In de woonkernen Middelharnis en Dirksland zijn parkeerzones ingesteld.  Hulpverleners eerstelijnszorg die in verband met het verlenen van beroepsmatige hulp binnen de parkeerzones van Middelharnis en/of Dirksland moeten parkeren kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Omschrijving

Een parkeervergunning eerstelijnszorg kan op naam van het bedrijf of op kenteken van een auto worden aangevraagd. Een parkeervergunning op naam moet jaarlijks worden vernieuwd en een parkeervergunning op kenteken alleen bij vervanging van de auto. Een parkeervergunning op kenteken is daarom vaak voordeliger.

Kosten

€ 47,00 per vergunning

Aanpak

U moet een aanvraag parkeervergunning indienen bij de gemeente. Bij de aanvraag moet een kopie van het kentekenbewijs worden gevoegd als het een eigen auto betreft, óf een kopie van het huur- of leasecontract als het een huur- of leaseauto betreft.

Een parkeervergunning eerstelijnszorg parkeerzone kan online worden aangevraagd. U moet dan wel kunnen inloggen met uw DigiD.  en de mogelijkheid hebben om de verschuldigde kosten te voldoen via internetbankieren (iDeal).

Termijn

Op aanvragen parkeervergunningen eerstelijnszorg wordt binnen zes weken een besluit genomen.