Het team Organisatie en Advies is op zoek naar een 

Concerninkoper (36 uur per week)

voor 36 uur per week.

Functieprofiel

Inkoop is decentraal belegd. Dat houdt in dat de concerninkopers vanuit team Organisatie & Advies adviseren over, en verantwoordelijk zijn voor, de begeleiding van inkooptrajecten en (Europese) aanbestedingen die bij de vakdisciplines worden geïnitieerd. Als concerninkoper adviseer je de vakdisciplines op alle aspecten die de inkoopfunctie met zich meeneemt, waaronder sociale en duurzaamheidsaspecten. Je stelt rapportages op en voert (samen met je collega’s) de regie over het totale inkoopproces. 

Hoe zou een dag eruit kunnen zien

Terwijl je computer opstart, haal jij alvast een lekker kopje koffie. Het is een spannende dag vandaag…… de aanbesteding  ‘Leerlingenvervoer’, die jij begeleidt, sluit vandaag en je opent zo dadelijk met je collega van het team Omgeving de digitale kluis. Gezien de spanningen op de energiemarkt en de krapte op de arbeidsmarkt ben je benieuwd of er meerdere inschrijvers op je aanbesteding zijn afgekomen. Je hebt je best gedaan om er ook voor de leverancier(s) een aantrekkelijke aanbesteding van te maken. De offertes worden eerst door jou beoordeeld op juistheid en compleetheid en worden vervolgens doorgezet naar de betrokken collega’s voor de kwalitatieve beoordeling. De ingediende prijzen maak je pas bekend nadat de kwalitatieve beoordeling is gedaan. Je handelt via de mail een aantal inkoopvragen af. Zo kunnen je collega’s ook weer door en is het tijd voor de lunch. De aanbesteding van de catering is overigens ook door ‘inkoop’ begeleid, want wij begeleiden van Accountantsdiensten tot Zwembad, dus aan afwisseling geen gebrek.

’s Middags heb je met je collega een portefeuillehoudersoverleg met de wethouder. Contractmanagement binnen het sociaal domein staat op de agenda; hoe managen we de vele contracten met een gezamenlijke waarde van vele miljoenen? Hoe kunnen we de kwaliteit van de uitvoering bewaken zonder er een administratief monster van te maken?
Later die middag bel je nog met een collega om te sparren over een aanbesteding waar hij mee bezig is. Je bent een echte ‘spin in het web’ van alle inkoopactiviteiten binnen de gemeente. Geen dag hetzelfde; daar houd jij van!

Competenties

Van een concerninkoper wordt een proactieve houding verwacht, je bent een vindingrijk persoon die zelfstandig kan werken. Je mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn je visitekaartje. Je bent in staat mensen goed te woord te staan, naar hen te luisteren en je weet anderen te overtuigen. Een flexibele en stressbestendige houding is een vereiste. Je voelt je verantwoordelijk voor waar je aan de lat staat en weet ook je handelen hiernaar af te stemmen.

Je hebt:

 • Relevante ervaring met het begeleiden en/of uitvoeren van (Europese) inkooptrajecten;
 • Kennis van de aanbestedingswet;
 • Kennis en ervaring met duurzaamheid en circulariteit in aanbestedingen;
 • Kennis en ervaring met verschillende aanbestedings- en contractvormen.

Wat vragen wij

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau en je beschikt over een relevante inkoopopleiding met aanvullende kennis en/of ervaring binnen het vakgebied; 
 • Je beschikt over een ruime kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, inkoopprocedures en het kunnen toepassen hiervan;  
 • Je hebt (bij voorkeur) kennis van Negometrix Portal (Commerce-Hub;
 • Je bent adviesvaardig zowel in woord als op schrift;
 • Je hebt ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de afdeling/organisatie alsmede het doen van voorstellen.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kun je rekenen op mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen, in je vak en als persoon. 
 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt;
 • Werken voor onze gemeente is werken voor een plattelandsgemeente die innoveert, ontwikkelt en verbindt met de samenleving. Wij zijn een eigentijdse overheidsorganisatie die de dialoog, samenwerking en verbinding zoekt met inwoners en (keten) partners. Wij bieden je ruimte en kansen om Goeree-Overflakkee en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.
 • De functie heeft als generiek profiel beleidsadviseur/ specialist D en is gewaardeerd op schaal 10 (maximaal € 4.671, -- per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een arbeidsmarkttoelage van 10% behoort gedurende een periode van drie jaar tot de mogelijkheden. Deze functie wordt meegenomen in de herwaarderingsronde;
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer, flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden, een individueel keuzebudget (IKB) en aankoop van verlofdagen.

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Geert van Zuilekom, concerninkoper. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Annet Okkerse, beleidsadviseur HRM. Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 140187.

Solliciteren

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Heb jij de drive om onze organisatie nog beter te maken? Ben jij een denkende doener? Vaardig op zowel strategisch, tactisch als op operationeel vlak? En niet gestrest te krijgen? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Je kunt tot en met 25 mei 2022 je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl. Gesprekken zijn gepland op donderdagmorgen 9 juni 2022.

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.