De Voorstraat in Middelharnis ligt in het historische centrum van het dorp en is gekenmerkt door de sfeervolle historische en monumentale panden in de straat. De Voorstraat valt dan ook binnen het beschermd dorpsgezicht van Middelharnis en Sommelsdijk. Echter is de straat aan een herinrichting toe. De bestrating wordt door bewoners als onvoldoende en onveilig ervaren, er is sprake van een hoge parkeerdruk en ook is rondom verschillende bomen in de straat wortelopdruk te zien. Om deze reden zal de Voorstraat opnieuw ingericht en bestraat gaan worden. 

Het gebied

Zoals genoemd wordt de Voorstraat dus opnieuw ingericht. Dit betreft de straat vanaf de Raadhuisstraat tot en met het kruispunt met de Nieuwstraat. Deze kruising wordt meegenomen om zo een aansluiting te creëren met de Nieuwstraat én de recent vernieuwde Havenkom. 

Planning

Op dit moment zijn de werkzaamheden aan kabels & leidingen bezig. Deze werkzaamheden zullen ongeveer tot week 32 duren. Vervolgens worden de sleuven tijdelijk dicht gemaakt. De bestrating zal terug gebracht worden om zo de winterperiode op een veilige manier door te komen. Als gemeente verwachten we in februari 2023 te starten met de civiele werkzaamheden. De komende maanden gebruiken we voor de realisatie van het ontwerp en het contracteren van een aannemer. 

Bewonersavond 7 juni 2022

Op dinsdagavond 7 juni 2022 heeft een bewonersavond plaatsgevonden, waarbij bewoners van de Voorstraat gebruik konden maken van het inloopmoment van 18.30 tot 20.30 uur. De bijeenkomst vond plaats in het Oude Raadhuis, op de kop van de Voorstraat. Tijdens deze inloopavond heeft het ingenieursbureau drie uitgewerkte schetsontwerpen neergelegd en hebben we hier een toelichting op gegeven. Ook was er de mogelijkheid om voorkeur voor de ontwerpen uit te spreken. Wanneer u niet aanwezig was op de avond, kunt u onderstaand de ontwerpen in PDF bekijken. Wanneer u uw voorkeur wilt uitspreken, verzoeken we u het contactformulier onderaan de pagina in te vullen en daarin uw voorkeursvariant te noemen, inclusief een toelichting waarom dit uw voorkeur heeft. Eventuele andere opmerkingen of vragen kunt u uiteraard ook stellen!

Vragen en/of opmerkingen

Wanneer u nog vragen en/of opmerkingen heeft betreffende over het project kunt u contact opnemen met projectleider  T. van Meel. Dit kan door te e-mailen naar t.vanmeel@goeree-overflakkee.nl of te bellen naar 06-20798875.

U kunt voor uw vragen en opmerkingen, maar ook voor het doorgeven van uw voorkeursvariant  ook gebruikmaken van onderstaand contactformulier.

Contactformulier