In de woonkernen Dirksland, Goedereede en Middelharnis zijn parkeerzones ingesteld. Ondernemers kunnen een parkeervergunning aanvragen voor hun bedrijfsauto's.

Omschrijving

Een parkeervergunning ondernemers kan op naam van de onderneming of op kenteken van een bedrijfsauto worden aangevraagd. Het grote verschil tussen beide mogelijkheden is dat een parkeervergunning op naam jaarlijks vernieuwd moet worden en een parkeervergunning op kenteken alleen bij vervanging van de auto. Een parkeervergunning op kenteken is daarom vaak voordeliger.

Er worden per ondernemer maximaal twee parkeervergunningen verstrekt.

Niet geldig voor parkeerzone Goedereede

Een tweede parkeervergunning is alleen geldig voor de parkeerzones in Dirksland en Middelharnis; niet voor de parkeerzone in Goedereede.

Kosten

Vergunning op kenteken

  • Eerste parkeervergunning € 90,00
  • Tweede parkeervergunning € 129,00

Vergunning op bedrijfsnaam

  • Eerste parkeervergunning € 90,00 per jaar
  • Tweede en volgende parkeervergunning € 129,00 per jaar

Voorwaarden

Kopie kentekenbewijs als het een eigen bedrijfsauto betreft, óf kopie huur- of leasecontract als het een huur- of leaseauto betreft.

Als deze aanvraag een bestaande vergunning vervangt, levert  u de eerder verstrekte parkeerkaart zo spoedig mogelijk na ontvangst van de nieuwe vergunning bij ons in.

Aanpak

U kunt de parkeervergunning(en) online aanvragen! U moet dan wel kunnen inloggen met uw DigiD en de mogelijkheid hebben om de verschuldigde kosten te betalen via internetbankieren (iDeal).

Termijn

Op aanvragen parkeervergunningen ondernemers wordt uiterlijk binnen zes weken een besluit genomen.