Voor het team Passend werk en inkomen zijn wij op zoek naar een:

Voorman

(36 uur per week)

De reactietermijn loopt tot en met 24 maart 2023

Binnen het ontwikkelbedrijf worden ruim 250 WSW-medewerkers en deelnemers uit de diverse doelgroepen van de Participatiewet begeleidt in passend werk of de ontwikkeling daar naartoe. Medewerkers en deelnemers voeren de werkzaamheden uit op productieafdelingen. Dit gebeurt binnen het ontwikkelbedrijf maar ook bij externe opdrachtgevers.

Wat doe je als voorman

In de functie van voorman ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van (WSW-) medewerkers en participanten in het productieproces in het ontwikkelbedrijf. Jij zorgt ervoor dat de medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Om dit te kunnen realiseren is er werk nodig. Jij biedt dat werk aan. Het aangeboden werk kan heel divers zijn zoals productiewerk, schoonmaakwerk en lassen. Het is belangrijk dat je een goede planning kan maken. Je houdt je hierbij aan de gemaakte afspraken met de klant en je creëert een veilige en plezierige werkomgeving. De ontwikkeling van de medewerkers en participanten staat hierbij voorop. 

Als voorman:

 • Zorg je ervoor dat de werkomgeving op orde is;
 • Zorg je ervoor dat, voordat je met jouw groep aan de slag gaat, de benodigde materialen en gereedschappen aanwezig zijn;
 • Heb je de zorg en registratie voor de aanwezigheid van “jouw” mensen. Je levert een bijdrage aan goed werkgeverschap waarin aandacht voor onze medewerkers een grote rol speelt. Zo geef je ook werkinstructies;
 • Creëer je een leeromgeving waardoor iedereen in het bedrijf de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen;
 • Voer je tussendoor kwaliteitscontroles uit en speel je hier eventueel op in;
 • Ben je het aanspreekpunt voor de werkleider voor wat betreft de werkzaamheden en bezetting. Zo informeer je de werkleider over bijvoorbeeld stagnaties in het productieproces en signaleer je voortgangsproblemen;
 • Zie je toe op het naleven van de veiligheidsvoorschriften en de hygiëne;
 • Hou je de werkleider en je collega’s van orderadministratie op de hoogte van de voortgang van de productie;
 • Stem je werkzaamheden en taakverdelingen af met je collega-voorlieden. Een nauwe samenwerking met de collega-voorleiden en praktijkopleiders staat centraal om gezamenlijk te zorgen voor een goed resultaat;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden en we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. 
Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom. 

Wat vragen wij

Wij verwachten van jou dat je over de volgende functie-eisen beschikt:

 • Je hebt een afgeronde Mbo-opleiding. Daarnaast heb ervaring in het werken in een ontwikkelomgeving. Je kan goed productiewensen vertalen naar ontwikkelmogelijkheden van medewerkers.
 • Je hebt een proactieve, positieve houding en stelt de medewerker centraal;
 • Je bent een motivator voor de mensen;
 • Je bent flexibel inzetbaar op activiteiten en (werk)tijden;
 • Een geldig rijbewijs B(E) is een pre.

Wat bieden wij

 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk;
 • De functie heeft als generiek profiel uitvoerend medewerker A en is gewaardeerd op schaal 6 (maximaal € 3.018,--) per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Je krijgt 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband. 
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden € 0,21 per kilometer met en een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerkvergoeding van € 2,15 bruto per dag. Dit is van toepassing op de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met David van Kampen, teamleider Passend Werk en Inkomen. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Annet Okkerse, beleidsadviseur HRM. Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 140187.

Solliciteren

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Wil jij onze organisatie nog beter maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Je kunt tot 24 maart 2023 je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl.  Gesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 4 april 2023. 

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure stellen we niet op prijs.