Vanwege pensionering van de huidige raadsadviseur zijn wij voor de gemeenteraad op zoek naar een:

Raadsadviseur / plaatsvervangend Raadsgriffier

(voor 36 uur per week) 
 

De reactietermijn sluit op 19 augustus 2022.

Heb jij een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen, kennis van gemeentelijke processen en ben je communicatief vaardig? Schakel je soepel op het snijvlak van raad, college, griffie en organisatie? Lees dan snel verder want dan zijn wij op zoek naar jou! 

Werkzaamheden, taken en rol 

De griffie bestaat uit de raadsgriffier, collega raadsadviseur en griffiemedewerker. Samen met de collega’s van de griffie ondersteun en adviseer je de gemeenteraad bij de uitvoering van zijn taken. De griffie levert een effectieve, efficiënte en flexibele ondersteuning en opereert in een politieke-bestuurlijke context van harde deadlines en onverwachte ontwikkelingen. Geen dag is hetzelfde! 

Je hebt op hoofdlijnen de volgende taken:

 • Je ondersteunt de griffier bij de voorbereiding van de vergaderingen en bent één van de twee plaatsvervangers. Je adviseert de gemeenteraad en de individuele raadsleden en levert een bijdrage aan het inhoudelijk, procesmatig en logistiek ondersteunen van de gemeenteraad;
 • Je adviseert en ondersteunt raadsleden bij de uitoefening hun taken en de inzet van politiek-bestuurlijke instrumenten zoals moties, amendementen, initiatiefvoorstellen en interpellaties;
 • Je levert een bijdrage aan de organisatie, uitvoering en monitoring van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen inclusief de communicatie hierover met inwoners en maatschappelijke organisaties. Je schakelt daarbij tussen de gemeenteraad enerzijds en het college, de ambtelijke organisatie en inwoners en instellingen van onze gemeente anderzijds. Ook profileer je de gemeenteraad door je actief in te zetten voor de raadscommunicatie in mediaberichten, als dan niet op social media. 
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de actualisatie en het beheer van het raadsinformatiesysteem en verricht overige bij de griffie voorkomende werkzaamheden.
 • Je hebt zicht op en initieert contacten. Je bent actief met bestuurlijke vernieuwing, ontwikkelingsgericht, toekomstgericht en innovatief en neemt geen genoegen met standaardoplossingen. Maatwerk en flexibiliteit zijn sleutelbegrippen voor de uitvoering van deze rol. 
 • Je durft buiten de bestaande kaders te denken en te kiezen voor gedurfde aanpakken. Van jou wordt verwacht dat je een balans weet te vinden tussen kwalitatief (juridisch) juiste werkwijzen en het buiten de bestaande kaders werken. 

Wie zoeken wij 

 • Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en schakelt gemakkelijk tussen de gemeenteraad, politieke partijen, college, ambtelijke organisatie en de buitenwereld. Je onderhoudt contacten op bestuurlijk en ambtelijk niveau en neemt in het belang van de gemeenteraad deel in netwerken binnen en buiten de gemeente. 
 • Voor jou als onze raadsadviseur zijn de basisvaardigheden die bij deze rol zijn vereist vanzelfsprekend. Je voelt je verbonden met onze gemeente. Je hebt inlevingsvermogen, bent onafhankelijk, zelfstandig en toont initiatief. Je bent een stevige persoonlijkheid, maar boven alles mens- en teamgericht.
 • Daarnaast beschik je over een HBO / WO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld een opleiding Bestuurskunde) en heb je meerdere jaren werkervaring binnen het lokaal bestuur, waarbij ervaring als raadsadviseur en / of (plaatsvervangend) griffier een pre is. Je bent flexibel en zowel overdag als in de avonduren beschikbaar. De raadsvergaderingen vinden op donderdagavond plaats en de andere raadsbijeenkomsten kunnen ook op andere dagen plaatsvinden.

Wat bieden wij 

Als je bij ons aan de slag gaat kies je voor een uitdagende, veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Je kunt rekenen op groei- en ontwikkelmogelijkheden, in je vak en als persoon. Je komt werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt. Werken voor onze gemeente is werken voor een plattelandsgemeente die innoveert, ontwikkelt en verbindt met de samenleving. Wij zijn een eigentijdse overheidsorganisatie die de dialoog, samenwerking en verbinding zoekt met inwoners en (keten)partners. Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 5.372,- per maand (schaal 11), bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk verkeer, opleidingsmogelijkheden, ICT & communicatiefaciliteiten en een individueel keuzebudget (IKB) ruimte om werk- en privé optimaal te combineren mede door een uitstekende verlofregeling 

Meer informatie                                              

Heb je nog vragen of wil je nog van gedachten wisselen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Bert Brand (raadsgriffier) via telefoonnummer 06 – 55 74 70 77 of met Marjolein de Blok (HR beleidsadviseur) via telefoonnummer 06 - 15 46 76 29.

Solliciteren 

Kun jij je vinden in bovenstaande tekst en ben jij dé persoon die onze gemeenteraad komt ondersteunen? Wacht dan niet langer en solliciteer! Je kunt tot en met 18 augustus 2022 je belangstelling kenbaar maken.  Dat kan door een e-mail te sturen aan personeelszaken@goeree-overflakkee.nl.

De gesprekken staan ingepland op maandag 22 augustus en donderdag 25 augustus 2022.