Samenvatting

In de woonkernen Dirksland, Goedereede en Middelharnis zijn parkeerzones ingesteld. Ondernemers kunnen een parkeervergunning aanvragen voor hun bedrijfsauto's.

Een parkeervergunning ondernemers kan op naam van de onderneming of op kenteken van een bedrijfsauto worden aangevraagd. Het grote verschil tussen beide mogelijkheden is dat een parkeervergunning op naam jaarlijks vernieuwd moet worden en een parkeervergunning op kenteken alleen bij vervanging van de auto. Een parkeervergunning op kenteken is daarom vaak voordeliger.

Er worden per ondernemer maximaal twee parkeervergunningen verstrekt.

Niet geldig voor parkeerzone Goedereede

Een tweede parkeervergunning is alleen geldig voor de parkeerzones in Dirksland en Middelharnis; niet voor de parkeerzone in Goedereede.

Online aanvragen

U kunt de parkeervergunning(en) online aanvragen! U moet dan wel kunnen inloggen met uw DigiD.  en de mogelijkheid hebben om de verschuldigde kosten te voldoen via internetbankieren (iDeal).

Eerste parkeervergunning ondernemers parkeerzones aanvragen

Tweede parkeervergunning ondernemers parkeerzones aanvragen

Wat moet ik meenemen?

Verplichte bijlagen bij aanvraag parkeervergunning op kenteken:

Kopie kentekenbewijs als het een eigen bedrijfsauto betreft, óf kopie huur- of leasecontract als het een huur- of leaseauto betreft.

Als deze aanvraag dient ter vervanging van een bestaande vergunning, moet u de eerder verstrekte parkeerkaart zo spoedig mogelijk na ontvangst van de nieuwe vergunning bij ons inleveren.

Wat kost het?

Vergunning op kenteken

  • Eerste parkeervergunning € 86,00
  • Tweede parkeervergunning € 123,00

Vergunning op bedrijfsnaam

  • Eerste parkeervergunning € 86,00 per jaar
  • Tweede en volgende parkeervergunning € 123,00 per jaar

Hoe lang duurt het?

Op aanvragen parkeervergunningen ondernemers wordt uiterlijk binnen zes weken een besluit genomen.