Het team Passend Werk en Inkomen is op zoek naar een collega: 

Ordervoorbereider (36 uur per week / 1 fte)

Team Passend Werk en Inkomen 

In het team Passend Werk en Inkomen zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd met elk hun eigen expertise op verschillende specialisme, van Arbeidsmarkt en Re-integratie tot Ontwikkeling en Inkomen en alle daarbij noodzakelijke registratie, informatie en administratie. Het team is volop in beweging om veranderingen te organiseren zodat de klant nóg centraler staat. Ons streven is een team waar processen goed op elkaar zijn afgestemd en onze verbindende kracht wordt ingezet bij het realiseren van een zelfredzame samenleving waarin we werken aan het voorkomen van (inkomens-) afhankelijkheid van onze inwoners. We stellen alles in het werk mensen te faciliteren naar (passend) werk en zelfredzaamheid. 

Ontwikkelbedrijf (Webego)

Ook het ontwikkelbedrijf is onderdeel van team Passend Werk en Inkomen.
Binnen het ontwikkelbedrijf worden ruim 175 WSW-medewerkers en 100 deelnemers uit de diverse doelgroepen van de Participatiewet begeleidt in passend werk of de ontwikkeling daar naartoe. Hiervoor wordt operationeel werk uitgevoerd. Medewerkers en deelnemers voeren de werkzaamheden uit op productieafdelingen zowel binnen de eigen activiteiten van het ontwikkelbedrijf als bij externe opdrachtgevers.

Profiel

Als ordervoorbereider ben jij de rechterhand van de voorlieden en werkleiders. Je bent verantwoordelijk voor het klaarzetten van spullen, locaties en gereedschappen die nodig zijn voor het correct uitvoeren van orders. Hierbij zorg je ook dat de uitvoering op de werkvloer weet wat er moet gebeuren en de benodigde spullen hiervoor voor handen heeft. Door jouw voorbereiding kan de voorman zorgen voor een foutloze levering en uitvoering van de orders en opdrachten aan de klanten en kunnen medewerkers door met hun werk zonder wachttijden. Je signaleert en meldt gebreken in het proces en herkent onvolkomenheden bij producten door kwaliteitscontroles. Daarnaast is het oplossen en voorkomen van eventuele manco`s een onderdeel van de functie. Dagelijks heb jij contact met de werkleiders, voorlieden en medewerkers van de orderadministratie.
Kortom een zeer veelzijdige baan!

Als ordervoorbereider:

 • Geef je instructies over de werkmethode en geef je ondersteuning in het begeleiden van het productieproces op de werkvloer.
 • Sta je samen met de voormannen de opdrachtgevers te woord over de voortgang van de dienst/ productie.
 • Ondersteun je voorlieden op de werkvloer.
 • Zorg je dat werkzaamheden vlot kunnen starten en verlopen.
 • Heb je oog voor het proces en het vertrek van kwalitatief juiste producten.
 • Ben je flexibel en in staat steeds ergens anders je dienst te verlenen.
 • Voer je tussendoor kwaliteitscontroles en voorraadtellingen uit en laat herstellen waar nodig.
 • Stem je werkzaamheden en taakverdelingen af met je collega-ordervoorbereider. Een nauwe samenwerking met de voorlieden staat centraal om gezamenlijk te zorgen voor een goed functionerend productieproces.

Hoe zou een dag eruit kunnen zien

Op maandagmorgen stem je met de werkleiding af welke werkzaamheden de komende week te verwachten zijn. Samen met je collega voorlieden zorg je dat op de werkvloer alles klaar staat om goed te kunnen produceren. Tussendoor zorg je nog voor spullen in Ouddorp omdat daar een project start. Aan het eind van de ochtend kom je terug en kijk je nog even naar de kwaliteit van de geproduceerde producten. Gelukkig haal je er nog enkele fouten uit zodat je met de voorman kan voorkomen dat er foute producten geleverd worden.
De dag is al een eind gevorderd dus scan je alvast wat postkarren zodat de medewerkers morgen gelijk aan de slag kunnen. Vlak voor je vertrek help je je collega nog even met het instellen van een machine zodat ook het krimpen morgen vlot kan verlopen.

Wat vragen wij 

 • Je hebt een afgeronde VMBO-TL of MBO niveau 2 opleiding bij voorkeur administratief/ bedrijfskundig.
 • Je hebt zicht op (financiële) processen.
 • Je bent in staat om een oordeel te vormen en aanbevelingen te doen om de kwaliteit te vergroten en te behouden.
 • Je hebt een proactieve houding.
 • Je bent in staat zowel schriftelijke als mondeling te overtuigen.
 • Je bent een teamplayer die positieve feedback geeft om tot een kwalitatief beter resultaat te komen voor onze inwoners.
 • Je bent in staat om veranderingen, en managementinformatie en/of nieuw beleid te vertalen naar de uitvoeringspraktijk.

Wat bieden wij 

 • Een uitdagende en veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kun je rekenen op mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen, in je vak en als persoon.
 • Werken voor onze gemeente is werken voor een plattelandsgemeente die innoveert, ontwikkelt en verbindt met de samenleving. Wij zijn een eigentijdse overheidsorganisatie die de dialoog, samenwerking en verbinding zoekt met inwoners en (keten) partners. Wij bieden je ruimte en kansen om Goeree-Overflakkee en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.
 • De functie is ingedeeld als Uitvoerend medewerker C (schaal 4, max. € 2.627,-- per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk verkeer, opleidingsmogelijkheden, ICT & communicatiefaciliteiten en een individueel keuzebudget (IKB) ruimte om werk- en privé optimaal te combineren mede door een uitstekende verlofregeling.

Meer informatie 

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Anne Marie Vermaat (werkleider Passend werk en Inkomen). Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Marjolein de Blok (beleidsadviseur HRM). Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 140187.

Solliciteren 

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Heb jij zin om als ordervoorbereider aan de slag te gaan? En heb jij affiniteit met de diverse doelgroepen van de Participatiewet? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren!
Je kunt tot en met woensdag 27 oktober 2021 je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl.
Gesprekken zijn gepland op woensdag 3 november 2021.

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.