GOwerkt voert de Participatiewet uit. GOwerkt is onderdeel van het team Passend Werk en Inkomen. Bij GOwerkt leer en werk je als je nog niet zelfstandig je geld kan verdienen.

Je kunt bij  ons verschillende trainingen volgen en werken aan vaardigheden die werkgevers vragen. Diploma’s of certificaten zijn belangrijk bij het vinden van een baan. Denk bijvoorbeeld aan een VCA basis of het hef- en reachtruck certificaat.

Je kunt ook deelnemen aan een ontwikkellijn. Wij hebben een ontwikkellijn facilitair, groen, techniek & bouw, vervoer & logistiek en detailhandel. GOwerkt doet dit samen met scholen en bedrijven. GOwerkt zorgt er zo voor dat je meer kans maakt op een baan!

Al werkende leer je meer over wat je leuk vindt
en waar je goed in bent!

Ontwikkeltraject op maat

Bij GOwerkt volg je een ontwikkeltraject op maat. We starten altijd met een persoonlijk ontwikkelplan waarin we samen bepalen wat nodig is. GOwerkt biedt verschillende ontwikkellijnen en trainingen aan, zoals:
 

Ontwikkellijn Facilitair

‘Een beroep voor nu en later!’ 

Ben je graag bezig, een opgeruimd type en klantvriendelijk? Dan past een baan als Facilitair medewerker helemaal bij jou!

Als facilitair medewerker maak je ruimtes schoon

Als facilitair medewerker of interieurverzorger, is ruimtes schoon maken jouw werk. Je maakt schoon in huizen, kantoren, scholen, hotels, ziekenhuizen en uitgaansgelegenheden. Afhankelijk van je plek, zorg je voor het droog of nat reinigen van de vloeren. Het reinigen van sanitair en het schoonhouden van meubilair zoals bureaus, kasten en stoelen. Ook het inschatten van te gebruiken hulpmiddelen, het bijhouden van administratie en het uitvoeren van onderhoud kunnen bij je taken horen.

Hoe ziet de ontwikkellijn eruit?

Schoonmaken is een vak waarin altijd mensen nodig blijven. In de ontwikkellijn Facilitair leer je dit vak. Je behaalt het diploma bij een officieel verklaard bedrijf. De leerlijn bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. De tijd die je erover doet om deze leerlijn te doorlopen hangt af van hoe snel je het oppakt. Uiteraard werk je samen met een ervaren voorman of voorvrouw die alle kneepjes van het vak beheerst. In de praktijk leer je ergonomisch en veilig werken, hoe je om gaat met hulpmiddelen en reinigingsmiddelen. Ook leer je een Stamkaart (schoonmaakplan) lezen en hoe je hier mee om gaat. Omdat je met veel verschillende mensen contact hebt, ga je ook aan de slag met je communicatieve vaardigheden. 

Wat kun je worden?

Na het doorlopen van de ontwikkellijn, ga je met jouw coach kijken naar een passende baan. Schoonmaker bijvoorbeeld. Je kunt ook eerst nog wat ervaring opdoen bij andere bedrijven in ons netwerk. De samenstelling van de ontwikkellijn is persoonlijk en kan dus voor iedereen verschillen.

Ontwikkellijn Groen

'Groene handen, gouden toekomst!'

Zoek je een baan met veel toekomstmogelijkheden en vind je het heerlijk om in de buitenlucht te werken? Kom dan leren en werken bij onze ontwikkellijn Groen.

Als groenmedewerker onderhoud je de buurt

Als groenmedewerker heb je een afwisselende en verantwoordelijke functie. Je doet samen met collega’s het onderhoud in wijken en dorpen. Je onderhoudt de groenvoorziening bij scholen, een bungalowpark en de tuin van een van onze opdrachtgevers. 

Hoe ziet de ontwikkellijn eruit?

Het werk bestaat uit onkruid verwijderen, snoeien, planten en het opruimen van (zwerf)afval. Dit doe je met verschillende handgereedschappen. Zoals een bosmaaier, schoffel, kantensteker, heggenschaar of bladblazer. Wil je graag fysiek werken en houd je ervan om in de buitenlucht bezig te zijn? Dan is de ontwikkellijn Groen echt iets voor jou.

Wat kun je worden?

Nadat je de opdrachten in Werkstap hebt gedaan, ben je klaar voor de volgende stap in je carrière. Je kunt solliciteren op diverse functies zoals assistent hovenier, agrarisch medewerker of als medewerker groenvoorziening. Je hebt hiervoor de nodige ervaring opgedaan in de ontwikkellijn Groen. 

