Nieuwsbrief gemeente 2019 - 17

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief gemeente  |  Nieuwsbrief gemeente 2019 - 17

Nieuwsbrief gemeente 2019 - 17

Collecterooster Goeree-Overflakkee oktober

Om inwoners te informeren en voor te bereiden op collectes, publiceert de gemeente maandelijks collecterende stichtingen/instellingen op Goeree-Overflakkee. 

Lees meer

De Reiskoffer is een flinke stap naar zelfstandigheid

Met de bus naar school of naar huis. Veel mensen hoeven er niet eens bij na te denken. Maar het is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen.

Lees meer

Raadsvergadering donderdag 10 oktober 2019 vervallen

De raadsvergadering die stond gepland voor donderdag 10 oktober 2019, gaat niet door wegens het ontbreken van raadsvoorstellen. 

Lees meer

Opfriscursus rijvaardigheden senioren

Dinsdag 1 oktober 2019 hebben zo’n 40 enthousiaste senioren meegedaan aan de opfriscursus rijvaardigheid.

Lees meer

Rioolwaterzuivering Goedereede gerenoveerd

Het beluchtingscircuit van de rioolwaterzuivering aan de Teuntjesweg in Goedereede op de kop van Goeree-Overflakkee is gerenoveerd. 

Lees meer

Delegatie uit Bangladesh bezoekt Goeree-Overflakkee

Op woensdag 2 oktober verwelkomde wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee een groep ingenieurs, opzichters en experts uit Bangladesh in het Oude Raadhuis in Middelharnis.

Lees meer

Gemeenteraad bezoekt Webego

Op donderdagmiddag 26 september bracht een delegatie van raads- en collegeleden een bezoek aan mens-ontwikkelbedrijf Webego. 

Lees meer

KBS De Nobelaer uit Oude-Tonge ontvangt derde label SCHOOL op SEEF

Donderdagochtend 26 september 2019 reikte wethouder Peter Feller het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel uit aan Katholieke Basisschool De Nobelaer in Oude-Tonge.

Lees meer

Pachtinschrijving Van Pallandtpolder Middelharnis

De gemeente heeft per 13 december 2018 ca 70 ha landbouwgrond in de Van Pallandtpolder te Middelharnis in eigendom. Deze gronden zijn aangekocht ten behoeve van de gebiedsambitie 'Proeftuin voor Duurzame Ontwikkeling'.

Lees meer

De 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde! 

Op vrijdag 27 september opende wethouder Peter Feller van de gemeente Goeree-Overflakkee de ‘50-dingen-DOE-ochtend’. 

Lees meer

Praktijkdag voor jonge automobilisten, doe je mee? 

Ben je tussen de 18 en 24 jaar en heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar geleden je rijbewijs gehaald? Dan kun je gratis meedoen met de Praktijkdag voor Jonge Automobilisten die op zaterdag 19 oktober 2019 in Sommelsdijk wordt gehouden.

Lees meer

Begroting 2020

De begroting 2020 is op 25 september 2019 aangeboden aan de gemeenteraad. De begroting wordt behandeld in de raadsvergaderingen van 31 oktober (beeldvormend) en 14 november (oordeelsvormend en besluitvormend).

De begroting is digitaal te raadplegen op: www.goeree-overflakkee.nl/begroting2020.

Exclusief Vrijheidsconcert 75 jaar op Goeree-Overflakkee

Op vrijdagavond 11 oktober 2019 treedt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op in Recreatiecentrum De Staver in Middelharnis (inloop vanaf 19.30 uur). Met dit concert wordt stilgestaan bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd is en dat we sindsdien in vrijheid leven. 

Lees meer