Onze gemeente is voor het team Leefbaarheid en Wijk op zoek naar een:

Projectleider Leefomgeving

1 fte (36 uur per week)

Geen einddatum om te reageren.

Profiel 

Als projectleider geef jij op een professionele en projectmatige manier sturing aan projecten binnen jouw portefeuille: 

 • Je bent verantwoordelijk voor het organiseren en aansturen van projecten en weet deze doelgericht en efficiënt te realiseren middels de GROTICK-methode. Vanaf het moment dat de plannen op tafel komen tot aan de oplevering ben jij betrokken. Ook draag jij je steentje bij, bij de doorontwikkeling van het taakveld en team vanuit je werkervaring. 
 • Je draagt zorg voor het mede opstellen van een projectplan en stemt alle deelactiviteiten en inzet van mensen en middelen af. 
 • Je opereert in een complex speelveld van overheden, maatschappelijke organisaties en private partijen en bent zowel intern als extern gericht. 
 • Je weet verbindend te onderhandelen met verschillende partners met verschillende belangen. 
 • Je onderkent het belang van communicatie en participatie zowel richting bestuur als richting inwoners en participanten. 

Projecten die jij als projectleider onder je hoede krijgt hebben betrekking op ruimtelijke ontwikkeling, reconstructies en groot onderhoud binnen de leefomgeving. Projecten in de leefomgeving worden steeds complexer door de verschillende opgaven en vraagstukken die samenkomen in de projecten. Denk daarbij aan leefbaarheid, maatschappelijke opgave, mobiliteit, duurzaamheid, klimaat en de energietransitie. Als projectleider ben je gewend om integraal te werken en draag jij zorg voor de advisering en het tijdig rapporteren aan de teamleider, opdrachtgever, directie en college. Je werkt nauw samen met de opdrachtgevers, rapport aan hen en adviseert binnen de projectscope.  

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?            

Je werkt in een informele organisatie met korte lijntjes. Je weet je collega’s goed te vinden en je helpt elkaar. Je krijgt in onze organisatie de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Je werkt in deze functie vanuit kantoor. Op kantoor ontmoet je collega’s en zoek je actief de verbinding. Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom. 

Wat vragen wij 

 • Je hebt een afgeronde opleiding op Hbo-niveau;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met projectmanagement en verschillende contractvormen;
 • Je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie op strategisch niveau in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je bent overtuigend en je adviseert graag en goed. Daarnaast ben je accuraat, proactief en resultaatgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband goed te functioneren;
 • Je hebt een goed ontwikkelde politieke antenne en ervaring met inwonersparticipatie.
 • Je herkent je in de visie en missie van onze organisatie en hoe wij er voor onze inwoners willen zijn.  

Wat bieden wij  

 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent in onze organisatie gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt;
 • De functie heeft als generiek profiel Programmamanager en Projectleider C (schaal 11, max. 5.372,- per maand bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring; Een tijdelijke markttoelage is bij aangetoonde senioriteit bespreekbaar.
 • Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Het is mogelijk om 4 x 9 te werken. Vanaf 2023 krijg je 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband. 
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden €0,19 per kilometer met en een maximum van 40 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerkvergoeding van € 2,- bruto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van een goed pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met een collectieve korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ , IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Meer informatie   

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Teamleider Leefbaarheid & Wijk Marco Krijgsman. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Marjolein de Blok, beleidsadviseur HRM. Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren    

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Heb jij de drive om onze organisatie nog beter te maken? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.