Voor het team Leefbaarheid en Wijk zijn wij op zoek naar twee collega's:

Domeinregisseur

 • Aantrekkelijk Eiland

 • Vitaal en Bereikbaar Eiland

(beiden 36 uur per week)

De reactietermijn loopt tot en met 4 december 2022.

In deze nieuwe functie werk je samen met de andere domeinregisseurs aan de opgaven in de leefomgeving op strategisch (beleids-)niveau. Samen hebben jullie alle ruimte om deze nieuwe functie vorm te geven. Je wordt hiërarchisch aangestuurd door de teamleider en werkt nauw samen met assetmanagers, projectleiders en programmamanagers. Vakinhoudelijk geef je sturing aan zes assetmanagers en vanuit je opdracht gevende of opdracht nemende rol aan diverse projectleiders. Het beheer van de leefomgeving is volop in ontwikkeling. De leefomgeving dient duurzaam, groen en toekomstbestendig ingericht te worden met oog voor de maatschappelijke thema’s die spelen in de leefomgeving.

Wat ga je doen als Domeinregisseur Aantrekkelijk eiland?

Jij houdt je bezig met de programmalijn Aantrekkelijk Eiland met aandacht voor participatie en samenwerking. Je houdt je bezig met het proces en toetsing rondom nieuwe gebiedsontwikkeling o.a. vanuit de bouwopgave. Je coördineert werkzaamheden en houdt hier het overzicht op. De beleidsvelden natuur & toerisme, veiligheid & gezondheid, ruimte voor ondernemen/economie en begraafplaatsen behoren tot jouw portefeuille. Je bent sterk betrokken op de assets: groen, recreatie, natuur, stranden, haven(kanalen) en civiele kunstwerken.

Wat ga je doen als Domeinregisseur Vitaal en Bereikbaar Eiland?

Jij houdt je bezig met de programmalijn Vitaal en Bereikbaar Eiland met aandacht voor participatie en samenwerking. Je houdt je bezig met het proces en toetsing rondom nieuwe gebiedsontwikkeling o.a. vanuit de bouwopgave. Je coördineert werkzaamheden en houdt hier het overzicht op. De beleidsvelden mobiliteit (80%), identiteit & ruimtelijke kwaliteit, woonomgeving en voorzieningen behoren tot jouw portefeuille. Je bent sterk betrokken op de assets: verkeer, wegen, bewegen en bovengrondse assets zoals bebording en terreinmeubilair.

Wat wordt verder van een domeinregisseurs verwacht? 

Als domeinregisseur:

 • geef jij op een professionele manier sturing aan projecten en processen binnen jouw portefeuille;
 • combineer je de beheeropgave vanuit het assetmanagement met genoemde thema’s en programmeer en organiseer je deze opgaven middels een meerjarenprogramma en uitvoeringsagenda vanuit het Integraal Maatschappelijk Beleidskader (IMBK). Het reeds in ontwikkeling zijnde IMBK wordt jouw handboek binnen de opgaven
 • heb jij een visie op het beleid en beheer van de leefomgeving. Je bent dan ook betrokken bij bestaande of nieuw op te stellen integrale en/of complexe beleidsdossiers;
 • stimuleer en enthousiasmeer je collega’s om verder te kijken dan de gewoonte is om het beheer (assetmanagement in ontwikkeling) en projecten naar een hoger niveau te tillen en daarin het goede te zoeken voor onze inwoners en gebruikers;
 • stuur je vanuit jouw rol op de kwaliteit van de leefomgeving met oog voor de belangen, cultuur en gebruik van onze inwoners en gebruikers;
 • vertrouw je vakinhoudelijke beoordelingen toe aan de assetmanagers;
 • ben je in staat om bestuurlijke doelstellingen (politiek sensitief) en ambities te vertalen naar opgaven. Dit doe je met collega’s en externe partners;
 • voer je regie op assetmanagement, contractmanagement en het op orde houden (laten) van het beheersysteem.

Wie ben je?

Je weet hoe het beheer van de leefomgeving in elkaar steekt en hebt hier een brede scope op. Je hebt ervaring in de veranderende rol in de leefomgeving en ziet hierbij vooral kansen en mogelijkheden. Je bent een echte teamplayer en stimuleert vernieuwing onder meer door anders met vraagstukken om te gaan. Daarbij verlies jij de realiteit niet uit het oog. Je bent besluitvaardig en durft eigenaarschap en verantwoordelijkheid te pakken. Je bent zowel mondeling en schriftelijk in staat om kort en krachtig maar vooral verbindend te communiceren. Je bent flexibel, resultaatgericht, beschikt over natuurlijke overtuigingskracht en hebt gevoel voor humor. Je herkent je in de visie en missie van onze organisatie. Je handelt proactief in de doorontwikkeling van het team naar assetmanagement en opgavegericht werken. Daarnaast heb je:

 • minimaal een afgeronde opleiding op Hbo-niveau, bij voorkeur op het gebied van mobiliteit, ruimtelijk en/of fysiek domein;
 • een aanvullende opleiding/training op het gebied van projectmanagement, programmamanagement, bestuurs- en bedrijfskunde en/of beleidsadviseur is een pré;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie als regisseur, (sr.)beleidsadviseur en/of opdrachtgever bij de (semi)overheid;
 • kennis van en ervaring met assetmanagement en processen van het beheer van de buitenruimte;
 • ervaring op het gebied van strategische (beleids-)advisering;
 • ervaring op het gebied van opdrachtgever-opdrachtnemer en het budgetbeheer;  Je hebt een goed ontwikkelde politieke antenne en ervaring met inwonersparticipatie.

Wat bieden wij?

 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent in onze organisatie gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt.
 • De functie heeft als generiek profiel Beleidsadviseur/Specialist B (schaal 11, max. 5.372,- per maand bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Het is mogelijk om 4 x 9 te werken. Vanaf 2023 krijg je 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.  
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden € 0,19 per kilometer met en een maximum van 40 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerkvergoeding van € 2,- bruto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van een goed pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met een collectieve korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ , IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Meer informatie?

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Teamleider Leefbaarheid & Wijk Marco Krijgsman. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Nico Schroevers. Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren!

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen of zie jij jezelf hier binnen afzienbare tijd naar toegroeien? Heb jij de drive om onze gemeente nog mooier en beter te maken? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Je kunt tot 5 december 2022 je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl. De selectiegesprekken staan gepland op 7 december 2022.