Nieuwsbrief gemeente 2019 - 06

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief gemeente  |  Nieuwsbrief gemeente 2019 - 06

Nieuwsbrief gemeente 2019 - 06

Rondje weekmarkt in Ouddorp vanaf dinsdag 2 april

De weekmarkt in de Raadhuisstraat in Ouddorp breidt uit, daardoor ontstaat er vanaf dinsdag 2 april 2019 wekelijks een rondje markt.

Lees meer

Gratis sneak preview vogelobservatorium

Bij het Haringvliet wordt een unieke nieuwe vogelkijkplek geopend. Nog voor de officiele opening hebben bewoners uit de regio van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april de mogelijkheid voor een gratis sneak preview!

Lees meer

Definitieve uitslag en opkomst provinciale staten- en waterschapsverkiezingen

Woensdag 20 maart 2019 waren de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen.

Lees meer

Scholen Goeree-Overflakkee doen mee aan Landelijke Opschoondag

Op woensdag 20 maart 2019 opende wethouder Daan Markwat op het schoolplein van OBS De Regenboog in Ooltgensplaat de Landelijke Opschoondag. Leerlingen, ouders en leerkrachten van ongeveer twintig basisscholen op Goeree-Overflakkee deden mee en ruimden zwerfafval in hun dorp op.

Lees meer

Collegeleden op bezoek bij firma Van der Baan

Het college van burgemeester en wethouders bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de directie en de wijze van bedrijfsvoering.

Lees meer

Openbare raadsvergadering donderdag 28 maart 2019

Donderdag 28 maart 2019 wordt in het bestuurscentrum Het Rondeel (Dwarsweg 40 te Middelharnis) een openbare raadsvergadering gehouden. De vergadering zal live worden uitgezonden. Klik op videoverslagen om dit te volgen. De vergadering begint om 19.30 uur, belangstellenden zijn van harte welkom!

Leerlingen Goeree-Overflakkee actief op Nationale Boomfeestdag

Goeree-Overflakkee vierde op woensdag 20 maart 2019 Nationale Boomfeestdag in Dirksland. Leerlingen van CBS Prins Maurits en OBS De Inktvis plantten met medewerkers van de gemeentelijke buitendienst bomen aan de Haveloozeweg. Wethouder Tea Both-Verhoeven wenste de leerlingen succes en hielp zelf een handje mee.

Lees meer

Gratis parkeren op Brouwersdam en Grevelingendam

Bezoekers kunnen binnenkort het hele jaar door gratis parkeren op de Brouwersdam en de Grevelingendam. Het Bestuurlijk Overleg Grevelingen (BOG) heeft besloten om het betaald parkeren in de laatste zones langs de Grevelingen per 1 april 2019 af te schaffen.

Lees meer

De gemeente Goeree-Overflakkee zoekt nieuwe leden voor de Clientenraad Participatiewet

Wie zoeken we?

We zoeken leden die gebruikmaken van de diensten van de gemeente ter uitvoering van de Participatiewet en die graag een steentje willen bijdragen aan de totstandkoming en uitvoering van het participatiebeleid. Van uitkeringsgerechtigden met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

Informatiekrant Jeugd & Gezin Goeree-Overflakkee 2019

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft veel aandacht voor de jeugd. Er zijn jongerenwerkers actief, kinderen kunnen deelnemen aan de Buurtsport, er wordt bij de inrichting van wijken rekening gehouden met speelvoorzieningen en er is veelvuldig overleg met het onderwijs.

Lees meer

Expeditie Haringvliet 2019 gaat door met andere vaardienst

Vanaf zaterdag 1 juni 2019 is er weer een vaarverbinding over het Haringvliet. In de maanden juni en september 2019 varen de pontjes op het Haringvliet (Linquenda II en de Hoeksche Vaart) in de weekenden op zaterdag en zondag. In de zomervakantie wordt er zelfs zes dagen per week gevaren, dinsdag tot en met zondag.

Lees meer

Milieustraat Goedereede tijdelijk gesloten op woensdag en vrijdag

Door een uitbreiding van een pand naast de milieustraat in Goedereede, wordt de milieustraat van woensdag 3 april tot en met vrijdag 28 juni 2019 tijdelijk gesloten op woensdag en vrijdag.

Lees meer

Kruispuntdebat over verkeersveiligheid geslaagd

Op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart 2019 voerden derdejaars leerlingen van de Regionale Scholengemeenschap Goeree-Overflakkee in Middelharnis Kruispuntdebatten over verkeersveiligheid. Tijdens het debat werd een aantal stellingen behandeld waarin vooral het eigen gedrag centraal stond.

Lees meer

Havenbedrijf Rotterdam blijft Slijkgat baggeren op 5,5 meter

De rechtszaak tussen het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Goeree-Overflakkee over de overeengekomen baggerwerkzaamheden voor het Slijkgat in Stellendam, is beeindigd.

Lees meer

Verslag openbare raadsvergadering 14 maart 2019

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 14 maart 2019 stelde de voorzitter bij de vaststelling van de agenda voor om de agendapunten Bestemmingsplan Ouddorp Bad, deelgebied Oost en het Bestemmingsplan Woningen hoek Oude Nieuwlandseweg-Westerweg Ouddorp niet te behandelen maar in een van de komende raadsvergaderingen te agenderen. Een meerderheid van de raad stemde met dit voorstel in.

Lees meer

Nationale Boomfeestdag in Stellendam

Staatsbosbeheer organiseerde op woensdag 13 maart 2019 een actie in het kader van Nationale Boomfeestdag. Schoolkinderen uit Stellendam plantten samen met Hans Kleij namens de provincie Zuid-Holland en Tea Both-Verhoeven namens de gemeente Goeree-Overflakkee een flink aantal bomen in het Stellebos in Stellendam.

Lees meer

Denkt u mee over het grondstoffenbeleidsplan van de gemeente?

In 2019 gaat de gemeente een nieuw grondstoffenbeleidsplan schrijven. In dit grondstoffenbeleidsplan gaan we een aantal dingen anders aanpakken. Een van die dingen is dat we gaan kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we gezamenlijk minder afval gaan produceren. En daar kunnen we uw hulp bij gebruiken.

Lees meer

Oranje Fonds Collecte 2019

Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in Goeree-Overflakkee uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Van de opbrengst van de collecte mag 50% aan een eigen doelstelling worden besteed en de andere 50% wordt lokaal besteed aan andere sociale initiatieven. Nieuw dit jaar is dat je ook (uitsluitend) online kan collecteren. Een mooie kans om de opbrengst te vergroten.

Lees meer