Het volgen van het participatieverklaringstraject en ondertekenen van de participatieverklaring is een belangrijk onderdeel van de inburgering. Daarom is het belangrijk dat u meedoet aan dit traject bij Vluchtelingenwerk. U maakt kennis met de Nederlandse kernwaarden.

Omschrijving

U leert tijdens het traject wat belangrijk is in Nederland. Hoe we in dit land met elkaar omgaan en waarom we dat zo doen. Voor gezinsmigranten en mensen met een reguliere verblijfsvergunning duurt dit 2 dagdelen. Als u een verblijfsvergunning asiel heeft, dan duurt het 4 dagdelen.

Het traject sluit met het ondertekenen van de participatieverklaring. Daarmee belooft u dat u meedoet aan de Nederlandse samenleving. En respect heeft voor alles wat in Nederland belangrijk is. 

U krijgt hiervoor 1 jaar de tijd. 

Kosten

•    Moet u inburgeren onder de Wet inburgering 2021? Dan is het participatieverklaringstraject (PVT) gratis. 

Aanpak

•    Heeft u een verblijfvergunning 'Asiel bepaalde tijd'? U krijgt vanzelf hiervoor een uitnodiging van VluchtelingenWerk. 
•    Bent u gezinsmigrant? Of heeft u een reguliere verblijfsvergunning?  Meld u via het inschrijfformulier aan voor het participatieverklaringstraject (zie hieronder). 

Contact opnemen

Heeft u een vraag over inburgeren op Goeree-Overflakkee? Neem contact op met onze re-integratiespecialist voor inburgering via het e-mailadres statushouders@goeree-overflakkee.nl of telefonisch via 14 0187.

Of kijk voor meer informatie op de website inburgeren.nl(externe link) van DUO.  

Wilt u weten hoe een inburgeringstraject verloopt? Lees dan verder op de pagina ‘Hoe verloopt inburgeren?

Voor algemene informatie over inburgeren, ga naar de pagina Inburgeren