Samenvatting

De gemeente Goeree-Overflakkee stelt een duurzaamheidslening beschikbaar voor particuliere woningbezitters op het eiland. Dit is vastgelegd in de Verordening duurzaamheidslening Goeree-Overflakkee.

De duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente. Met de lening treft u gemakkelijk duurzame maatregelen in de woning. U verlaagt zo naast de energierekening ook uw woonlasten. De lasten van de lening zullen voor de woningbezitter in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel wegvallen tegen de verlaging van de energierekening.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarde is dat u eigenaar bent van een woning op Goeree-Overflakkee die geschikt en bestemd is voor permanente bewoning. Een andere belangrijke voorwaarde is dat u maatregelen neemt om een energiebesparing in de woning te realiseren of een maatregel neemt die bijdraagt aan de productie van duurzame energie.

Tot de duurzaamheidsmaatregelen worden gerekend:

 • warmtepomp
 • zonnepanelen
 • zonneboiler
 • gevelisolatie
 • dakisolatie
 • vloerisolatie
 • raamisolatie
 • verwarmingsinstallatie

De maatregelen die tussen de € 2.500,- en € 25.000,- kosten, komen in aanmerking voor een duurzaamheidslening.

Aanvragen

U kunt een duurzaamheidslening online aanvragen via onderstaande link.

Let op: bij de aanvraag moet een offerte met de gewenste maatregelen, met begroting en een planning van de werkzaamheden worden meegestuurd! 

Duurzaamheidslening aanvragen

U hoort binnen acht weken van de gemeente of zij uw aanvraag goedkeurt. Na goedkeuring ontvangt u digitaal een toewijzingsbrief waarmee u de lening daadwerkelijk aan kunt vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn voert vervolgens een krediettoets uit, u ontvangt alleen een lening als de uitslag van het SVn positief is.

  Extra informatie

  Kijk voor aanvullende informatie op de website van het Stimuleringsfonds volkshuisvesting

  Energieneutraal

  De gemeente Goeree-Overflakkee wil energieneutraal zijn. Dit betekent dat er op Goeree-Overflakkee dan net zoveel duurzame energie wordt opgewekt als er op het eiland in totaal wordt gebruikt voor warmte, energie en brandstof. De gemeente wil met de duurzaamheidslening het energiezuiniger maken van bestaande woningen stimuleren.

  Meer informatie over duurzaamheidslening

  Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de duurzaamheidslening? Dan kunt u terecht op de website van het SVn via www.svn.nl. U kunt ook contact opnemen met de gemeente via e-mail duurzaamheid@goeree-overflakkee.nl of telefonisch via het algemene telefoonnummer 14 0187.

  Meer informatie over energiebesparende maatregelen

  Wilt u meer informatie wilt over energiebesparende maatregelen? Dan kunt u terecht op de volgende websites; www.energiekeregio.nl of www.milieucentraal.nl.