Voor het team Leefbaarheid en Wijk zijn wij op zoek naar:

Beleidsadviseur Verkeer en Mobiliteit

(30 tot 36 uur per week)

Voor deze vacature hanteren wij geen sluitingsdatum,
wij gaan direct in gesprek met interessante kandidaten.

Het team Leefbaarheid en Wijk houdt zich binnen het fysiek domein bezig met beleid, beheer en projecten in de leefomgeving. Wij beheren alle elementen die zich ‘tussen de gevels’ bevinden. Door de komende pensionering van collega’s, een toenemende mate van (strategische) opgaven en een groter te beheren areaal, zijn wij ons aan het voorbereiden op de toekomst. Hiervoor zoeken wij nieuwe collega’s die zich willen inzetten als rentmeester voor onze inwoners en gebruikers van de leefomgeving. 

Collega’s over werken binnen het cluster verkeer: 

'Het werken binnen het cluster Verkeer is super afwisselend, geen dag is hetzelfde. Je bent de centrale spil tussen bestuur, het beleid en de uitvoering. Op het ene moment ben je in gesprek met een wethouder, op het andere moment buig je je samen met specialisten over een meerjarenplanning om vervolgens met een communicatieadviseur een inloopavond voor te bespreken. Het geeft energie om vanuit een leuk en divers team samen te werken aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming binnen de gemeente Goeree-Overflakkee. Initiatief tonen, doorzettingsvermogen en goed samenwerken zijn de sleutelwoorden voor deze functie'. 

Profiel 

We zoeken een beleidsadviseur die verschillende thema’s binnen het beleidsveld van verkeer en mobiliteit kan verbinden. Denk hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid, de doorstroming en de afwikkeling van verkeer binnen de dorpskernen. De uitdaging is om mobiliteit goed te waarborgen binnen andere leefomgevingsaspecten, zoals economie en landschap. Jouw takenpakket is divers:

 • Je ontwikkelt (meerjarige) beleidsplannen en zet beleidslijnen uit op het gebied van verkeer en mobiliteit. Je hebt hierover structureel overleg met de wethouder;
 • Je coördineert en werkt aan projecten uit het uitvoeringsprogramma;
 • Je adviseert bij projecten die raakvlak hebben met verkeer en mobiliteit. 
 • Je onderhoudt relaties en werkt samen met o.a. het Waterschap, Rijkswaterstaat, de provincie en de politie. Je zorgt dat de verschillende belangen van de partijen worden samengebracht;
 • Je bent het aanspreekpunt voor het management, het college van B en W en de gemeenteraad als het gaat om verkeer en mobiliteit. 

Wij verwachten van jou dat je hiervoor over de volgende kwaliteiten beschikt:

 • Je bent accuraat, proactief en resultaatgericht. Je vindt werken in een politiek-bestuurlijke omgeving fascinerend. Als besluitvorming een keer anders loopt dan verwacht, brengt dat jou niet van je stuk;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband goed te werken. Je staat voor je zaak, maar zoekt ook de verbinding met collega’s en externe partners. 

Wat neem je mee? 

 • Je hebt een afgeronde opleiding op Hbo-niveau (verkeerskunde is een pré) en kennis van wetgeving en actuele ontwikkelingen op het gebied van verkeer en mobiliteit;
 • Je hebt een goed ontwikkelde politieke antenne en ervaring met inwonersparticipatie;
 • Je hebt kennis van (het toepassen van) wetgeving, (gemeentelijk) beleid en procedures;
 • Je bent vaardig in het ontwikkelen van scenario’s en het opstellen van nota’s en adviezen; 

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?            

Je werkt in een informele organisatie met korte lijntjes. Je weet je collega’s goed te vinden en je helpt elkaar. Je krijgt in onze organisatie de ruimte om jezelf te ontwikkelen als professional en als mens. Op kantoor ontmoet je collega’s en zoek je actief de verbinding. Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom. 

Wat bieden wij  

 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent in onze organisatie gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk, wat boven het landelijk gemiddelde ligt;
 • De functie heeft als generiek profiel Beleidsadviseur/Specialist D en is gewaardeerd op schaal 10 met een maximaal salaris van € 4.671,- per maand bij een volledig dienstverband. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring; 
 • Een fulltime werkweek is bij ons 36 uur. Vanaf 2023 krijg je 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband. 
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden € 0,21 per kilometer met een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerkvergoeding van € 2,15 netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van een goed pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt via de VNG met een collectieve korting een aanvullende zorgverzekering afsluiten bij CZ , IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.   

Meer informatie  

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Teamleider Leefbaarheid & Wijk Marco Krijgsman. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Marit Werkhoven, beleidsadviseur HRM. Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 14 0187. 

Solliciteren    

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Heb jij de drive om onze organisatie nog beter te maken? Dan zoeken wij jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel cv te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl.
Voor deze vacature hanteren wij geen sluitingsdatum, wij gaan direct in gesprek met interessante kandidaten.  

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.