Ook in Nederland zijn er helaas veel gezinnen die moeten rondkomen van een minimum uitkering en die te maken hebben met armoede. De Speelgoedbank Zuid-Hollandse Eilanden zamelt nieuw en tweedehands speelgoed in en zorgt ervoor dat het terecht komt bij die gezinnen met kinderen die met deze armoede te maken hebben en die dit goed kunnen gebruiken.

Omschrijving

De Speelgoedbank helpt alleen mensen die doorverwezen zijn door instanties. Onder andere de gemeente, de voedselbank, bewindvoerders en vluchtelingenwerk kunnen mensen doorverwijzen.

Al het speelgoed dat binnenkomt wordt gecontroleerd op kwaliteit en volledigheid en eventueel gerepareerd. Het speelgoed met de allerbeste kwaliteit wordt verwerkt in speelgoedpakketten, die gezinnen uit de doelgroep via de Speelgoedbank kunnen verkrijgen. De B-kwaliteit speelgoed wordt in een extern project onder de naam 2nd Chance verkocht en met de opbrengst wordt nieuw speelgoed ingekocht voor de kinderen in de doelgroep. Over de verkoop van de B-kwaliteit speelgoed kunt u meer lezen onder het kopje 2nd Chance op de website speelgoedbankzhe.nl(externe link).

Aanpak

Mensen met een verwijsbrief van een instantie, kunnen een afspraak maken.

Contact opnemen

Bezoekadres

Nieuwstraat 143-145
3201 EE Spijkenisse

Contactpersoon

Daisy Smit
Telefoonnummer 06 - 19 01 75 84
E-mailadres: speelgoedbankzuidhollandzuid@gmail.com