Binnen het team Interne Dienstverlening & Hospitality zijn we zoek naar een nieuwe collega: 

Bode (voor 24 uur per week)

Heb jij ruime ervaring op het gebied van facilitaire werkzaamheden en ben jij een echte duizendpoot? Lees dan verder! Als bode stuur je op gastvrijheid en ben je het visitekaartje van de gemeente. Je hebt een betrokken houding en hebt klanttevredenheid erg hoog in het vaandel staan. 

Functieprofiel 

Als bode verzorg je op diverse locaties de vergaderfaciliteiten. Dat kan zijn in het gemeentehuis, het Rondeel, het oude raadhuis en het Webego gebouw. Regelmatig vinden er ook avondbijeenkomsten plaats waarbij je ook aanwezig bent.
Je assisteert bij huwelijken, verzorgt de warme drankenautomaten, verricht repro activiteiten en houdt het gebouw representatief. Daarnaast verricht je allerlei hand- en spandiensten en kleine reparaties. Als bode heb je veel contacten, neem je graag initiatief en werk je op een klantgerichte wijze. De formatieruimte zal flexibel ingezet worden over alle werkdagen/ avonden van de week.  

Wie zoeken wij

  • Je beschikt over een HAVO of mbo-niveau 3 diploma met aanvullende kennis en/of ervaring op het vakgebied;
  • Je hebt ruime kennis en inzicht op het vakgebied;
  • Je bent servicegericht, klantgericht en accuraat;
  • Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden. 

Wat bieden wij

  • Een uitdagende en veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast kun je rekenen op mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen, in je vak en als persoon.
  • Werken voor onze gemeente is werken voor een plattelandsgemeente die innoveert, ontwikkelt en verbindt met de samenleving. Wij zijn een eigentijdse overheidsorganisatie die de dialoog, samenwerking en verbinding zoekt met inwoners en (keten) partners. Wij bieden je ruimte en kansen om Goeree-Overflakkee en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen.
  • De functie is ingedeeld als Uitvoerend medewerker B (schaal 5, max. € 2874,- bruto per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk verkeer, opleidingsmogelijkheden, ICT en communicatiefaciliteiten, een individueel keuzebudget (IKB) en ruimte om werk- en privé optimaal te combineren mede door een uitstekende verlofregeling.

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Jaap Hollaar Teamleider Interne Dienstverlening & Hospitality 06 53 87 51 60. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Marjolein de Blok (beleidsadviseur HRM). Zij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren 

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Heb jij de drive om onze organisatie nog beter te maken? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Je kunt tot en met dinsdag 31 mei 2022 je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl

De gesprekken zijn ingepland op donderdagochtend 9 juni 2022.