Heb je meer ambitie? Dan kun je bij iedere ondernemer verder leren om je nog meer te verdiepen in het vakgebied van Groen. En misschien zien we je dan wel terug als hovenier, die samen met collega’s mooie tuinen aanlegt! Of als machinist op een maaier die samen met collega’s zorgt voor het onderhoud van de gazons bij opdrachtgevers. Kortom, heb je groene handen? Dan heb je jouw (gouden) toekomst in eigen handen!

Ontwikkellijn Techniek & Bouw

‘Techniek heeft de toekomst’ 

Door technologische ontwikkelingen verdwijnen er in de toekomst taken en beroepen. Technische kennis blijft echter belangrijk. Met de juiste opleiding en ervaring ben jij straks onmisbaar voor onze samenleving!

Je werkt met allerlei gereedschap, materiaal en machines

Je leert tijdens de ontwikkellijn Techniek & Bouw basisvaardigheden in elektro-, constructie- en metaaltechniek en in de bouw. Maar natuurlijk ook veilig werken in een omgeving met veel veiligheidsrisico’s. Je werkt samen en overlegt met collega’s. Je werkt met verschillende gereedschappen, materialen, machines en producten. Je doet eenvoudige metingen en kunt tekeningen lezen.

Hoe ziet de ontwikkellijn eruit?

In de techniek doe je eenvoudig en/of routinematig werk. Dat zijn delen in het totale proces. Je voert alléén of samen met anderen werkzaamheden uit. Je hebt een actieve houding, een goed werktempo en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt netjes en nauwkeurig en je houdt je aan afspraken. Je controleert je eigen werk en stelt vragen als je de uitleg niet begrijpt. Je laat de werkplek netjes achter. En natuurlijk volg je ook nog een VCA-cursus om de stap naar een betaalde baan nog makkelijker te maken.

Je kunt zonder vooropleiding deelnemen aan deze ontwikkellijn. Stapje voor stapje leren we je alles in de praktijk. Wij vragen van jou dat je gemotiveerd bent en er zin in hebt. En ja, je krijgt soms vieze handen, maar die kun je gewoon wassen!

Wat kun je worden?

Nou, je kunt heel veel kanten op. Denk aan de elektro-, metaal- en installatietechniek, constructiewerk of bouw. Je assisteert een technisch vakman. Dat kan bij van alles zijn wat met techniek te maken heeft. Je boort bijvoorbeeld gaten, plaatst bedradingskokers in een installatiekast of trekt bedrading. Ook schroef je onderdelen vast, of juist los, bijvoorbeeld wanneer je een storing opspoort. Je kunt ook werken aan (gas)installaties, cv-ketels, of zonnepanelen. Je helpt bijvoorbeeld mee met het ophangen van een cv-ketel of zaagt buizen op maat. Ook test je of een toestel wel goed werkt.

Maar denk ook aan lassen, slijpen, monteren en demonteren van onderdelen. Oftewel, techniek heeft de toekomst!

Ontwikkellijn Vervoer & Logistiek

‘Aan de slag in de logistiek- of vervoersector!’

Ben jij een aanpakker, flexibel en werk je nauwkeurig? Dan is een baan in de logistiek- of vervoersector iets voor jou!

Een logistiek medewerker werkt in een magazijn, pakhuis of loods

Je bent als logistiek medewerker aan het laden, lossen en controleren van binnenkomende en uitgaande goederen. Je hebt vooral uitvoerende taken. Het verzamelen van orders. Het sorteren van goederen en het (intern) verplaatsen van goederen met bijvoorbeeld een heftruck. Ook werk je mee aan het beheer van de opgeslagen goederen en vul je documenten in en controleer je ze.

Hoe ziet de ontwikkellijn eruit?

Je maakt in de ontwikkellijn Vervoer & Logistiek kennis met deze boeiende wereld. Steeds meer mensen bestellen producten online.  Die producten moeten van A naar B worden gebracht. De branche wordt steeds belangrijker en er is veel werk in de logistiek.
 
Je leert logistieke vaardigheden onder begeleiding van een ervaren voorman. Je leert hoe je goederen kunt ontvangen, opslaan en verzenden en je leert voorraad beheren. In ons magazijn kun je oefenen door het uitvoeren van praktijkopdrachten. Je kunt intern en extern werkervaring opdoen.

Wat kun je worden?

Bij GOwerkt kun je een hef- en reachtruck certificaat en het VCA Basis behalen. VCA staat voor veiligheid op de werkvloer. Met een VCA-certificaat op zak weet jij hoe je veilig moet werken en vergroot je je kans op een baan. Na het volgen van de ontwikkellijn, kun je met je coach op zoek gaan naar een baan in de logistiek! 

