Onze gemeente is voor het team Passend Werk en Inkomen op zoek naar een:

Praktijkopleider

(28 - 36 uur per week)

De sollicitatietermijn loopt tot en met 6 oktober 2022.

Profiel 

Als praktijkopleider coach je kandidaten binnen jouw caseload in hun ontwikkeling naar (passend) werk. Je stelt een persoonlijk ontwikkelplan met kandidaten op en bewaakt de voortgang hiervan. Hierbij pas je motiverende gespreksvoering toe. Ook train je met jouw didactische vaardigheden kandidaten en inburgeraars op hun werknemers- en vakvaardigheden. 

Als praktijkopleider voer je de volgende taken uit: 

 • Je hebt intensief contact met de kandidaten uit jouw caseload en coacht in hun arbeidsontwikkeling; 
 • Je maakt afwegingen welke ontwikkellijnen en trainingen het best passen bij motivatie van de kandidaat en de kansen op de arbeidsmarkt. Dit stem je af met de voorlieden van het Ontwikkelbedrijf;
 • Je observeert de (ontwikkeling van de) kandidaat op de werkvloer;
 • Je adviseert de re-integratiecoach én kandidaat over de voortgang van het ontwikkeltraject;
 • Je hebt intervisiemomenten met je mede-praktijkopleiders en kwaliteitsmedewerker;
 • Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in afstemming met de accountbeheerders en werkt mee aan het vertalen hiervan naar een passend ontwikkelaanbod (ontwikkellijnen en trainingen);
 • Je legt de voortgang en resultaten vast in het systeem Werkstap.  

Team Passend Werk en Inkomen 

In het team Passend Werk en Inkomen zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd met elk hun eigen expertise. Van Inkomen en Re-integratie tot het Ontwikkelbedrijf en Arbeidsmarkt, en alle daarbij noodzakelijke registratie, informatie en administratie. Het team is volop in beweging om veranderingen te organiseren zodat de klant nóg centraler staat. Ons streven is een team waar processen goed op elkaar zijn afgestemd en onze verbindende kracht wordt ingezet bij het realiseren van een zelfredzame samenleving waarin we werken aan het voorkomen van (inkomens-) afhankelijkheid van onze inwoners. We stellen alles in het werk mensen te faciliteren naar (passend) werk en zelfredzaamheid.

Cluster Ontwikkelen en Arbeidsmarkt 

Het cluster Ontwikkelen en Arbeidsmarkt is onderdeel van team Passend Werk en Inkomen. Het cluster bestaat uit praktijkopleiders en accountbeheerders. Samen werken zij aan de ontwikkeling van kandidaten binnen het Ontwikkelbedrijf en de aansluiting hiervan bij ondernemers en onderwijsinstellingen. Samen streven we naar een leven lang leren! 

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?            

Je werkt in een informele organisatie met korte lijntjes. Je weet je collega’s goed te vinden en je helpt elkaar. Je krijgt in onze organisatie de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Je werkt in deze functie vanuit kantoor. Op kantoor ontmoet je collega’s en zoek je actief de verbinding. Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.                

Wat vragen wij 

 • Je hebt een afgeronde Mbo 4 opleiding, bij voorkeur met didactische vaardigheden;
 • Je hebt kennis van arbeidsontwikkeling en coaching;
 • Je hebt relevante werkervaring met het werken met mensen met een arbeidshandicap dan wel afstand tot de arbeidsmarkt.
 • Kennis van de Participatiewet is een pré. 

Wat bieden wij 

 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent in onze organisatie gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt;
 • De functie heeft als generiek profiel Vakinhoudelijk medewerker D (schaal 7, max. 3.301,- per maand bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring; 
 • Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Het is mogelijk om 4 x 9 te werken. Vanaf 2023 krijg je 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband. 
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden € 0,19 per kilometer met en een maximum van 40 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerkvergoeding van € 2,- bruto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van een goed pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met een collectieve korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ , IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! 

Meer informatie                                                                                      

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Tamara de Boed (kwaliteitsmedewerker Ontwikkelen en Arbeidsmarkt). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Marjolein de Blok (beleidsadviseur HRM). Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren                                                                                              

Wil jij onze organisatie nog beter te maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Je kunt tot en met 6 oktober je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl.
Gesprekken zijn gepland op 13 oktober 2022. 

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.