Nieuwsbrief gemeente 2020 - 07

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief gemeente  |  Nieuwsbrief gemeente 2020 - 07

Nieuwsbrief gemeente 2020 - 07

Berichten die verband houden met de uitbraak van het coronavirus

Belangrijk nieuws over de milieustraat! 18-03-2020

Vanwege de drukte op de milieustraten in Middelharnis en Goedereede zijn extra maatregelen nodig.

Lees meer

Aangepaste dienstverlening gemeente 18-03-2020

Vanwege de landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, passen we onze dienstverlening aan. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen beïnvloeden ons dagelijks leven. Ook die van onze medewerkers. We zijn trots op onze medewerkers die in deze heftige tijden blijven werken voor Goeree-Overflakkee. Onze dienstverlening gaat zoveel mogelijk door, maar wel in aangepaste vorm.

Lees meer

Noodverordening voor handhaven coronamaatregelen 17-03-2020

Wat zijn de maatregelen die de overheid heeft genomen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? En hoe gaan politie en gemeente(n) deze maatregelen handhaven? Dat is te lezen in de noodverordening die geldt in de regio Rotterdam-Rijnmond. Politie en gemeenten kunnen nu gemakkelijker optreden en boetes uitdelen als maatregelen tegen het coronavirus worden overtreden.

Lees meer

Open brief van onze burgemeester aan de inwoners 17-03-2020

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman richt zich in deze tijd van onzekerheid en spanning met een open brief tot alle inwoners van Goeree-Overflakkee:

Lees meer

Brief van de burgemeester voor alle kinderen 17-03-2020

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft een boodschap voor alle kinderen op Goeree-Overflakkee:

Lees meer

Geen raadsvergadering op donderdag 26 maart 2020 17-03-2020

In navolging van de landelijke maatregelen rond de uitbraak van het Coronavirus, zijn alle activiteiten van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee afgelast tot en met 6 april 2020. De geplande raadsvergadering van 26 maart a.s. gaat niet door.

Zodra er nadere informatie is over de verdere ontwikkelingen en beslissingen rondom de raadsvergaderingen, dan zullen we u op de hoogte brengen.

Lees meer

Extra bericht over afgelaste markten 17-03-2020

De gemeente heeft afgelopen maandag besloten alle weekmarkten op Goeree-Overflakkee tot en met 6 april af te gelasten. Dit besluit is genomen vanwege de verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer

Geldplan voor ZZP’ers 17-03-2020

Het nieuwe geldplan ZZP is een online stappenplan waarmee zzp’ers hun geldzaken in beeld kunnen brengen. Hiermee wordt duidelijk welke risico’s er zijn, hoe u de kans op succes kunt vergroten en de kans op financiële problemen juist kunt verkleinen. Met de (mogelijke financiële) zorgen rond het coronavirus kan het geldplan ZZP een goed hulpmiddel voor u zijn. 

Lees meer

Nieuw testbeleid coronavirus 17-03-2020

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft besloten om geen berichten meer te plaatsen over het aantal positieve coronatesten in de gemeente. We verwijzen hiervoor naar de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Lees meer

Aanvullende maatregelen tegen coronavirus 15-03-2020

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving, ook hier op Goeree-Overflakkee.

Lees meer

Vier inwoners Goeree-Overflakkee besmet met het coronavirus 15-03-2020

De GGD meldt dat er in de gemeente Goeree-Overflakkee vandaag twee nieuwe besmettingen van het coronavirus zijn vastgesteld. Beide inwoners verblijven momenteel in thuisisolatie.

Lees meer

Gevolgen dienstverlening gemeente Goeree-Overflakkee door coronavirus 14-03-2020

In Nederland gelden sinds donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De gemeente Goeree-Overflakkee volgt de adviezen en instructies van het RIVM. Dit betekent het volgende voor onze dienstverlening:

Lees meer

Tweede besmetting coranavirus Goeree-Overflakkee 14-03-2020

De GGD meldt dat er in de gemeente Goeree-Overflakkee een tweede besmetting van het coronavirus is vastgesteld. Afgelopen donderdag werd de eerste besmetting in onze gemeente ontdekt. De tweede besmette inwoner verblijft momenteel in thuisisolatie.  Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Wat u zelf kunt doen om verspreiding te voorkomen leest u in dit bericht op onze website.

Lees meer

Inwoner Goeree-Overflakkee besmet met het coronavirus 13-03-2020

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is gisterenavond het coronavirus vastgesteld bij een inwoner van Goeree-Overflakkee.

Lees meer

Het coronavirus: voorkom verspreiding! 12-03-2020

Sinds 12 maart en in ieder geval tot  en met 6 april gelden er een aantal nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Lees meer

Nieuwe maatregel; stop met handen schudden! 10-03-2020

Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op advies van het RIVM wordt sinds maandagavond 9 maart 2020 ook opgeroepen om geen handen te schudden. Op de website van de Rijksoverheid leest u hier meer over.

Lees meer

Het coronavirus COVID-19 02-03-2020

Het coronavirus is volop in het nieuws. Inmiddels zijn er ook in Nederland patiënten met het coronavirus vastgesteld. Het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Vragen? Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

Lees meer

 => Kijk voor alle informatie van de gemeente over dit onderwerp op www.goeree-overflakkee.nl.

Overige onderwerpen

Open dag Fort Ooltgensplaat 10-03-2020

Speciaal voor inwoners van Ooltgensplaat heeft Fort Prins Frederik zaterdag 7 maart de spreekwoordelijke ‘poort’ geopend. Rond de 200 dorpsbewoners en andere geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen op het terrein aan de Havendijk waar momenteel de geschutstoren volledig wordt gerestaureerd. Tegelijkertijd werd de nieuwe website www.fortprinsfrederik.eu gelanceerd.

Lees meer

Zieke bomen 09-03-2020

Afgelopen periode is bij veel iepen op Goeree-Overflakkee de iepziekte geconstateerd. De bomen en struiken staan verspreid over het eiland, met name in de houtwallen. Omdat de iepziekte besmettelijk is en leidt tot sterfte van de bomen zijn de zieke bomen gemarkeerd en worden op termijn verwijderd. De gemeente start deze week met het kappen en verwijderen van de zieke bomen. Hierbij wordt rekening gehouden met het broedseizoen. Het restant aan werkzaamheden wordt na het broedseizoen gedaan. De gekapte bomen worden later vervangen door nieuwe bomen.

Lees meer

Opfriscursus rijvaardigheid senioren Goeree-Overflakkee 09-03-2020

De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 60 jaar en ouder uit om deel te nemen aan een opfriscursus rijvaardigheid. De cursus wordt dit jaar twee maal gegeven, in het voorjaar in Middelharnis en in het najaar in Stellendam.  De voorjaarscursus vindt plaats op dinsdag 7 april 2020 in Middelharnis.

Lees meer

Aanwezigheid GO-bus in Ouddorp, Melissant en Goedereede gewijzigd 09-03-2020

De aanwezigheid van de GO-bus in Ouddorp, Melissant en Goedereede wijzigt vanaf 16 maart. In onderstaand overzicht staan de aangepaste tijden en een andere locatie in Goedereede.

Lees meer

Zuidwestelijke Delta meest duurzame toeristische bestemming ter wereld! 04-03-2020

Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Westvoorne hebben samen de ITB Earth 2020 Award gewonnen. De drie kustgemeenten krijgen deze prijs als wereldwijde erkenning omdat zij als toeristische bestemming leiderschap tonen op het gebied van duurzaamheid, de strijd tegen klimaatverandering en aantasting van de natuur.

Lees meer