Ben jij die situationeel en coachende leidinggevende? Iemand die energie krijgt van het (nog) beter maken van medewerkers en behalen van resultaten met het team.  Ben jij daarnaast vaardig op strategisch niveau, politiek sensitief en niet gestrest te krijgen? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons betrokken en in ontwikkeling zijnde team Maatschappelijke Ontwikkelingen zoeken we een:

Teamleider maatschappelijke ontwikkelingen (fulltime)

Wat ga je doen?

Je geeft op een verbindende manier leiding aan het team en op een professionele en integrale wijze realiseren jullie gezamenlijk de opgaven binnen het sociaal domein! Je zorgt voor de dagelijkse, integrale aansturing van medewerkers binnen de verschillende clusters. Jouw focus ligt hierbij op het inzetten van medewerkers op hun kwaliteiten, competenties, te behalen resultaten en boven alles het tonen van eigenaarschap. 

De afgelopen periode is het team met behulp van een interim leidinggevende een nieuwe weg ingeslagen. Jij neemt het estafettestokje over en geeft prioriteit aan het (door)ontwikkelen van het team op de integrale opgaven. Zo willen we intern- en vooral extern nog beter in gesprek gaan over de effecten van onze inzet. Daarvoor is het belangrijk dat het team gaat werken met concreet te meten resultaten. 

Jij stuurt het team situatief aan: bij voorkeur coachend maar ook resultaatgericht en daadkrachtig, waarbij je tegelijkertijd oog hebt voor meer technische zaken zoals processen en planningen. 

Jij moedigt aan en geeft hulp indien nodig. Met het team wil je immers de vastgestelde doelen realiseren. Maar er zijn vaak meerdere manieren om het doel te bereiken. Soms moet je met goede argumenten overtuigen van de noodzaak van bepaalde beslissingen en indien nodig worden van jou duidelijke beslissingen verwacht. Het is noodzakelijk dat je goed met stress, hectiek en onverwachte situaties kunt omgaan. Je opereert tactvol, flexibel en bent vooral een voorbeeld voor je medewerkers.

Samen met je collega teamleiders draag je bij aan het realiseren van de organisatie-doelstellingen door ook boven het teambelang uit te kunnen stijgen. Dit laatste doe je in het bijzonder met je collega’s uit het sociaal domein. 

Wat vragen en bieden we je?

Je bent gewend leiding te geven aan professionals en kan ondanks de diverse samenstelling van het team inhoudelijk sparren over verschillende onderwerpen. Je weet prioriteiten te stellen en keuzes te maken en ben je in staat anderen daarin mee te krijgen. 
Je bent analytisch vaardig, staat stevig in je schoenen en bent in staat om zelfstandig opdrachten aan te nemen en tot een goed resultaat te brengen. Tot slot beschik je over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn, waarmee je draagvlak creëert.

Naast dat je past binnen het hierboven beschreven profiel vinden wij het belangrijk dat je:

  • een HBO/WO werk- en denkniveau hebt;
  • tenminste 5 jaar relevante ervaring hebt met leiding geven aan een team binnen een gemeentelijke organisatie;
  • affiniteit met en ervaring binnen in het sociaal domein hebt.

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die zich volledig herkent in dit profiel.

Daartegenover bieden wij een uitdagende, veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Je kunt rekenen op groei- en ontwikkelmogelijkheden, in je vak en als persoon. Je komt werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt. Werken voor onze gemeente is werken voor een plattelandsgemeente die innoveert, ontwikkelt en verbindt met de samenleving. Wij zijn een eigentijdse overheidsorganisatie die de dialoog, samenwerking en verbinding zoekt met inwoners en (keten) partners. Daarnaast bieden wij:

  • je ruimte en kansen om Goeree-Overflakkee en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.
  • een salaris van € 5.872,- per maand (schaal 12), bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk verkeer, opleidingsmogelijkheden, ICT & communicatiefaciliteiten en een individueel keuzebudget (IKB) ruimte om werk- en privé optimaal te combineren mede door een uitstekende verlofregeling. 

Meer informatie? 

Heb je nog vragen of wil je nog van gedachten wisselen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Arianda Phaff (directeur) via telefoonnummer 06 - 22 71 06 97 of met Nico Schroevers (Senior HR adviseur) via telefoonnummer 06 – 51 59 61 25.

Ben jij de persoon die Goeree-Overflakkee nog aantrekkelijker wil maken? Wacht dan niet langer, maar solliciteer! Mail je schriftelijke motivatie en curriculum vitae uiterlijk op 23 januari 2022 naar personeelszaken@goeree-overflakkee.nl.

De gesprekken voor deze functie zijn gepland op 31 januari en 4 februari 2022.