrein van de gemeente. De gemeente doet ook zelf inspecties.

U kunt het melden als er iets mis is met een speelterrein. Aan de hand van uw melding kan de gemeente een reparatie uitvoeren. Ook kan de gemeente jeugd- en jongerenwerk inschakelen.

De gemeente is niet verantwoordelijk voor speelplaatsen en speeltoestellen van anderen. Bijvoorbeeld als mensen hun trampoline in de gemeentelijke speeltuin zetten. Een onderneming met een speelplaats moet die op eigen grond plaatsen en hem ’s nachts afsluiten.

Het is verboden uw hond uit te laten op speelterreinen.

Overzicht speelplaatsen en speeltoestellen (opent in een nieuw venster(externe link)

Aanpak

U kunt een melding doen over een speelterrein van de gemeente als:

  • een toestel stuk, gevaarlijk, onveilig of vies is
  • er overlast is van honden- of kattenpoep
  • er na regen nog lang veel plassen blijven liggen
  • tieners overlast geven in een speeltuin voor kleinere kinderen
  • hangjeugd overlast geeft

Gebruik hiervoor het meldingensysteem Fixi(externe link). Problemen die gevaar kunnen opleveren, worden zo spoedig mogelijk opgelost.