Voor het team Externe dienstverlening zijn wij op zoek naar een: 

Adviseur kabinetszaken

(0,89 fte / 32 uur per week)

De reactietermijn loopt tot en met 24 augustus 2022.

Profiel

De Adviseur kabinetszaken is binnen de gemeente de spin in het web van alles wat met kabinetszaken en representatie te maken heeft. Jij bent bij uitstek degene die alle lijntjes aan elkaar knoopt. Zeker bij belangrijke momenten neem je zelf het voortouw. Bestuurders en collega’s kunnen bij jou en je collega-adviseur kabinetszaken terecht voor advies over protocollaire zaken. Ook werk je nauw samen met het bestuurssecretariaat en het team communicatie. Als Adviseur kabinetszaken ben je onder andere (mede)verantwoordelijk voor:

 • het schrijven van de toespraken en persberichten die voortvloeien uit de kabinetswerkzaamheden;
 • een ondersteunde functie naar het college van B&W en in het bijzonder de burgemeester bij het voorbereiden van officiële ontvangsten en zaken van representatieve aard;
 • het behandelen van kabinetszaken van vertrouwelijke aard;
 • het verder opbouwen en onderhouden van bestuurlijke en politieke contacten en netwerken op lokaal, regionaal en nationaal niveau;
 • de organisatorische (eind-)verantwoordelijkheid voor jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de Lintjesregen,  de herdenkingen van de Watersnoodramp,  activiteiten in het kader van de herdenking en viering van 4 en 5 mei, Koningsdag en de gemeentelijke Veteranendag.    

Een dag als Adviseur kabinetszaken

Na een “Goedemorgen!” tot je collega’s en een kop koffie uit de automaat, log je in om de dagelijkse jubilea te controleren. Hierover heb je ook contact met afdeling Burgerzaken. Vervolgens bekijk je persoonlijke mail en de mailbox van Kabinetszaken. Met je naaste collega overleg je wie wat verder in behandeling neemt. Dan belt er een mevrouw die een Koninklijke onderscheiding wil aanvragen voor haar schoonzus. Op vriendelijke en duidelijke wijze leg je de hele procedure uit. Vervolgens tref je alvast voorbereidingen voor deze aanvraag. Snel, want over vijf minuten begint het afdelingsoverleg van team communicatie. Terug op je werkplek zie je een terugbelnotitie waarin een inwoner vraagt wanneer de Nederlandse vlag uitgehangen mag worden. Na de lunchwandeling belt de burgemeester of je een mooi ingepakt relatiegeschenk wil regelen voor een bedrijfsbezoek. Als je dit bij haar langsbrengt, neem je gelijk het draaiboek voor de uitreiking van Hofleverancier van volgende week door, waarbij ook de Commissaris van de Koning aanwezig zal zijn. Vanmiddag had je ook tijd ingepland voor telefonisch contact met organisators van herdenkingen, die binnenkort plaatsvinden. Vervolgens bekijk je hoeveel tijd er nog is voor het schrijven van een toespraak, waarvan de deadline nadert. Als het nodig is start je vanavond thuis je pc nog even op.   

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Je werkt in een informele organisatie met korte lijntjes. Je weet je collega’s goed te vinden en je helpt elkaar. Je krijgt in onze organisatie de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Je werkt vanuit huis of kantoor. Op kantoor ontmoet je collega’s en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken en heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten. Wij stimuleren vitaliteit en gezondheid door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen op jou dat de klus hoe dan ook wordt geklaard. Dat kun jij prima zelf! Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij

Als adviseur kabinetszaken beschik je over een relevante opleiding op MBO-niveau 4 niveau met zeer ruim aanvullende kennis of je hebt net je HBO-opleiding afgerond. Je beschikt over een probleemoplossend vermogen, hebt een goed gevoel voor de politiek-bestuurlijke omgeving en je bent proactief en zelfstandig. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen, werkt planmatig, houdt overzicht en bewaakt deadlines. Tenslotte kun je goed organiseren, analyseren, verbinden, heb je oog voor detail en een flexibele werkinstelling.

Wat bieden wij

 •  Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk;
 • De functie heeft als generiek profiel vakinhoudelijke medewerker C en is gewaardeerd op schaal 8 (maximaal € 3.732,-- per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Het is mogelijk om 4 x 9 te werken. Vanaf 2023 krijg je 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden €0,19 per kilometer met en een maximum van 40 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerkvergoeding van € 2,- bruto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van een goed pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met een collectieve korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ , IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Willeke Moerkerk, teamleider Externe dienstverlening. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Marjolein de Blok, beleidsadviseur HRM. Je kunt beiden bereiken via het algemene telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren

Ben jij de spin in ’t web die wij zoeken en wil jij onze organisatie nog beter te maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Je kunt tot donderdag 25 augustus je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@goeree-overflakkee.nl. Gesprekken zijn gepland op donderdag 1 september 2022. 

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.