Een chauffeur zorgt ervoor dat personen, producten en grondstoffen op een veilige, snelle en efficiënte manier van A naar B worden vervoerd. Een chauffeur stippelt de routes uit, houdt de administratie bij, verricht betalingshandelingen bij het vervoer van passagiers en is eindverantwoordelijk voor het welzijn van zijn of haar passagiers.
 
Als chauffeur heb je veel vrijheid, werk je zelfstandig en heb je veel contact met andere mensen. Je werkt op afwijkende tijden en altijd buiten het bedrijf. 

De ontwikkellijn Vervoer & Logistiek bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je leert verkeersregels en tekens, bijzondere verrichtingen en basistechniek van voertuigen. Je bent als chauffeur verantwoordelijk voor de producten en/of passagiers die je vervoert. Veiligheid is dan ook erg belangrijk! Tegelijk met het leren van de theorie, ga je bij Webego aan de slag als chauffeur. Je voert praktijkopdrachten uit in het personenvervoer en/of in het goederenvervoer.

Ook kun je de taxipas bij behalen. Na het afronden van de ontwikkellijn kun je aan de slag als taxichauffeur, in het doelgroepenvervoer of als chauffeur goederenvervoer.

Ontwikkellijn Detailhandel

‘Werk aan de winkel, een ontwikkellijn voor aanpakkers’ 

Je ontvangt, produceert en zorgt voor de opslag van goederen

In de ontwikkellijn Detailhandel ben jij verantwoordelijk voor diverse productiewerkzaamheden. Je gaat bijvoorbeeld geautomatiseerde machines bedienen, veilig produceren en lichte in- en verpakwerkzaamheden doen. Je bent servicegericht en voert taken uit binnen de gestelde tijd. En dit doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt altijd samen met leuke collega’s! 

Hoe ziet de ontwikkellijn eruit? 

Het werk bestaat uit het bedienen van verschillende verpakkingsmachines en meewerken in het productieproces. Denk aan assembleren, elektromontage, het labelen van conservenblikken, sealen en monteren. Wij verpakken bijvoorbeeld rollen tape in een krimptunnel en hebben hoogfrequent lasmachines. Wij maken plastic mallen in een vacuümvormmachine. En wij doen allerlei in-, uit-, om- en verpakwerkzaamheden. 

Jij bent verantwoordelijk voor het gewenste eindresultaat van de opdrachtgever. Je controleert de producten die klaar zijn en zorgt voor een schone werkplek. 

Wat kun je worden?

Deze ontwikkellijn vormt een goede basis voor leuke beroepen. Je kunt productiemedewerker worden, orderpicker, montagemedewerker of winkelmagazijnmedewerker. Ook kun je in een winkel aan de slag als vakkenvuller, winkelmedewerker of kassamedewerker. En procesoperator behoort ook tot de mogelijkheden.

Overig trainingsaanbod

Naast de ontwikkellijnen, kun je bij GOwerkt ook verschillende trainingen volgen:

Sollicitatie- en cv-training

Elke laatste donderdag van de maand geven de praktijkopleiders een sollicitatie- en cv-training. Tijdens deze training krijg je tools om een sollicitatiegesprek te voeren. Je krijgt tips en tops. Je kunt oefenen met een gesprek met een werkgever en solliciteren op de meest actuele vacatures. Na deze training, ben jij klaar om te solliciteren!

VCA basis training

VCA staat voor ‘Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers’. VCA is belangrijk om de veiligheid op de werkplek te vergroten. Veel werkgevers zijn er blij mee als hun werknemers VCA-basis op zak hebben. Tijdens de training krijg je bij GOwerkt wekelijks les van een docent. Ook kun je extra hulp krijg van de praktijkopleiders. De training eindigt met een theorie-examen. 

Hef- en reachtruck training

Als je in de logistiek gaat werken, is het hebben van een hef- en reachtruck certificaat belangrijk. Tijdens de training krijg je één op één praktijkles van een praktijkopleider. Elke week oefen je in het magazijn van GOwerkt. Ook krijg je wekelijks theorieles. De training eindigt met een theorie- en praktijkexamen. 

Ontvangt u een uitkering?

Neem dan contact op met onze re-integratiecoaches. U bereikt ze van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur op telefoonnummer 14 0187, optie 1 of vul het contactformulier in.

Heeft u een Wsw of Nieuw Beschut indicatie?

Neem dan contact op met onze arbeidsvoorwaardenspecialist. U bereikt haar op telefoonnummer 140187, optie 1 of vul het contactformulier in.

Contactformulier GOwerkt