Voor het team Passend Werk en Inkomen zijn we op zoek naar een: 

Inkomensconsulent

(32 uur per week / 0,9 fte)

De reactietermijn loopt tot en met 1 juli 2022.

Team Passend Werk en Inkomen 

In het team Passend Werk en Inkomen zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd met elk hun eigen expertise zoals, inkomensconsulenten, re-integratiecoaches, praktijkopleiders, accountbeheerders en tevens een ontwikkelbedrijf met weer hun eigen disciplines. Het team is volop in ontwikkeling: zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van de uitvoering van de Participatiewet. Ons streven is een team waar processen goed op elkaar zijn afgestemd en onze verbindende kracht wordt ingezet bij het realiseren van de gezamenlijke doelen van de samenleving en voor onze inwoners.

Profiel  

Je mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn je visitekaartje. Je bent in staat mensen goed te woord te staan, naar hen te luisteren en je weet anderen te overtuigen. Een flexibele houding is een vereiste. Je hebt te maken met verschillende soorten cliënten met ieder hun eigen problematiek. Doordat je weet wat er in de cliënt omgaat kan je hem goed van dienst zijn. De werkzaamheden van een consulent zijn veelzijdig. Je weet daarbij hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en je bent besluitvaardig. Je weet goed verbanden te leggen en te anticiperen op mogelijke problemen. Een flinke portie hectiek hoort ook bij dit beroep. Het is daarom noodzakelijk dat je goed om kunt gaan met onverwachte situaties. Ook verwachten wij dat je op de hoogte bent van de recente ontwikkelingen binnen het vakgebied. 

Een dag uit…. 

Je werkdag begint met een check van je binnengekomen mailtjes en daarna maak je voor jezelf een dagplanning. Je houdt hierbij rekening met de hersteltermijn van verzoeken en handelt deze in de juiste volgorde af.  
Deze morgen heb je een intakegesprek met een cliënt voor het levensonderhoud. 
Je checkt vooraf de gegevens van deze cliënt in diverse systemen en je controleert de ingeleverde stukken. Bij de intake stel je de benodigde vragen om tot een juiste afweging te kunnen komen. Je uiteindelijke besluit en het vervolg van de hulp naar zelfredzaamheid stem je af met de re-integratiecoach. De coach zal uiteindelijk als regievoerder samen met jouw expertise de klant helpen naar zelfredzaamheid. Nadien verwerk je alle gegevens in de daarvoor bedoelde systemen en vervolgens maak je een advies of er al dan niet recht is op bijstand. De rest van de dag beoordeel je aanvragen om jouw klanten zo snel mogelijk antwoord te geven. Deze momenten gebruik je gelijk om de rechtmatigheid op de uitkering te toetsen en mogelijk een klant te wijzen op andere voorzieningen als dat voor die situatie noodzakelijk is.

Wat doet een inkomensconsulent nog meer  

 • Je bent verantwoordelijk voor de rechtmatigheid van de uitkering. Dit is zowel het beoordelen van- en beslissen op aanvragen voor levensonderhoud en bijzondere bijstand en het uitvoeren van heronderzoeken als het beheren van een caseload;
 • Je voert intakegesprekken, adviseert en verwijst cliënten door met betrekking tot de Participatiewet en andere voorzieningen;
 • Je legt samen met de collega’s inkomen en/of handhaving huisbezoeken af als dat noodzakelijk lijkt;
 • Je verwerkt wijzigingen in de uitkeringssituatie naar aanleiding van een vraag van de inwoner of wijzigingen door wet- en regelgeving, stelt terugvorderingen op en verwerkt beëindigingen op grond van de Participatiewet en IOAW;
 • Je legt contact en onderhoudt dit met andere ketenpartners met betrekking tot cliënt in relatie tot de uitkering;
 • Je legt cliëntencontacten vast en maakt beslissingen op in een geautomatiseerd uitkeringssysteem;
 • Je herkent fraudesignalen en onderneemt hier actie op;
 • Je legt maatregelen op;
 • Je participeert actief in projecten en werkgroepen.

Wat vragen wij: 

 • Een gerichte en afgeronde opleiding op minimaal Mbo-niveau in combinatie met ruime en relevante ervaring;
 • Kennis van de Participatiewet en gemeentelijk beleid op dit terrein; 
 • Kennis van Suite en Join (pré).

Daarnaast ben jij:

 • Communicatief vaardig;
 • Analytisch ingesteld, flexibel en beschikt over overtuigingskracht;
 • Gericht op samenwerking;
 • Klantgericht, neem jij je verantwoordelijkheid en ben je goed in staat je in te leven.

Wat bieden wij: 

 • Een leuke, veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kun je rekenen op mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen, in je vak en als persoon.
 • Werken voor onze gemeente is werken voor een plattelandsgemeente die innoveert, ontwikkelt en verbindt met de samenleving. Wij zijn een eigentijdse overheidsorganisatie die de dialoog, samenwerking en verbinding zoekt met inwoners en (keten) partners. Wij bieden je ruimte en kansen om Goeree-Overflakkee en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.
 • De functie is ingedeeld als vakinhoudelijk medewerker C (schaal 8, max. € 3.732,- per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk verkeer, opleidingsmogelijkheden, ICT & communicatiefaciliteiten en een individueel keuzebudget (IKB) ruimte om werk- en privé optimaal te combineren mede door een uitstekende verlofregeling.

Meer informatie  

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met David van Kampen (teamleider). Voor vragen over de procedure, kun je terecht bij Marjolein de Blok (beleidsadviseur HRM). Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren   

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Onze organisatie biedt diverse kansen om je verder te ontwikkelen. Om die reden vragen wij dan ook pas afgestudeerden op HBO niveau om te reageren. Je kunt tot en met 1 juli 2022 je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl. Gesprekken zijn gepland op woensdag 6 juli 2022. 

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.