Lena van der Wende en Hans de Geus stapten op 20 maart 1964 in het huwelijksbootje. Dit betekent dat ze 60 jaar getrouwd zijn! Wethouder Daan Markwat bezocht het echtpaar om hen namens het college persoonlijk te feliciteren.

Lena en Hans ontmoetten elkaar in Herkingen. Met een groep jongens en meiden wat lopen op het dorp en rond de Kaai, een patatje halen en van het een kwam het ander. Ze konden als een van de laatsten trouwen in Herkingen. Want vlak daarna kwam een samenvoeging van gemeenten. Het stel kreeg 4 kinderen. Ze zijn inmiddels trotse oma en opa van 10 kleinkinderen en ook 1 achterkleinkind. 

Na de lagere school ging Hans naar de avondschool in Middelharnis. Na diverse werkzaamheden in de landbouw kwam hij in de weg en waterbouw terecht. Daar werkte hij als opzichter bij de Provinciale Waterstaat in Zuid-Holland. Hij heeft daar onder andere de aanleg van recreatiegebied de Brielse Maas, het Bernissegebied en de strandpleinen bij Rockanje mogen voorbereiden en uitvoeren. Lena ging na de lagere school in de huishouding werken. Ook werkte ze op het land tussen de gladiolen en in de bollenschuur. 

In 2001 werd Hans door burgemeester Sinke van gemeente Goedereede benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een verdiende onderscheiding voor jarenlang vrijwilligerswerk als secretaris bij VV Stellendam en als waarnemend voorzitter van de Streekcommissie Goeree-Overflakkee. Ook was hij voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Mavo in Stellendam.

Ze wonen alweer heel wat jaren met veel plezier aan de Irenestraat in Stellendam. De (achter)kleinkinderen zijn er vaak te vinden: ‘Bij oma en opa is het altijd gezellig, iedereen is altijd welkom’. Ze mogen kiezen wat ze willen eten en na het eten wordt er altijd gezellig een potje Rummikub gespeeld.

Verder blijft ‘Haereken’ altijd speciaal voor Hans en Lena. Familie woont daar nog en als ze op bezoek gaan, wordt er altijd eerst een rondje over de Kaai gedaan. Om het huwelijksjubileum te vieren gaat de hele familie naar een grote familieboerderij in Midden-Delfland.

Echtpaar De Geus - van der Wende
Echtpaar De Geus - van der Wende met wethouder Markwat