Het team Omgeving is op zoek naar een collega:

Medewerker Vergunningverlening (36 uur per week)

Het team Omgeving maakt plannen en ontwikkelt beleid voor de fysieke leefomgeving en adviseert hierover aan het gemeentebestuur. Wij zien kansen en mogelijkheden en werken resultaatgericht om deze te benutten. Het betrekken van onze inwoners en een goede dienstverlening vinden wij hierbij erg belangrijk. Als team spelen wij actief in op de ambities van het gemeentebestuur door samen te werken aan ons collectieve doel. Belangrijke uitgangspunten vanuit de gemeentelijke missie en visie zijn: ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

Als Vergunningverlener verzorg je de beoordeling van bouwaanvragen en schetsplannen. Je toetst aanvragen aan de hand van het bestemmingsplan, het Bouwbesluit en andere relevante wet- en regelgeving (Wabo). Daarnaast informeer je belanghebbenden over de toepassing van wet- en regelgeving, verhelder je de vraagstelling en verwijst gericht naar mogelijkheden. Je bent sensitief, in de zin dat je rekening houdt met andermans wensen en gevoeligheden. Je verzamelt en toetst gegevens en omstandigheden, neemt besluiten binnen de geldende regelgeving en communiceert dit helder naar zowel interne als externe belanghebbenden. Je bent in staat mensen goed te woord te staan en naar anderen te luisteren. Je weet goed verbanden te leggen en te anticiperen op mogelijke problemen. Je handelt brieven, klachten en andere administratieve werkzaamheden af en draagt bij aan de afhandeling van bezwaarschriften. Daarnaast heb je een duidelijke visie op de Omgevingswet en de gevolgen voor het vakgebied die daarmee samenhangen. Je hebt de juiste kennis en ervaring om aanvraagprocedures in zowel technische als procedurele en juridische zin te begeleiden en aan te sturen. Je hebt een luisterende en lerende werkhouding, een zelfstandige en effectieve werkwijze die anderen in de organisatie inspireert en helpt prioriteiten te stellen en gestelde doelen te realiseren. Je benadert uitdagingen zoveel mogelijk vanuit verschillende oplossingsrichtingen en toont initiatief.

Zomaar een dag als Vergunningverlener Wabo

Je start de dag met het openen van het vergunningensysteem en het doorlopen van je werkvoorraad. Jij bent namelijk verantwoordelijk om de aanvragen en meldingen die aan jou zijn toebedeeld van ‘a tot z’ in goede banen te leiden en binnen de gestelde termijn af te ronden. Hierbij werk je samen met diverse in- en externe partijen en je naaste collega’s. Ook weeg je alle belangen af en stuur je eventueel bij om tot een positief besluit te komen. Voor de lunch heb je nog een afspraak met een initiatiefnemer die wilt weten wat zijn (ver)bouwmogelijkheden zijn. Jouw doel tijdens dit gesprek is om de initiatiefnemer te informeren over de van toepassing zijnde wetgeving en mogelijkheden. Misschien passen zijn bouwplannen wel binnen de vergunningsvrije mogelijkheden.

Na de lunch sluit je aan bij een werkoverleg waarbij jij samen met je naaste collega’s verschillende casussen bespreekt. Samen weet je meer dan alleen. Voordat je naar huis gaat handel je de laatste terugbelnotities af die aan jou zijn toebedeeld. Eén daarvan heeft betrekking op een aanvraag die jij hebt afgehandeld en de buren zijn benieuwd wat er exact gaat gebeuren. Op weg naar huis rijd je langs verschillende projecten waar jij aan bijgedragen hebt. Je voelt je trots dat je een bijdrage hebt kunnen leveren aan de mooie gemeente Goeree-Overflakkee.  

Wat vragen wij

Wij verwachten van jou dat je over de volgende functie-eisen beschikt:

 • Hbo-werk en denkniveau (Hbo bouwkunde met aanvullend Ambtenaar Bouw en Woningtoezicht 1 en 2) met ruime aanvullende kennis en/of ervaring binnen het vakgebied;
 • Ruime kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan;
 • Kennis van automatisering is een vereiste. Kennis van en ervaring met het vergunningensysteem Squit XO is een pré;
 • Vaardigheid in het opstellen van beschikkingen en adviezen;
 • Ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van standpunten en het doen van voorstellen;
 • Daarnaast ben je accuraat, proactief en resultaatgericht. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband goed te functioneren.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kun je rekenen op mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen, in je vak en als persoon.
 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt;
 • Werken voor onze gemeente is werken voor een plattelandsgemeente die innoveert, ontwikkelt en verbindt met de samenleving. Wij zijn een eigentijdse overheidsorganisatie die de dialoog, samenwerking en verbinding zoekt met inwoners en (keten) partners. Wij bieden je ruimte en kansen om Goeree-Overflakkee en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.
 • De functie heeft als generiek profiel vakinhoudelijke medewerker B en gewaardeerd op schaal 9 (maximaal € 4.048,-- per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer, flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden, een individueel keuzebudget (IKB) en aankoop van verlofdagen.

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Arnt Vermeer, waarnemend teamleider Omgeving. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Annet Okkerse, beleidsadviseur HRM. Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Heb jij de drive om onze organisatie nog beter te maken? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl.

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.