Op 4 juni blies Nel Van Putten-Maliepaard maar liefst 100 kaarsjes uit. Namens het college ging burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bij haar langs in Bestenwaerd in Dirksland. Uit handen van de burgemeester kreeg ze naast de felicitaties een mooie bos bloemen en haar eigen geboorteakte.

Neeltje Anna Maliepaard kwam in 1924 in Stad aan ’t Haringvliet ter wereld. Ze trouwde met Jan van Putten en woonde 70 jaar lang in Ooltgensplaat. Samen kregen ze 4 kinderen. Er volgden 7 kleinkinderen en later 5 achterkleinkinderen.

Nel werkte vroeger op het land. Dit betekende vroeg opstaan en handen uit de mouwen. Daarnaast werkte ze in het huishouden en in een winkel. Ook was ze een tijdje kassière bij het zwembad ‘De Singel’ in Ooltgensplaat. Belangrijk in het leven van Nel is haar creativiteit. Met weinig iets moois maken, dat is haar op het lijf geschreven. Zo zijn lappen, stoffen en mode heel belangrijk voor haar.

En haar geheim om 100 te worden? Op tijd opstaan en gezond eten en leven. Al moet een lekker gebakje, koekje of zelf gebakken oliebol op zijn tijd ook kunnen. Mevrouw Van Putten-Maliepaard wil voorlopig nog wel zo door.