• Hbo-niveau
 • Tijdelijke functie vooralsnog voor 2 jaar
 • 36 uur per week
 • Schaal 10A (maximaal € 5.621,-) bij een volledig dienstverband (36 uur)
 • Team Duurzaamheid
 • Geen sluitingstermijn

Goeree-Overflakkee in een groene, kleurrijke gemeente waar het heerlijk wonen, werken en recreëren is. De gemeente zit boordevol ambitie. Ons team, een mix van ervaren professionals en jonge, enthousiaste talenten, zorgt voor een inspirerende en energieke werksfeer. 

Wat ons team uniek maakt, is onze gezamenlijke toewijding aan het creëren van positieve verandering. Door samen te werken aan urgente en complexe innovatieve projecten en initiatieven lopen we voorop in de duurzaamheidstransitie. Samen met onze partners op het eiland bouwen we aan een duurzame en toekomstbestendige samenleving.

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een gedreven en veelzijdige jurist die niet alleen sterk is in juridische vraagstukken, maar ook bekwaam is in het opstellen van beleidsdocumenten en het leiden van projecten.

Als juridisch beleidsmedewerker heb je een essentiële rol bij het ontwikkelen van duurzaamheidsinitiatieven binnen ons omgevingsplan. Je combineert je juridische expertise met strategisch denken om deze initiatieven effectief te implementeren en te versterken. 

Dit omvat onder andere het opstellen van intentieovereenkomsten. Daarnaast geef je leiding ben je de schakel bij het schrijven en verstrekken van opdrachten aan externe partijen. Zorg je dat we voldoen aan alle wettelijke en subsidievereisten. Je biedt begeleiding bij inkoopprocessen en waarborgt nauwkeurige financiële verrekeningen met externe partijen.

Tegelijkertijd zorg je voor een goede borging van de duurzaamheidsaspecten binnen het omgevingsplan en kom je met voorstellen tot verbetering. Je vertegenwoordigt de organisatie tijdens bezwaar- en beroepsprocedures om onze belangen te verdedigen en bent betrokken bij het beheren en interpreteren van (subsidie)regelingen.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Leuk, uitdagend en afwisselend! Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden en we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Op kantoor ontmoet je collega’s en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken. En heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten.

Wij dragen bij aan jouw vitaliteit. Dit doen wij door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen erop dat je jouw werk goed afrondt. Je houdt hierbij rekening met onze inwoners, samenwerkingspartners, bestuur en/of collega’s. Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij?

We zoeken iemand die:

 • zowel juridisch sterk is maar ook in staat is om beleidsmatig zaken op te pakken en stukken te schrijven
 • als projectleider optreedt en advies geeft op teamoverstijgend terrein. Deze persoon voert overleg met meerdere disciplines en partijen, heeft een regiefunctie en overtuigt anderen.
 • als zelfstandige werker binnen ruime kaders procedures en werkwijzen analyseert, voorstellen doet tot verbetering, en gegevens verzamelt, analyseert en interpreteert.

Daarnaast verwachten we:

 • Hbo werk- en denkniveau met zeer ruime aanvullende kennis en/of ervaring op het vakgebied.
 • Ruime kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het vermogen om deze toe te passen.

Wat bieden wij?

 • De functie is gewaardeerd in schaal 10A. Dit betekent maximaal € 5.621,- per maand bij een volledig dienstverband (36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, daarbij kan een aanloopschaal van toepassing zijn.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Dit kan je gebruiken voor extra inkomen, meer vakantiedagen, een opleiding en/of je vakbondscontributie.
 • Wij vergoeden € 0,23 per kilometer met een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerk- en internetvergoeding van € 3,- netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je krijgt 27 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband. 
 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Marianne Kleingeld, teamleider Duurzaamheid. 
Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Jordi Lievense, Beleidsadviseur HRM. 
Beide zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Wil jij onze organisatie nog beter maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Mail je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel CV, naar: personeelszaken@ggo.nl

Voor deze vacature geldt geen sluitingstermijn.

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure stellen we niet op prijs.